Reklama

Reklama

Pok-sun nesmí přežít

všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Jako nájemná vražedkyně je známé eso. Jako svobodná máma dospívající dcery ale často tápe. Kdyby tak výchova potomků byla stejně snadná jako někoho sejmout. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Excelentní příklad snímku, který je těžce nedoceněn a podhodnocen. Přitom je to prakticky dokonalá kombinace "komiksových" fikčních vesmírů jako je Johna Wick nebo Kingsman a velmi dobře napsaného a zahraného vztahového dramatu, kde díky filmovému formátu není děj zbytečně rozmělněn a drama se nestihne překlopit v otravně natahované melodrama (jak se to stává u televizních k-dramat). Díky slušné délce ale film má dostatek prostoru nejen na několik opravdu parádních akčních sekvencí a budování svého přepáleného zabijáckého podsvětí, ale i na dostatečně hluboké rozvíjení hlavních postav a jejich motivací. Příběh sám není zrovna nejoriginálnější a s výjimkou závěru trpí trochu přehnanou doslovností, ale přístup k strastem rodičovství, problémům identity a přijetí sebe sama (nejsilněji v paralele matka-dcera) v kontextu krvavého, šíleného světa nájemných zabijáků je stále relativně svěží nápad, který je tady zpracován nejen opravdu stylově, ale i s funkčními emocemi. Vše funguje, jak má, i díky výborným hereckým výkonům (nejen hlavní postava či někteří další kolegové, ale i mladá herečka v roli dcery opravdu svým projevem zaujala) a překvapivě uvěřitelně napsaným dialogovým momentům, hlavně když se probírají některé realistické aspekty života. No a pak tu jsou ty "hlasité" momenty. Ze začátku hodně zábavné a s nadhledem, postupně přituhující. Co je ale hlavní, prakticky každá jedna taková scéna, ať už jde o čistou akci nebo o nějakou tu tišší misi, je udělaná extrémně stylově, s parádním využitím střihu, kamery, prostředí a choreografie. Tvůrci se ale nespokojili s tím, že by vše natočili sice stylově, ale podle jednoho mustru bez jakékoliv inovace (nepočítaje choreografii), ne-e. Skoro každá jedna scéna je tady natočená úplně jiným způsobem! Jako by se při tvorbě všichni domluvili, jak udělat jednotlivé souboje a bitky co nejnápaditěji a nejrůznoroději. Popravdě takový zápal pro různorodost a odlišnost ve spojení s obrovskou produkční kvalitou a stylem člověk nevidí skoro nikdy. Už jen kvůli tomu nelze v mých očích film pořádně nechválit. Na druhou stranu je pravda, že samotná choreografie sice má své momenty, ale je většinou spíše podřízena zmíněným kreativním kamerovým a střihovým hrátkám. Takže pro lidi, co ujíždějí na uvěřitelnosti hand-to-hand, myslím tenhle film úplně nebude. Kdo chce ale zábavnou, vizuálně výraznou, někdy až přepálenou, příběhově a emočně překvapivě silnou, výborně zahranou kreativní a efektní jízdu, zamiluje se. 9/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Toto rodinne drama oslabuje moc klikatici se delka 2h 17 minut a lacine vizualni efekty, ale stejne jde o pusobive poteseni pro fanousky akcnich filmu. Je to uz uplny John Wick subzanr. Necekal jsem tolik citlivosti a emocniho rozsahu Jeon Do- Yeon, najimane jako najemne vrazedkyne a nezne matky teenagerky. Chtelo by to myslim lepsi rovnovahu vsech prisad. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď sa kórejská produkcia spojí s Netflixom, je nad slnko jasnejšie, že v sérii hádzania nožov musí byť vnútená aj lesbická niť. Aj bez toho je film veľmi priemerný, až slabý. Plusom sú súboje a spôsob, akým sú natočené, čo vedie žáner až do sci-fi v životných dilemách mama zabijaka. Okrem akcie je však príbeh slabý, predvídateľný, až bez vzrušenia, sústredený na formu, nie obsah. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Docela nenápadný jihokorejský snímek na Netflixu, který rozhodně neurazí. Na druhou stranu jsem z této země zvyklý na kvalitnější žánrové příspěvky. Po stránce audiovizuální nemám žádných výhrad. V tomto směru patří k nejužší špičce. Též se mi líbilo, že se film kromě dramatické části věnuje i akčním sekvencím. Jasně, i v na tomto poli jsem viděl kousky s propracovanější choreografií. Ale ta pasáž v Novosibirsku, ta byla přímo lahůdková! Herecky též v pořádku. Jen mě zklamalo, že semtam ta rodinná linka moc nefungovala (a to obdržela dost prostoru). Nápadů film nabídl dost (například jako ve Wickovi organizace zabijáků), ale vše hrálo spíše druhé housle na úkor vztahu ústřední vražedkyně se svou dcerou. Takže...Solidní jednohubka. Dávám mírně nadprůměrných 6,5/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prejavuje sa tu kórejský nešvár, a to narvať zbytočne moc žánrov do jedného filmu. Akčný cool film, kde sa rieši výchova dcéry a do toho sa ešte miestami mixuje nevážno. Keby jedno dominovalo a ostatné veci boli len príchute na osvieženie, tak v pohode, ale "rodinné drama" dostáva naozaj priveľký priestor, a zbytočne predlžuje minutáž. Škoda. Zo začiatku Pok-sun pôsobila ako zamyslenie sa, aké by to bolo, keby John Wick bol kórejská matka. Jeong-min Hwang samozrejme potešil. No a Si-ah Kim je určite v slovensko-kórejskom slovníku vyobrazená u slovíčka roztomilosť. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (1)

  • Film bol oficiálne pozvaný do špeciálnej sekcie Berlinale na 73. Medzinárodnom filmovom festivale v Berlíne, svetovú premiéru mal 18. februára 2023. (Arsenal83)

Reklama

Reklama