Reklama

Reklama

Co nutí krokodýly utíkat?

  • Francie Mais qu'est-ce qui fait courir les crocodiles ?
všechny plakáty

Obsahy(1)

Zaměstnanci továrny na kempingové vybavení se snaží najít způsob, jak vyjít se svým tyranským šéfem. Toho ale dokáže obměkčit jenom jeden člověk. (Netflix)

Recenze (2)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Komedie s Michelem Serraultem v hlavní roli je pro mě skoro vždy takovým menším filmovým svátkem, obzvlášť jako tentokrát během premiérového sledování. A je-li navíc v tomto případě dostupna nejen obrazově krásná restaurovaná verze, ale díky Netflixu i možnost zhlédnutí s českými titulky(!), tak to už beru rovnou jako hezký dárek... no a jako takový sváteční dáreček jsem si tento film, právě zejména díky tradičně velmi zábavnému a roztomilému Michelovi (byť s mírně opožděným příchodem na scénu), dostatečně užil a zřejmě nedokážu být u svého oblíbence moc objektivní, ale ze srdce a s úsměvem 4 hvězdičky i navzdory pár výtkám k filmu jako celku musím dát. :) Já bych tedy vystříhal co nejvíc scén s F. Blanchem, který se sice naštěstí tady ještě slušně držel na uzdě a nepůsobil ani nějak trapně, nicméně i tak mi připadal oproti ostatním hercům strašně nezáživný. Scény s ním pro mě skoro vždy jen brzdily jinak velmi svižně rozjetou zábavu, o níž se tolik zdařile staral pan Serrault, který se tu alespoň ve dvou výraznějších scénách opět potkal se svým asi nejlepším pravidelným spoluhráčem Jeanem Poiretem, ale mimo ně jim vtipně sekundovala i vedlejší dvojka najímacích agentů. Samotná zápletka s novým ředitelem, kterého do futuristické továrny přivezli a najali z pastýřského venkova, byla určitě fajn, jen mi připadalo škoda, že před nástupem se film prakticky vůbec nevěnoval Achillovu životu v tom venkově (a pokud jde o hlavního hrdinu, nevynikl pak ten kontrast v rámci náhlé změny v jeho životě) a naopak celý dlouhý a dosti zmateně působící úvod tvůrci rozehráli jenom v prostředí oné továrny. Ale nápadité a vtipné to bylo dostatečně, navíc občas i s malými přesahy do sci-fi (zejména rozhovory s ujetým počítačem), takže mimo senilního Blanche jsem si neměl nač stěžovat, nadmíru se bavil a klidně bych si to pustil někdy znovu. [75%] ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Serraulta mám rád, ale tohle má k jeho nejlepším filmům (Přátelé kopretiny, Krysy z temnot, Velký bazar, Klec bláznů, Situace je vážná... nebo Vlk a beránek, z těch nekomediálních Svědek) daleko. Je na vině odbytý scénář (Curtelin později zaujal spíše kriminálkou Pan Dupont nebo rasistickým dramatem Pekelný vlak) nebo u nás zcela neznámý režisér? A co měl znamenat ten název? Ve filmu ani nebyl nijak objasněný... ()

Reklama

Reklama