Reklama

Reklama

Incantation

Tchaj-wan, 2022, 110 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruo Nan (Hsuan-yen Tsai) před 6 lety náhodou porušila náboženské tabu. To způsobilo, že její přítel a rodina bez důvodu zemřeli. Prošla temným obdobím pověr a své tajemství před lidmi tajila, dokonce své nově narozené dítě dala jiné rodině. Po několika letech šla na terapii a vrátila se do normálního života. Rozhodla se, že její dítě bude žít s ní, ale její dcera se začala objevovat jako znamení prokletí, které potkala před 6 lety. Ruo Nan je při ochraně své dcery nucena čelit té největší hrůze. Začne zaznamenávat vše o kletbě a snaží se najít způsob, jak zachránit své dítě. (mikki089)

(více)

Recenze (33)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavej počin v době kdy už mají FF horory téměř odzvoněno. Tu a tam sice nějaký FFko světlo světa spatří a většinou to za moc nestojí. Tohle je ale rozhodně jedno z těch lepších. Výtku bych měl snad jen ke stopáži. Určitý zkrácení by určitě nebylo na škodu. A taky mi celkem vadilo vyprávění ve dvou časových rovinách což bylo kolikrát trochu matoucí. Kdo nebude mít problém s Tchaj-wanským folklórem tak by mohl být spokojen. Ikdyž si myslím, že budou převažovat lidi kterým to spíš nesedne. To ale není můj případ. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Taiwan poslednou dobou na poli hororov rozhodne prekvapuje. Niežeby sme teda dostávali nejako zásadné, silne nadpriemerné kúsky, ale minimálne to čo si v nich Taiwanci zaujmú, to aj splnia. A tak po The Sadness kde sme dostali sľubovanú porciu brutality, v Incantation dostávame zase sľubovanú porciu efektného found footage strašenia. Ktoré si síce občas vypožiačiava z v určitých kruhoch dnes už kultového japonského Noroi až príliš, ale nemôže sa mu uprieť po celý čas trvajúca správne temná atmosféra. Byť to o pol hodinu kratšie a hlavne v druhej polovici menej naťahované, možno by som išiel aj s hviezdičkou vyššie. V tomto zostrihu však "len" poctivé found footage strašenie, u ktorého som si myslel po nedávnom tragickom americkom V/H/S/99, že už dávno vyšlo z módy a nemá čo ponúknuť. Taiwan však dokázal naservírovať poctivú nepríjemnú ff žánrovku. CELKOVO: 6/10 ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se zas málem podělala sama doma u FF scény. Tohle bylo fakt hodně nepříjemné strašení a stát se tohle doma mně jednou, tak už volám stěhováky. Hororová stránka tady funguje hodně dobře, bohužel tomu strašně ubližuje forma a necelistvý, zmatečný způsob vyprávění, které je jednak dost nelineární a druhak bude působit na spoustu diváků hodně neatraktivně. I mě při sledování hodně rušilo to věčné přeskakování ze scény na scénu a věčná snaha se v ději neztratit. Postupem stopáže to taky začne trochu dějově upadat a vyskytnou se občas i pasáže, které nudí a chtělo by to celkově trochu pokrátit a přidat na dynamice, jinak bych neváhala jít o hvězdu výš. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele

„Naše vůle a mysl tiše utváří tento svět.“ Ne příliš známý horor z Tchaj-wanu… Asi jsem od toho nic moc nečekala i když téma vypadalo velmi slibně. Čeho jsem se opět ale obávala byla kamera. Klady: Jak jsem čekala velmi zajímavé téma se solidně zvládnutou děsivou atmosférou. Nakonec jsem byla i mile překvapena tím, jak byl film natočen. Rituály, kletba i tajemné božstvo z toho všeho jsem měla opravdu nahnáno. A konečně závěr a video z tajemného tunelu si rozhodně samo o sobě zaslouží hvězdičku. Nevšední a opravdu slušný horor to musím uznat. Zápory: Téma skvělé ale i přesto jsem z filmu měla jednak pocit celkové nedotaženosti a také místy to byl prostě totální chaos. Míchání několika časových linií nebyl také nejlepší nápad. Při té délce mi opravdu spousta věcí chyběla a stejně jako u mnoha dalších hororů jsem i zde postrádala nějaké to podrobnější vysvětlení. Opět obrovská škoda… Hodnocení: 35 % / 3 z 10 – Láká mě film pustit si znovu a možná to někdy opět realizuji. Tento film se ale obecně těžko doporučuje… (30.) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ono to nie je zlé a niektoré scény sú príjemne nepríjemné, niektoré azda vari až jemne infarktové, ale videl som už aj mrazivejšie a intenzívnejšie taiwanské horory (napr. The Sadness alebo Predvolanie do pekla), o found footage nehovoriac. Dal by som aj viac hviezd, ale proste ma scenár nebavil, herci nudili, postavy taktiež nudili a bolo to zbytočne dlhé a miestami bez atmosféry. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film byl na Tchaj-wanu uveden 18. března 2022 a stal se nejvýdělečnějším tchajwanským hororem. (LUKICKK)

Reklama

Reklama