Reklama

Reklama

Onyx the Fortuitous and the Talisman of Souls

Trailer

Obsahy(1)

Začínající okultista Onyx (Andrew Bowser) a skupina uctívačů se zúčastní rituálu, který se koná jednou za život v sídle jejich idolu Bartoka Velikého (Jeffrey Combs). (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Šikanovaný panic žijúci s rodičmi jedného dňa vyhrá pozvánku do obrovského sídla satanistu, aby s ďalšími účastníkmi vzkriesili démona a získali nesmrteľnosť. Záporák má však iné plány, potrebuje totiž 5 duší. Krásna, s chuťou nakrútená návratka v čase. Málokto si totiž všimne, že text rituálu bol úplne totožný s textom Charlesa Lee Raya, keď sa prevteľoval do bábiky Chucky. A sparodovanie Meat Loaf, tak to už je úplný vrchol, už dávno som sa tak dobre nezabavil. Všetky masky a triky evokujú horory z 80. rokov (démonik v truhlici bol bohovský, o ghouloch s vyplazeným jazykom a vypúlenými očami už ani nehovorím). Keby hororová stránka prevažovala nad komediálnou, inými slovami, keby tvorcovia pridali viac príšer a nejaké gore, mohla to byť pecka roka. Nečudujem sa, že užívateľ Marceloo nevedel, čo sa to tam deje, toto je totiž film pre moju generáciu, čiže ľudí, ktorí vyrastali na Voskovom múzeu, Gremlíncoch, Chuckym, a podobne. Mladí popcornoví CGI "hororisti" budú najskôr poriadne trpieť, keď do tohto pôjdu. Dobre im tak! :-) ()

snop 

všechny recenze uživatele

Překvapivě koukatelná věc, která přes poměrně velkorysou stopáž uteče jako voda a až na jednu dvě hluché scény se člověk stále baví. Ovšem nečekejte horror, jde víceméně o čistokrevnou komedii. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Ach, kde sú tie časy, keď hororoví tvorcovia vymýšlali charaktery, s ktorými sme sa my loneri dokázali stotožniť a prežívať s nimi ich desivé dobrodružstvá. Presne takéto pocity sa v tomto nezmysle tvorcovia snažili vytvoriť, ale vôbec im to nevyšlo. Postavy a ich herecké výkony úplne zúfalé, hlavný hrdina svojím prejavom v každej scéne neskutočne irituje a dej je úplne nelogický, čiže som ani nevedel, čo sa to tam vlastne deje. Len ťažko sa dá veriť tomu, že sa tento film objavil na tých najväčších filmových festivaloch. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s riccim, tohle rozhodně není pro CGI hororisty či lidi kteří spíš mají rádi moderní horory a starší věci moc nejedou. Celý tenhle film je love letter 80s střeštěnějším hororům alá série House apod. Tomu hlavně nahrává zapojení legend ze stáje Stuarta Gordona, kterými jsou Barbara Crampton (lehce větší cameo) a samozřejmě Jeffrey Combs. Za jeho zapojení jsem rád, hlavně když ho konečně vidím v něčem co není totální ultra low budget shit. Jde vidět že si natáčení užíval a kradl si scény pro sebe a to hlavně i jeho klasickým přehráváním (to mi mega chybělo). Jinak ale celý cast byl super, je pravda že hlavní hrdina může dost lidem přijít hooodně šílenej ale mě bavil. Jeho celá persona člověka která připomíná někoho s ADHD na nonstop přílivu kofeinu mě bavila a jeho hlášky mě často docela silně rozesmály. Tomu taky napomáhala hravá a energetická režie, výborné praktické masky a efekty. Jednoduše z toho filmu sálá láska která mě prostě nakazila a těch 110 minut uteklo jakoby nic. Hlavně taky chválím sety a celkovou atmosféru. Kdybych ale měl něco vytknout, tak to asi jen bude absence góru (přitom film PG-13 není). Což je ale podle mě kvůli tomu že budget šel do těch skvělých masek a různých praktických monster, takže vlastně je vše v pohodě. Za mě se jedná rozhodně o nejlepší komediální horor roku. Je to vtipný, hravý, svojský a umí to citlivě zahrát na nostalgickou strunku. PS: Bowser (hraje hlavního hrdinu) mi dával strašný deja vů a i to jeho I Dunno :D Pak mi až došlo že vlastně to je ta postavička z různých reportáží :D ()

Reklama

Reklama