Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Pickmanův model (E05)

(epizoda)
  • USA Pickman's Model

VOD (1)

Obsahy(1)

Student Will se seznámí s introvertním umělcem Richardem. Jeho děsivá díla se pak výrazně podepíšou na tom, jak Will vnímá realitu. (Netflix)

Recenze (69)

Ammit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek skvělý, během 5-ti minut víme kdo, s kým, kde a jak (a tak to má u hodinového dílu být). Glover a Barnes jako podivín a jeho normální kámoš? Funguje skvěle. Nějakou záhadou se Willovi podaří se oženit se s dámou z vyšší společnosti, před jejíž rodinou se naprosto znemožnil. Ten skok v čase byl taky trochu lichý, ale což. Zatím za sebou 3/4 děje, které jsou na ***** (a tím myslím pět hvězd, ne vulgarismus). Konec tlačí moc na pilu, až jsem skřípala zuby. ,,Cokoli, jen ne levný slasher'' prosím, ale marně. No, nechávám pět hvězd, a to a) Glover kdesi v rozhovoru zmínil, že s jakýmsi expertem piloval ten přízvuk (který mu spousta lidí chce omlátit o hlavu - to je tak, když něčemu nanicovatému dáte 200% vlastní snahy) b) mám ráda dobu, ve které se díl odehrává, c) Barnesovi ten šedivý melír jako age-makeup sedí d) interiéry, exteriéry a kostýmy. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spokojnosť. Pôvodná poviedka je postavená na jednoduchom nápade a údernej pointe, a je jasné, že na hodinu bolo materiálu predsa len trochu málo. Tvorcom sa ju ale podarilo celkom pekne a funkčne rozvinúť o ďalšie motívy. Obrazy super (nebola na jednom dokonca Shub-Niggurath?), Crispin Glover parádny a ani ostatní herci nezaostávajú. Atmosféra tiež fajn. Dobrá práca. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O dvě třídy lepší než ostatní epizody. Údernosti povídky to sice nedosahuje, ale relativně vkusně rozšířený námět nedělá skvělé předloze ostudu. Kvalita interiérů a kostýmů je dechberoucí, lepší Arkham na "filmovém" plátně ještě nebyl a asi dlouho nebude. Crispin Glover v roli Pickmana předvádí tak dokonalý výkon, že na to hlavní hrdina docela doplácí. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Četl jsem několik povídek od HPL včetně této a pořád si nejsem jistý, jestli lze převést jeho dílo do filmové podoby. Strach který totiž dokázal vytvořit v knihách, nebyl o krvi, odpudivých příšerkách, ale o strachu z neznáma. Zde je až moc vidět, že si režisér pomáhal právě krvavými, naštěstí ne přehnanými scénami, aby z toho divák něco měl. Každopádně ale dobrý pokus a lehce nadprůměrná adaptace to je. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi nepríjemná epizóda, v ktorej sa vyberieme do hláv umelcov a ich múz, prípadne nočných môr. Niektoré scény boli fakt nechutné skrz gore a kameru, ktorá neuhla. Epizóda mala okrem krvavého šialenstva aj fungujúcu mrazivú atmosféru. Príbeh sa občas trochu zadrhol, ale celkovo prevláda spokojnosť. 80% Netflix ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama