Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (333)

Fr 

všechny recenze uživatele

„KOUKNI NA TOHLE. TELEKOMUNIKAČNÍ VĚŽ B67. CHTĚLA BYCH NA NI VYLÉZT A CHCI, ABYS LEZLA SE MNOU. DOBRODRUŽSTVÍ JAKO ZA STARÝCH ČASŮ…“   Tak herecky jsou na tom ty dvě kikiny stejně, jako scénárista s dialogama. Ovšem jestli trpíte klaustrofobií jako já (proč jinak byste na to koukali, ne?), je třeba to s těma kandidátkami na Darwinovu cenu chvilku přetrpět. Jen co se vykecaj, tak se vydaj na tu slibovanou dobrodružnou výpravu. Nakonec to stálo za to - ta vejška na mě fakt celkem funguje. Ne že bych pozvracel projektor, ale jestli se mě chcete zbavit, dojděte se mnou na vrchol! A protože jsem si tu atmosféru místy užil, nebudu řešit jistý podivnosti…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rozhodla jsem se, že starýho vysypu z Žižkovský věže.  2.) Ve volným prostoru trochu panikařím.  ///  Thx za titule „saurix“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No.. Obsahuje to asi tři až čtyři klišé tak klišoidní, že by mělo být oficiálně, pod hrozbou veřejného bičování, zakázáno je dále používat. Jednu scénu tak blbou, že to bere dech.. A dále hromadu blbostí (typu: Z horolezectví tady v tom filmu nikdo nezná ani základy. Ve výšce dvou Eiffelovek by ty buchty umrzly i v bundách, natož v těch sporty-tílečkách, atd..) nad kterými se ale dá přivřít oko... To nejdůležitější a to jediné co od filmu divák očekává, tozn. práce s pocitem závratě, se v zásadě daří. Je sice fakt, že z traileru jsem nabyl dojmu, že by to mohlo být o něco intenzivnější, ale pár záběrů mi lehce sevřelo kulky, to uznávám. V rukou někoho zručnějšího a méně lenivého se z toho mohl vykutat survivalovský kult. Takhle je to jen jednorázovka která zásadně neurazí, ale ani nenadchne. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Fajn nápad, slušný vizuál, ale scénář a střih školácký. Vztahové klišé, strašné fyzikální hlouposti a v nejvypjatějších scénách přeskočené klíčové momenty v pohybu při zdolávání překážek. To mi na filmu vadilo více, než že ty inženýrky v honbě za signálem nenapadlo uchytit mobil na dron. So stupid. Ale faktor závratě výživný, mnoho diváků to ani nedá. Na domácím kině s velkým screenem fyzický zážitek s pocením, podobný Free Solo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fall oficiálne vyhlasujem za najextrémnejší filmový zážitok v živote. Kdeže ľakačky v najtrápnejších hororoch, na toto sa proste nedalo pozerať s neustále otvorenými očami a s pokojom v duši. Ako človek, ktorý by vo výške dvadsať metrov po stúpaní po vnútornom rebríku skolaboval, si myslím, že to presne sedí. Rozumiem, že to nemá s realitou absolútne nič spoločné a Huntove výkony oproti týmto babám pôsobia ako lozenie po lane v telocvični. Ale ak je zážitok tak intenzívny, tak odpustím aj scenáristické klišé, občas ťažko počúvateľné dialógy a absenciu explicitného zobrazenia záchrannej akcie. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi hodně vysoké stavby a milujete výšky, tak si přijdete na své. Jestli je vám ale na vrcholu Petřínské rozhledny blivno, tak si to radši ani nepouštějte. Má to veskrze dementní námět, musí se tam řešit spousta pitchovin, neexistuje tam moc fyzika (i ta gravitace si někdy dává volno), ale ve výsledku vás to hodně zabaví. A to včetně jednoho celkem nečekaného twistu. Možná by stačilo, kdyby film měl o 20 minut méně, zato kdyby byl intenzivně. Ovšm tenhle film vidět je o další důvod víc, proč nechci lezt někam vysoko. 55% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve 23. minutě zůstane Becky (Grace Caroline Currey) v ruce tyč ze žebříku. Ta ji strachy pustí a tyč spadne dolů, avšak v dalším záběru žádná tyč nechybí. (cerdax2)
  • Filmová B67 není pouhým výtvorem trikových mistrů. Poté, co byla zavrhnuta myšlenka zmenšeného modelu, se režisér Scott Mann rozhodl postavit na Shadow Mountains v Mojavské poušti neukotvenou „stometrovou“ vrchní část věže. Měřila 30 metrů, což byla maximální výška, kam herci a kaskadéři vystoupali. Zajímavé je, že nadmořská výška náhorní plošiny v součtu s tímto fragmentem věže činí oněch filmových 610 metrů. Mimochodem, volný pád z takové výšky, kde se po většinu filmu obě dívky nacházejí, by trval 16,25 vteřiny. (Robbi)
  • Filmovalo sa v kalifornskom Palmdale a Mohavskej púšti. (MikaelSVK)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama