Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (337)

Necron 

všechny recenze uživatele

z lezeckeho pohledu tohle boli podobne jako kolouch - hrozne moc iracionalnich veci napr. na co to lano sebou vubec maji, kdyz se s nim nikde nejisti? proc nemaji nejake expresky, smyce, karabiny (odsedky) atd? proc nahore na plosine nespi zajistene, kdyz uz tam maji sedaky, karabiny a TO lano? padovy faktor atd. je tam i spousta dalsich iracionalnich momentu mimo lezeni. Ale jak je to natocene (kamera, rezie) a dramaticky vygradovane az skoro do absurdna, to smekam - prebiji to vsechny ty nesmysly. minimalne pul filmu se mi potily nohy jakobych je mel namocene v lavoru a pral si at uz je konec 🙂 skoda, ze to neni vice realisticke a nepodilel se na scenari nejaky zkuseny lezec - mohla to byt jasna 5*. btw: B67 TV Tower neexistuje a divejte se na co nejvetsim screenu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Scott Mann /Turnaj zabijaku, Linka c 657/ natocil svoj dalsi film, v poradi uz stvrty. U tretieho filmu  sa rozhoduje, ci  bude z rezisera nieco, tu na  to vyzeralo dost biedne. Su tu uzivatelia, ktorym sa film pacil, to jo, no vseobecne pochybujem ze ide o dalsieho talentovaneho rezisera. Nie je totiz dobre zacinat  hned prvym kvalitnym filmom ako povedzme Matt Reeves, lebo potom su ocakavania zbytocne vysoke a reziser casto sklame. Potom sa zla reputacia len tazko da napravit. ja osobne mam akrofobiu, no dokazem s nou uz pracovat. Tie dve herecky  - hm, tu som si isty, ze   ani jedna z nich nebude novodoba Rita Hayworth pripadne moja oblubena Gloria Swanson. Dost casto prehravali a dialogy  tvorili len vatovo plane plky. Za tu neprijemnu drsnu uzkost dam slusne tri spunty  68 % ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Fyzicky nepříjemný zážitek. Nejedná se o snímek, na který by se dívalo snadno, jelikož režisér dovedně pracuje s lidským strachem z výšek a pomocí různých úhlů snímání či výrazných sugestivních pohybů kamery (např. kroužení kolem protagonistek) pobízí diváky k vegetativní reakci. Škoda, že si Scott Mann nedal záležet i na scénáři, protože se mohlo jednat o jeden z nejlepších survivalů posledních let. Pokud zde má někdo zkušenosti s pohybem ve vertikálním prostoru, tak se při pohledu na bezradnost hlavních postav jistě musel chytat za hlavu. Jakožto zdejší hororový expert nemám volného času nazbyt, leč pár horských vrcholů jsem již zdolal a při sestupu mnohdy využil princip vláknového tření. Divím se tedy, že zkušené lezkyně nedokázaly správně vyhodnotit situaci a vhodně zaimprovizovat. Kolem konstrukce věže totiž stačilo ovinout lano, které by jim posloužilo jako prodloužené ruce a zároveň jednoduchá slaňovací brzda. Po pár minutách už by mohly v bezpečí pózovat pro své fanoušky. Závěr filmu působí extrémně uspěchaně, jako by se střihači splašily nůžky, a navíc nedává žádný smysl. Becky se totiž před svým vysvobozením dopustila hned několika trestných činů, takže by neodjela s otcem domů, nýbrž s policisty do cely předběžného zadržení. Navzdory scénáristickému klopýtání přeci jen převažují mírná pozitiva, a tak snímku Fall uděluji tři silnější hvězdy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KOUKNI NA TOHLE. TELEKOMUNIKAČNÍ VĚŽ B67. CHTĚLA BYCH NA NI VYLÉZT A CHCI, ABYS LEZLA SE MNOU. DOBRODRUŽSTVÍ JAKO ZA STARÝCH ČASŮ…“   Tak herecky jsou na tom ty dvě kikiny stejně, jako scénárista s dialogama. Ovšem jestli trpíte klaustrofobií jako já (proč jinak byste na to koukali, ne?), je třeba to s těma kandidátkami na Darwinovu cenu chvilku přetrpět. Jen co se vykecaj, tak se vydaj na tu slibovanou dobrodružnou výpravu. Nakonec to stálo za to - ta vejška na mě fakt celkem funguje. Ne že bych pozvracel projektor, ale jestli se mě chcete zbavit, dojděte se mnou na vrchol! A protože jsem si tu atmosféru místy užil, nebudu řešit jistý podivnosti…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rozhodla jsem se, že starýho vysypu z Žižkovský věže.  2.) Ve volným prostoru trochu panikařím.  ///  Thx za titule „saurix“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane debilný námet. Na čo by tam tie blbky liezli a ešte tak chabo vybavené? Rovnako zbytočne natiahnutý film, v podstate 40 minút sa neudeje nič zásadného, tam stopáž mohla ísť na polovicu. A potom sú tu strašne prekombinované veci s dronom na úrovni až sci-fi. Na strane druhej vynikajúce napätie, pohrávanie sa s hudbou aj kamerou, naozaj to bolo na nervy až na mrákoty. Hoci fyzikálne skoro nemožné, na úrovni MacGyvera. Takže nejaké to mravčenie v bruchu bolo a film si zaslúži pozornosť napriek tým všetkým chybám, lebo to zásadné, čo mal priniesť, aj priniesol - vzrušenie. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve 37. minutě filmu ve chvíli, kdy se žebřík s Becky (Grace Caroline Currey) odděluje od věže, je na okamžik vidět záběr na plošinu, na které by měla stát Hunter (Virginia Gardner), ovšem ta je prázdná. (Emperor1)
  • Rádiová vež B67 vo filme reálne neexistuje. Vzhľad rádiovej veže bol inšpirovaný rádiovou vežou KXTV/KOVR Tower vo Walnut Grove v Kalifornii. (Grims)
  • Filmovalo sa v kalifornskom Palmdale a Mohavskej púšti. (MikaelSVK)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama