Reklama

Reklama

610 metrů nad zemí

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro nejlepší kamarádky Becky (Grace Caroline Currey) a Hunter (Virginia Gardner) je život o překonávání strachu a překonávání hranic. Ale poté, co vylezou do výšky 610 metrů na vrchol opuštěné rádiové věže, ocitnou se v bezvýchodné situaci a nemají jak sestoupit dolů. Dovednosti Becky a Hunter, které jsou zkušené horolezkyně, budou podrobeny těžké zkoušce, když budou zoufale bojovat o přežití s přírodními živly, nedostatkem zásob a závratnými výškami. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (333)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V rámci bezmozkové, béčkové zábavy, překvapivě slušný kousek. Dvě herečky na 610m vysokém vysílači, bez možnosti cesty dolů. Nechybí logické ani fyzikální kiksy ale i přes slabší trikovou stránku, dokáže film pocuchat nervy a navýšit adrenalin. Všemu dopomáhá i svižné tempo a atraktivní dívčí duo v nátělnících. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fall" podľa mňa tento rok dosiahol jeden skutočný vrchol. A to v tom, že mi priniesol film, ktorý sa mi skutočne dostal pod kožu a ešte po dopozeraní som potreboval nejaký čas na to, aby som to spracoval. A môže za to niekoľko dôvodov. V prvom rade prostredie tej rádiovej veže je skutočne dobre spracované a dáva tomu všetkému ten silný pocit beznádeje. Rovnako fakt, že všetky vaše veci sú len niekoľko metrov pod vami, ale nemôžete sa k ním nijako dostať. V druhom rade sú to naše hrdinky. Grace Caroline Currey a Virginia Gardner odviedli skutočne skvelú prácu a predali asi všetky scénky. Veril som im to v každom ohľade. A to finále vďaka tomu pôsobí ako skutočné zadosťučinenie. Pochváliť ale musím aj ich dialógy. A to čo odhalíme z ich minulosti. Nebolo to nutné, no dalo mi to v niektorých scénkach viac pochopenia. Nedá sa povedať, že by to niekto mal ľahšie alebo ťažšie. Všetci prežívame určité skutočnosti inak. A vnímame to inak. Plus je v tomto filme asi najlepší človek vs. sup moment v histórii filmu. Keď to uvidíte... pochopíte. A rovnako čo ma prekvapilo bol finálny zvrat. Nebudem prezrádzať o čo ide, no dalo to celému filmu ešte niečo navyše. Film zlyháva dokopy pre mňa iba v dvoch aspektoch. Prvým je úvod, ktorý je čisté klišé. Videli sme to, vieme čo sa stane a nijako nás to neprekvapí. Druhá vec je to, že občas sú vo filme momentky, ktoré sú tu vložené, aby nejakým spôsobom ovplyvnili dianie neskôr. Či pozitívne alebo negatívne. A kým niektoré sú fajn... iné na mňa pôsobia v štýle: "Bolo toto naozaj nutné?" Inak ale nemám moc čo vytknúť. Film ma skutočne dostal do stavu, že som nad filmom premýšľal. Najmä nad Hunter a tým, čo sa o nej dozvieme. Tie momentky úprimnosti boli skutočne skvelé. Hodnotenie: A- ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zarmoucená mladá vdova, energická blonďatá raketa a několik detailních záběrů rezavých matic, šroubů a příček žebříku. Kamarádky, kdy manžel jedné z nich tragicky zahynul při společném výstupu na horu, se rozhodnou, že vyšplhají na více než 600 metrů vysokou opuštěnou rádiovou věž v poušti. Jedna má přijít na jiné myšlenky a rozptýlit manželův popel, druhá hodlá potěšit i získat nové followery. Stačí pouhé lezení po nekonečném žebříku, pár rafinovaných záběrů a zvukových efektů a v některých divácích to začne bublat. Jakmile dívky zůstanou uvízlé na pozorovací plošině, půjde do tuhého. Přijdou pokusy dostat se z bezvýchodné situace, postupně přepneme do vztahového dramatu, abychom se dočkali závěrečného twistu. Neřeším, zda měly dívky dostatečnou svalovou hmotu ke zvládnutí několika úkonů, nad pokusy o záchranu jsem hlavou nekroutil a zároveň přejdu pár ne zrovna šťastných rozhodnutí tvůrců. Jednoduše jsem si to užil. Silné tři hvězdy. Natočené to bylo skvěle. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KOUKNI NA TOHLE. TELEKOMUNIKAČNÍ VĚŽ B67. CHTĚLA BYCH NA NI VYLÉZT A CHCI, ABYS LEZLA SE MNOU. DOBRODRUŽSTVÍ JAKO ZA STARÝCH ČASŮ…“   Tak herecky jsou na tom ty dvě kikiny stejně, jako scénárista s dialogama. Ovšem jestli trpíte klaustrofobií jako já (proč jinak byste na to koukali, ne?), je třeba to s těma kandidátkami na Darwinovu cenu chvilku přetrpět. Jen co se vykecaj, tak se vydaj na tu slibovanou dobrodružnou výpravu. Nakonec to stálo za to - ta vejška na mě fakt celkem funguje. Ne že bych pozvracel projektor, ale jestli se mě chcete zbavit, dojděte se mnou na vrchol! A protože jsem si tu atmosféru místy užil, nebudu řešit jistý podivnosti…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rozhodla jsem se, že starýho vysypu z Žižkovský věže.  2.) Ve volným prostoru trochu panikařím.  ///  Thx za titule „saurix“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nepříjemná úzkost a intenzivní Survival VERTIGO! Fall je nečekané překvápko, které se může zařadit mezi Vertige, Gold, Frozen, Lonely place to die a další. Scott Man není až tak kvalitní režisér, ale béčkové filmy mu jdou a v těchhle vodách dokáže občas vykouzlit fajn věci. ( Turnaj Zabijáků je guilty pleasure jak kráva a Linka č.657 bylo taky fajn) a Fall se rozhodně neztratí. Příběhově je to sice přímočaré, ale to vůbec nevadí, tady jde o jiné atributy a ty fungují bezvadně. Becky a Hunter jsou nejlepší kamarádky, které se rozhodnou pokořit 610 metrů vysokou rádiovou věž a mají k tomu celkem pádné důvody. Úvod je lehce pomalejší, ale výrazně to nevadí, jakmile se děvčata přiblíží k věži, tak začne hodně nepříjemná a úzkostlivá podívaná, kde lidem trpící akrofobii se bude dělat zle a vykroutí si prsty na nohou. Obě slečny jsou sympatické a poměrně inteligentní, takže veškeré pokusy o záchranu jsou velmi uvěřitelné a dávají smysl. Človek by si myslel, že režisér natočí jen čistý horolezecký Survival, ale stihl tu zakomponovat i jiné prvky ( dvě nepříjemné a atmosférické noční můry), trochu brutality a Supy! ( ti zde mají docela dost prostoru a jsou hodně nepříjemní) a došlo i na nějaký zvrat, který rozhodně potěšil. Atmosféra, adrenalin a napětí zde funguje prakticky po celou stopáž a díky skvělé kameře a hlavně velmi intenzivní hudbě je z toho krásně nervy drásající Thriller za malý peníz, který funguje i baví a mně to bohatě stačí. 7/10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo sa v kalifornskom Palmdale a Mohavskej púšti. (MikaelSVK)
  • Filmová B67 není pouhým výtvorem trikových mistrů. Poté, co byla zavrhnuta myšlenka zmenšeného modelu, se režisér Scott Mann rozhodl postavit na Shadow Mountains v Mojavské poušti neukotvenou „stometrovou“ vrchní část věže. Měřila 30 metrů, což byla maximální výška, kam herci a kaskadéři vystoupali. Zajímavé je, že nadmořská výška náhorní plošiny v součtu s tímto fragmentem věže činí oněch filmových 610 metrů. Mimochodem, volný pád z takové výšky, kde se po většinu filmu obě dívky nacházejí, by trval 16,25 vteřiny. (Robbi)
  • Co do vzhledu se filmová B67 podobá skutečné věži stejného jména, která se nachází v Bedminsteru (městská část Bristolu) ve Velké Británii. Její podobu navrhl sir Basil Spence (rovněž autor katedrály v Coventry) a zbudována byla v roce 1964, ovšem oproti filmové „sestře“ měří necelých 115 metrů (475 stop) a je stále funkční. (Robbi)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Reklama

Reklama