Reklama

Reklama

Uklízečka měsíce

  • Belgie L'Employée du mois (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Po téměř sedmnácti letech ve společnosti EcoClean se vzorná zaměstnankyně rozhodne požádat svého šéfa o první zvýšení platu, ale situace se jí vymkne z rukou. (Cinemax)

Recenze (7)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednohubka, v ktorej nespokojnosť a poníženie jednej pani sa vyústi (neminimálne na začiatku) v nechcenej vražde šéfa spoločnosti, kde pracuje. Príbeh, prípadne film, obsahuje zopár častí, ktoré spíš vedú do slepej uličky. Nevyrovnaná kvalita jednotlivých scén a vedenie niektorých častí príbehu nechala svoje stopy na filme. P.S.: Režisérsky debut Véronique Jadin. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film má zřejmě poukázat na to, jak jsou belgické ženy diskriminované ze strany svých zaměstnavatelů. Domnívám se však, že téma tohoto filmového díla má obecnější charakter: vykořisťování člověka v kapitalismu, kde jde o to vyždímat ze zaměstnance co nejvíc práce za co nejnižší plat, aby měl kapitalista co nejvyšší zisk. A proč by ne, když si lidé nechají líbit skoro všechno? Ale ať už film pojednává o ženských právech nebo o třídním boji, naznačuje, co se může stát, když zaměstnavatel po svém zaměstnanci příliš dlouho a příliš bezohledně šlape. Člověk to prostě už nevydrží, naštve se a – copak udělá? Zabije kapitalistu? Ale kdepak. Kapitalistu hlavní hrdinka v životě neviděla, stejně jako ho patrně neviděl nikdo z nás; těch je na světě jenom pár desítek rodin. Tzv. podnikatelé pouze sbírají drobky. Žena zabije jednoho z nejnižších poskoků. Na spravení nálady jí to ovšem stačí. Tady se však děj teprve začne rozjíždět a zároveň i nabírat feministické grády. Je to film bez kladných hrdinů, ale koukat se na něj dá. Mimo jiné je tam k vidění uniforma pro těhotné policistky, o jejíž zavedení (aspoň v Belgii) se zasadila von Lejnová. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Svižná, fungující komedie s řadou skvělých situací. Vytkla bych pouze trošku delší nudnější úvod, a vzhledem k perfektně rozjetému ději i poměrně krátkou stopáž. Pro mě neznámé herecké obsazení bylo dobré, hlavní hrdinky se skvěle doplňovaly. A ona těhotná policistka neměla chybu :D. S klidným svědomím mohu tuto komedii doporučit každému, kdo se chce po náročném a únavném dni v práci pobavit, a tak trochu si i představit možné řešení vašich pracovních problémů :D ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Námět zněl lákavě, ale celá ta komedie je taková nedopečená, či spíše odbytá: scénář zdaleka nevyužívá všech možností, které situace nabízela. O tom svědčí i podezřele krátká stopáž. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama