Reklama

Reklama

Mastema - Anděl zkázy

  • Francie Mastemah
Trailer

Obsahy(1)

Po traumatické nehodě během hypnózy opouští mladá lékařka Louise velkoměsto a otevírá novou ambulanci ve vesničce Aubrac. Touží uniknout minulosti. Věci však nejdou podle plánu. Může být její nový pacient ďábel? (Cinemax)

Videa (2)

Trailer

Recenze (22)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychiatrička Louise odjíždí pracovat na venkov poté, co její pacient spáchal po hypnóze sebevraždu. Zde poznává řadu lidí a mezi nimi i nového pacienta, který ji sám vyhledá, Théa. Ten trpí děsivými nočními můrami a žádá ji o hypnózu, která mu od nich dokáže ulevit. Louise však sama bojuje s temnými sny a vidinami. Svět se pro ni, ale i pro diváka, začíná postupně deformovat a bortit, skutečnost se prolíná se sny a nic není takové, jak na první pohled vypadá. Smrt si nabrousí kosu a lidé okolo Louise násilně umírají. Mluví se o tom, který nechce přijmout, kým je. Závěr vše vysvětlí - možný spoiler - Louise stojí na skále, co vypadá jako lebka. Vizuálně skvělé, konečně zase film, který ctí to, že jde o médium obrazové. Důležitou složku představuje pochmurná hudba, co se proměňuje v děsivou kakofonii a bariéru zvuků a ruchů. Nebudu psát, že jde o artový snímek jen proto, že je hůře uchopitelný. Každopádně pro běžného hororového diváka tohle snové podobenství není... ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Cira katastrofa. Nic tu nefunguje tak, ako by sa ziadalo. Pocnuc relativne mizernym scenarom, cez minimalne napaditu reziu, az po neuveritelne sialeny strih, vdaka ktoremu ma divak zo vsetkeho akurat dokonaly chaos. Snad jedine, co stoji aspon za aku-taku zmienku, su herci. Zial, ti si na svoju realizaciu vybrali priserny a zbytocny film. 15%. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Dlhú dobu snímok u mňa vyvolával chaotický pocit, pričom ale vzbudzoval vo mne zvedavosť a záujem. S blížiacim koncom sa však čoraz viac pretláčal na povrch pocit sklamania a nezmyselnosti všetkého doteraz videného. Film sa vlastne vydal inou cestou, ako by sa mne páčilo a s jeho cesty som až príliš zostal negatívne rozčarovaný. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nó tak to bylo hodně zajímavý. Napínavý, atmosferický. O5 si ale troufnu tvrdit, že to nebude film pro každýho. Ve filmu je hodně flashbacků, snových pasáží což mnohým bude možná vadit. Stejně tak jako místy až videoklipovej střih. Mně to ale sedlo. Herecky to bylo myslím si zahráno obstojně. Pochválit musím kameru. Některý nájezdy kamery a celkově práce kameramana se mi fakt líbila. Za mě se povedla i zvuková(hudební) stránka filmu. Mám to mezi 3-4 hvězdami a protože si myslím, že většího úspěchu se tady film nedočká přikloním se ke slabším 4hvězdám. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Vyzeralo to tak veľmi slubne. Minimálne začiatok, tak 1/4 filmu, bol, podľa mňa, na veľmi slušnej úrovni. No potom sa z toho stal len akýsi audio-vyzuálny blábol. Jediné, na čom stavia film, sú zvukové efekty, častý zbesilý strih a nejaký soundtrack, ktorý sa tomu všetkému snaží dodať grády a drive. No tam to zároveň aj končí. Celý príbeh je 1 chaos, ktorým vlastne aj ostane do konca. Z prvu fakt sympatická doktorka, sa nakoniec stáva prakticky "závislou" na svojvolne predpísaných liekoch a aj za "pomoci" svojho pacienta, sa nakoniec stanú čím vlastne ? Film sa snaží vysvetliť celú svoju pointu vlastne akú ? Celé je to z môjho pohľadu úplná slabota, ktorá nevedie odnikiaľ nikam.. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama