Reklama

Reklama

Fúfu idžó, koibito miman.

(seriál)
  • Japonsko 夫婦以上, 恋人未満. (více)
Trailer 2

Epizody(12)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (5)

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, kdy jsem se naposledy u anime tak upřímně a ze srdce zasmála a kdy mi tekly po tváři pravé slzy. Je v tom něco ze života. Myslím, že by se v tom tak trochu našel úplně každý. Spoustu romantických anime pracuje s představou, že chceme vidět zkreslenou realitu něčeho co ve skutečnosti málokdy funguje. Tady to tak ale není. Tohle je tvrdé vyzobrazení skutečnosti. Někdo miluje někoho kdo nemiluje jeho, všechno trvá příliš dlouho, někdo neumí vyznat city druhému a nakonec to skončí tak, že zůstane s tím s kým ze začátku nechtěl být. Jedno to však společné má, že protikladné povahy se téměř vždy přitahují jako magnety. Víte čím to je? Tím, že ten jeden má něco co ten druhý ne, je to především o tom se doplňovat a učit se od sebe navzájem. A tak vzniká teprve láska. Fyzická přitažlivost k danému člověku? Ta totiž přichází až po té fázi kdy si to uvědomíš. Je to jiná přitažlivost než ta když někoho vidíš na první pohled a řekneš si "Jo, ten vypadá dobře!"  Je to fáze kdy Ti je na omdlení, nemůžeš pomalu ani dýchat, cítíš se nejistě jako nikdy a najednou je z Tebe úplně jiný člověk jakmile se k Tobě daný člověk jen přiblíží. Je to hezky řečeno zrovna i v tomhle anime. Díky těmto realistickým postojům se mi tohle opravdu líbilo. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Stredoškolské prvé lásky a ich zmätenosť v hlavách protagonistov. Seriál sleduje ako je to v japonsku zvykom hanblivé postavy, v riešení zamotaného trojuholníka. Ten sa vytvorí, po spustení programu sledovaných manželstiev ako výučby na škole. Po pár častiach začne byť chodenie okolo horúceho mlieka trochu moc. Napriek tomu sú postavy a atmosféra stále milé a sympatické. ()

Reklama

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná romanťárna s velice komplikovanými vztahy. Příběhově tu máme trochu zvláštní školu, která má praktickou zkoušku v podobě společného bydlení dvou studentů opačného pohlaví na jejich koleji. Nehledejte v tom nějakou úchylárnu, kdy je to celkem celistvé a bráno spíše v tom romantickém slova smyslu. Hlavní hrdina je typický uťáplý nerd, který je bohužel spárován s oblíbenou gyaru, která je jeho úplným opakem a naopak jeho láska - kamarádka z dětství - je spárovaná s nějvětším adonisem. A tak začíná jeho komplikovaný život soužití a uskutečnění "pravé" lásky. Upřímně to má velice zajímavých momentů, kdy člověk napínavě sleduje, co se odehraje v následujících momentech a tak bych to normálně celkem hodnotil celkem vysoko. Bohužel kámen úrazu v mém hodnocení spočívá v tom, že znám už tenhle příběh z mangy a proto jsem z tohohle počinu tak nějak rozčarován. Autoři si tu upravili několik skutečností (což se tak nějak dá pochopit), některé vynechali (což ubírá na detailnějším dokreslení atmosféry), konec se závodem a vším po cestě si autoři anime kompletně vymysleli (očividná snaha to více zromantizovat - což je úplně zbytečné) a největším mínusem je hlavně animace, která je příšerná - ona kolečka, ze kterých je dělaný obraz, fakt kazí zážitek ze sledování, a barvy jsou takové prazvláštní. Pro mě je tohle obzvláště velký mínus, protože manga má opravdu nádherně zpracovanou kresbu, která úplně suprově vyobrazuje některé důležité momenty a čím je ona manga celkem speciální oproti jiným počinům, protože dokáže nádherně vystihnout daný okamžik, kdy bohužel animace se tomu ani trochu nedokáže přiblížit, i když je tu pár velice zajímavých momentů. Co mě ale na druhou stránku překvapilo je povedený dabing, kdy vybrali celkem vhodně jednotlivé dabéry a hlavně co dokázali udělat se šepotem (tuším v prvním díle) - obzvláště, když to člověk sleduje se sluchátky. Jen je škoda, že tohohle momentu pak nevyužily více, ale jen v jednom okamžiku. Po hudební stránce to tak nějak sedí na danou atmosféru, ale na samostatné poslouchání to zrovna moc není. ()

Isag1 

všechny recenze uživatele

Milé a hlavne romantické, jasne nesmie chýbať fan service, také klasické romance anime. Animácia je taká normálna ako u každého Anime, nič výrazné ale vec, ktorá ma práve upútala na tomto anime je to veľmi realistické zobrazenie medziľudských vzťahov a ich zmena, ako jednu chvíľu nevedeli, potom sa to dozvedeli, potom bol zmätok atď, proste všetko čo sa deje v reálnom vzťahu medzi dvoma polovičkami. Ako už pár ľudí naznačilo, je to dospelejšie a mladší divák pod 18 rokov toto dielo len zoberie a zahodí do koša, ako odpadok. Toto anime sa presadilo lepšie ako už jeho kolega Sono Bisque Doll wa koi o suru (seriál) (2022), čo je znova opak dospelého. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pekné, milé, romantické, vzťahové a bohužiaľ vo svojom žánri obyčajné anime, ktoré má samozrejme nejaké nápady s tým, že budú hlavný predstavitelia žiť ako manželia a že je to dôležité, aby tak žili aj pre ich budúcnosť, ale toto samo o sebe nestačí, aby to znamenalo, že toto anime vystúpi z tieňa vzťahových anime. Čo ma naozaj potešilo toto anime je dospelejšie ako väčšina kúskov, kde hlavný hrdina nevie ako sa volá tak tu je Jirou naozaj jeden vynikajúci mužský charakter, ktorý síce robí chyby, ale sú to ľudské chyby a nie chyby scenára. Na prvý pohľad nie je vidno zložitosť a rozvetvenie viac rôznych romantických vzťahov, ktoré majú medzi sebou hrdinovia. Anime sa sústreďuje na budovanie vzťahu medzi Akari a Jirom po celú dobu trvania a občas im pripraví nejakú prekážku, ktorú im hodí do cesty, ale tieto prekážky vedú ešte k lepšiemu budovaniu ich vzťahu. Samozrejme mohlo by sa tu viac pracovať s kontrastom, že hlavný hrdina je proste zarytý herný manga maniak a hlavná hrdinka je populárna veľmi dobre vyzerajúca dievčina, ale tu sa s tým pracuje akože naozaj minimálne, len občas máme nejakú narážku z herného sveta ako keby Jirou prichádzal o HP a podobne, ale inak vlastne nedochádza k tomu čo by sme čakali ak dve osoby sú si naozaj rozdielne. Takže prvotný nápad dobrý, romantika dobrá, vzťahy výborné, ale chýbajú tomu prekvapivé situácie, challange a niečo, aby toto anime aj vystúpilo z davu podobných anime a nie snažilo sa byť také isté ako všetky ostatné. Za veľa vecí napriek hodnoteniu toto anime chválim, lebo je to dobré romantické anime a rozhodne nie je nudné (až ku koncu stráca dych nápadmi). ()

Galerie (565)

Reklama

Reklama