Reklama

Reklama

La niña de la comunión

Trailer 2

V květnu roku 1987 při návratu z nočního klubu a po požití drog najdou nová dívka ve městě Sara (Carla Campra) a její kamarádka Rebe (Aina Quiñones) panenku v šatech. Od té chvíle se jejich životy stanou peklem. (Jardismo)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (28)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Štyria mladí skončia po diskotéke v lese, kde nájdu podivnú starú bábiku. Tá patrila dievčatku, ktoré pred rokmi záhadne zmizlo. A je jasné, že hlavní hrdinovia budú musieť pátrať po minulosti, pretože začnú mať desivé vízie, na tele sa im začnú objavovať škaredé škvrny a duch im nenechá len tak ľahko vydýchnuť. Všetky atribúty dobrého duchárskeho hororu boli splnené, od sympatických postáv, cez atmosféru až po hnusnú vizáž ducha. Originalite opäť nezatlieskam, ale ináč som spokojný. Španieli majú proste tento žáner v krvi. Pre milovníkov duchárin skvelá voľba na večer. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co z toho, že v hlavní roli hraje hezká holka, když je to zároveň vypatlaná husa, stejně jako její kámoška, stejně jako jsou vypatlaní všichni jejich vrstevníci i všichni dospělí včetně jejich rodičů, kteří buď neustále hystericky řvou, nebo něco zakazujou, nebo lžou, nebo jsou to svině... Prostě taková neradostná sonda do neradostného života ve španělském (pardon, vlastně katalánském) maloměstském prdelákově 80.let, tak trochu i sociální drama... A jako by vší té beznadějné nudy a splínu nebylo okolo dost, ještě do toho ze záhrobí vstoupí pomstychtivé strašidlo, které vás dohání k sebevraždě. A ve finále si s vámi diváky rejža jako nádavkem parádně vytře zadek. Takže neváhejte a jděte do toho, zase tak úplně špatnej film to náhodou není a oproti příbuzným filmům ze zámoří je to příjemná změna. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dobové i geografické zasazení je fajn. Stejně tak mám rád filmy, kde straší děti a holčičkový duch v bílých šatičkách je mojí noční můrou. A nakonec mi to sedlo i herecky a hlavní hrdinka je hóóóódně sympatická. Nicméně jsem postrádal napětí. Nástupy strašidla jsou avizované dlouho dopředu, takže na lekačky můžete zapomenout a hlavně mi tu chyběla temnota charakteristická pro duchařské filmy. Jinými slovy tu nebyl přítomen strach  z neznámého. Kdyby tu partičku mládežníků pronásledoval umanutý zombík, vyšlo by to nastejno. Jasně, nic proti zombie, ale u duchařiny chi mít úplně jiné pocity. A navíc je tu konec, kterým to režisér úplně zazdil. Škoda, ale i tak se jedná u ucházející průměr. 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

García není nijak výrazný režisér a duchařiny většinou až tak nemusím, páč nebývají strašidelné. Snad že jsem opět neočekával nic solidního, byl jsem příjemně překvapen. Ano, z hlediska originálnosti příběhu nic nového, i když konec jsem očekával trochu jiný, tudíž za něj dávám hvězdu navíc. Velmi dobrý vizuál, strašidelná hudba, studna evokující Kruh, lehce našlápnuto k bodyhororu (tady zamrzí, že tvůrci nešli více na dřeň...nebo na kost), démonické děvčátko a cosi temného, co divák zví až v závěru. I projevy ducha byly dobré, snad jen dvířka na toaletě působila poněkud komicky, ale pak už to bylo fajn. V jednu chvíli jsem očekával, že kromě panenky dojde na klišé se zrcadly, to se naštěstí nestalo. Noční můry s vodou měly náboj a nechyběla ani mlha, kdy jsem zadoufal, že se příběh překlopí do gotického hororu, protože rozvaliny se k tomu přímo nabízely. Zatím Garcíův nejlepší snímek - 3,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný horor, hoci inšpirácia je trochu iná a tiež dosť mysteriózna. Máme vďaka nej aj fotku dievčaťa z prijímania, ktoré sa stratilo bez stopy kdesi pri lesoch a nikdy jeho telo nenašli, no dodnes také dievča vidia chodiť popri ceste. Tento príbeh je samozrejme prerobený inak, no vďaka urbánnej legende máme celkom dobrý námet, ktorý prešiel do strašenia a to aj vychádza, hoci tá desivosť nie je prekvapivá ani invenčná. Pozeralo sa dobre a je tu aj udička na eventuálne pokračovanie tak prečo nie. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film je založený na príbehu, ktorý sa odohral v meste Peraleda de la Mata na konci 19. storočia. Dievča z neďalekého statku slávilo prvé sväté prijímanie v dedinskom kostole a pri návrate domov v noci na konskom povoze narazili na vlkov, ktorí kone splašili. Dievča vypadlo z voza a odvtedy ju nikto nevidel. Odvtedy však existujú ľudia, ktorí tvrdia, že videli jej ducha na okraji cesty vedúcej z Peraledy k zrúcaninám Valparaísa, blízko rímskeho mosta. Tento príbeh sa znova oživil v mysterióznom dokumentárnom seriáli Cuarto Milenio (2005) a odtiaľ slúži ako inšpirácia pre tento film. (Arsenal83)

Reklama

Reklama