Reklama

Reklama

Out of Darkness

Trailer 2

Ve starší době kamenné se nesourodá skupina prvních lidí spojí a hledá novou zemi. Když však pojmou podezření, že je pronásleduje zlovolná mystická bytost, je klan nucen čelit nebezpečí, které si nikdy nepředstavoval. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela otrava, když seznamovací půlhodinka s tlupou pravěkých lidí působí jako nutné zlo, ale jakmile se přepne do survival módu, tak je to paráda. Nádherně natočené, atmosférické, napínavé. A v závěru se ukáže, že Out of Darkness není jen očekávaná pravěká variace na Predátora, ale že má ten příběh i nějaký smysl a že je dobře konceptuálně vymyšlený. Hrdiny bych si ideálně představoval o level zdrchanější, nepůsobilo to na mě stoprocentně autenticky, ale na módu a péči o tělo lidí před 45 tisíci lety odborník nejsem, takže více neřeším. Každopádně první dobrá letošní žánrovka. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Skôr než horor, taký survival thriller zaujímavo zasadený do praveku, ale tu celá jeho zaujímavosť aj končí. Out of Darkness síce dokáže občas nastoliť fajn atmosféru podporenú nočným lesom a tiesnivou hudbou, a v závere sa dopracuje aj k nejakej pointe, takže je vidieť, že to mal scenárista  koncepčne celkom premyslené. Akurát to je aj na rozmedzí pomerne krátkej 87 minútovej stopáže pomerne nuda. Andrew Cumming nedokáže z prostredia, ani doby vykúzliť čokoľvek zaujímavé, chýba tomu správna dávka napätia alebo aspoň kúsok adrenalínu, aj tempo, a celkovo nemá dosť schopností, aby celovečerný film utiahol. Scény v noci v lese podporené hudbou sa veľmi rýchlo opozerajú a fungovali by skôr v krátkometrážnom filme, ale s minimálnym rozpočtom tu neskúsený režisér nevie ponúknuť v celovečernej stopáži čokoľvek viac. Škoda, čakal som malý, zaujímavý indie horor, no Out of Darkness nie je vo výsledku ani poriadny survival, ani poriadny adventurous film, ani thriller a už vôbec nie horor. Síce neškodý, neurážajúci film, ale inak absolútny priemer vo všetkých ohľadoch. CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ramba: První krev.. Vypadá to, že premiérový menses přivolává predátory zvířecí i sexuální, ale žánrový zlom do pojídačů mrtvých a kostěných tomahawků ty útočníky protřídí. Způsoby nasnímání skotské krajiny i hudební podkres by si určitě zasloužily více vyprávění obrazem na úkor mluveného slova, ale to už by se paleolitický horor o slabošství mužského pokolení posunul k nejednoznačnosti a nedůvěře v divácký důvtip. Pozorný divák si v 64. minutě může povšimnout, že při úpatí skalisek se na konci vřesoviště nachází menší budova s nápisem Dentální klinika.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Survivor z Doby kamenné, ve kterém skupinka pralidí před čímsi zdrhá. Exteriéry jsou parádní, o tom žádná. S kostýmy jsem neměl problém, protože vím houby, co se tenkrát nosilo a totéž platí o účesech. A problém jsem neměl ani s herci. Potíž byla v tom, že to bylo monotónní. Pračlověci jsou sice neustále v pohybu dopředu, ale jakoby se točili v kruhu. Běh, řev, běh, řev, oheň, běh, řev. Občas někdo odpadne, sem tam dojde na nějaké pnutí uvnitř skupiny, ale nic z toho na mě neudělalo valný dojem, pokud nepočítám jednu urvanou čelist. No a co se vyústění týče, tak něco podobného se dalo předpokládat a vlastně by mi to nevadilo, ale v kontexu toho, co se dělo předtím, mi to úplně nesedělo. Jako debut slušné a oceňuji odvahu s dobovým zasazením, ale ten tanec kolem toho zase tolik nechápu. 55% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PŘED 45000 LETY…“ V podstatě píčovina. Vidět se to dá, ale nesmíte bejt rozmazlení… Je to nízkorozpočťák, takže nemá smysl řešit třeba…. v podstatě nic! Já teda rozmazlenej jsem, ale za snahu dávám trojku.    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Ve filmu se mluví umělým jazykem jménem Tola, založeným na arabštině a baskičtině. 2.) Thx za titule „Martin Knig“. ///                         PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)
  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)

Reklama

Reklama