Reklama

Reklama

Out of Darkness

Trailer 2

Ve starší době kamenné se nesourodá skupina prvních lidí spojí a hledá novou zemi. Když však pojmou podezření, že je pronásleduje zlovolná mystická bytost, je klan nucen čelit nebezpečí, které si nikdy nepředstavoval. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela otrava, když seznamovací půlhodinka s tlupou pravěkých lidí působí jako nutné zlo, ale jakmile se přepne do survival módu, tak je to paráda. Nádherně natočené, atmosférické, napínavé. A v závěru se ukáže, že Out of Darkness není jen očekávaná pravěká variace na Predátora, ale že má ten příběh i nějaký smysl a že je dobře konceptuálně vymyšlený. Hrdiny bych si ideálně představoval o level zdrchanější, nepůsobilo to na mě stoprocentně autenticky, ale na módu a péči o tělo lidí před 45 tisíci lety odborník nejsem, takže více neřeším. Každopádně první dobrá letošní žánrovka. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Dalo by se jistě popsat mnoho stránek o tom, kolika se tento snímek dopouští očividných anachronismů, alogismů, nevysvětlitelného chování postav, účelové korektální agitace, v jak nebetyčném rozporu je děj filmu s konečným rozuzlením, tj. jak zoufale je to celé debilní, nicméně zmíním pouze dle mého nejzásadnější problém tohoto snímku, který strká vše výše zmíněné do kapsy, a tím je jeho opravdu příšerně děsivá nudnost. Kdyby bývala opravdu hezké záběry skotské krajiny nehyzdila svou přítomností ta skupinka praskokotů, dal bych možná i dvě, takto jedna velmi umrněná. ()

Reklama

majo0007 

všechny recenze uživatele

Niektorí recenzenti ("riči v piči") boli zrejme v lese na "houbičkách" s tampónmi v nohavičkách spolu so štábom. Pripomínalo mi to rozprávku o "Červenej Karkulke". Tlupa nehercov recitujúcich hatlaninu, blúmajúcich po lese... budget 1000€ za benzín do peknej krajiny. Dokonca odkukaná pičovina z Pitch Black - holka má krámy, bu-bu-bubák po nej ide, lebo ju cíti...! Úděsné! Jedna ★ za kameru (aj keď tie 2 "prevracačky" som nepochopil, možno to malo byť kůl... né, nebolo) a hudbu, ktorá asi jediná stála za to. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Takže ona západní země za mořem nebyly Kanáry, jak jsem se zprvu podle fyziognomie i jakoby semito-hamitské hatmatilky pralidí domníval, nýbrž Skotsko. Budiž, neřeším to. Nezdály se mi ani některé jejich účesy a hlavně ohozy. Ale pak jsem si vzpomněl na jakýsi text, kde se kdosi vysmíval naivním představám současníků o primitivních oděvech pravěkých lovců. Prý byly určitě mnohem sofistikovanější i hezčí, než třeba ony nedokonalé kožešinové sešívačky na obrazech Zdeňka Buriana. A souhlasím, že je to dost pravděpodobné. A oceňuju i originalitu (nebo aspoň neokoukanost) příběhu i jeho doby, příjemnou syrovost a skvělou hudbu. A mmch. o neblahém setkání Prvorozených s Druhorozenými pojednává třeba i skvělá Goldingova knížka Dědicové, doporučuju. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na záver dňa som si nechal (údajne) to najlepšie, čo doposiaľ rok 2024 z pohľadu horor žánru ponúkol. “Out of Darkness” je prvou polhodinou fakt nutne zlo, no následne sa to dejovo prepne do lesného survivor módu, ktorý je takou tou dobrou, dobrodružnou zábavou, ktorá dokáže najmä v nočných hodinách nastoliť takú tú správnu, temnú atmosféru. Ja osobne som na riť nepadol, a aj tunajšie, celkové hodnotenie sa tak nejak zo dňa na deň prepadáva, keďže je otázne, či je toto vôbec aj horor. ()

Zajímavosti (2)

  • Podle slov režiséra Andrewa Cumminga, byl jazyk Talo pro herce extrémně náročný. Jazyk byl kombinací arabštiny a baskičtiny a vypracoval jej lingvista Daniel Andersson. (chaometic)
  • Natáčelo se v okolí Gairloch ve Skotsku a děj se odehrává před 45 000 lety. Film tak odpovídá historii, ve které se první lidé objevili v severozápadní Evropě. (chaometic)

Reklama

Reklama