Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo má pocit, že argentinským telenovelám zásadně chybí decentní porce zoofilie a nějaké to explicitní násilí, toho venkovská idyla o lásce staršího muže a mimořádně svůdné ovečky uspokojí vrchovatě v obou směrech. Argentinská černá komedie Zvěrstvo nezachází s motivem „zvířecí lásky“ živočišně a spontánně, ale spíš velmi delikátně a s nemalou porcí romantiky. Majitel venkovské farmy Alberto, znuděný dlouhým a vleklým manželstvím, zahoří pro jednu ovci z místního stáda a nechá si ji odvést do stodoly, kde po nocích tajně dává průchod svým milostným citům. To však ještě netuší, že není jediný, v kom atraktivní samička vyvolává neovladatelné touhy, a do jak drastických rozměrů mohou jeho něžné výpravy do končin mezidruhové erotiky přerůst. Režisér snímku Sergio Bizzio není jen poněkud excentrický filmař, ale také neméně perverzní spisovatel. V této pozici dokonce plní úlohu jakési chlípné inspirace současného progresivního argentinského filmu: podle jeho povídky vzniklo drama Lucie Puenzo o pohnutém dospívání transsexuálů XXY a jeho román se stal předlohou thrilleru Vztek Sebastiána Cordera o pachateli vraždy ukrývajícím se v buržoazním sídle. Ve Zvěrstvu se ovšem tvůrce pouští jak do ohledávání nenápadných půvabů buržoazie, tak do poměrně exotických končin lidské i nelidské sexuality. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (2)

adilah 

všechny recenze uživatele

Romeo a Julie v prostředí argentinské farmy. Oceňuji nadsázku, s jakou byl film natočen, precizní výkon hlavní hrdinky Fanny a v neposlední řadě relativní decentnost postelových scén. Královská zábava pro každého, kdo má rád praštěný pohled na svět. Tuhle ovečku si nejde nezamilovat. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná telenovela. Ale je to docela příjemné a milé - až bylo možná škoda zaplácávat tím drahocenné místo na Otrlákovi. Kdyby se ovcoláska promítala třeba ve Varech, bylo by to pěkné zpestření, ale takhle to bylo spíš takové lehké vytržení z úchylného tranzu a hození do "normálu". Mimochodem, v sálu to vypadalo, že tak polovina první řady se přišla podívat na příběh ze života. Al Beeer To. ()

Reklama

Reklama