Reklama

Reklama

Svedená a opuštěná

  • Itálie Sedotta e abbandonata (více)
Trailer

Skvělá komedie ze zlaté éry italského filmu vypráví o osudech dívky Angely, dcery sicilského maloměstského podnikatele, kterou svede snoubenec její starší sestry, aby tím rozpoutal bouřlivou zápletku o vášni, rodinné cti a krevní mstě. (Terran)

Diskuze

pursulus

pursulus (hodnocení, recenze)

Někteří uživatelé se ve svých commentariích pozastavují nad přívlastkem "komedie", ba, někteří jsou pohoršeni, kterak je ve filmu zacházeno s "ženou". Tito zplozenci posledních generací už neví, co to je přirozenost, žijí zavřeni v ochranné technokraticko-politické bublině, zhýčkáni tím, jak se o ně stát stará a jak jim bere vlastní odpovědnost a osobní svobody výměnou za nejnovější typ chytrého mobilu či za právo ženy na stejný plat s mužem. Ale k čemu je ženě stejný plat? Vždyť má sloužit k potěše muži, roditi děti a pečovat o dům a manžela. Která to nechce, která dává přednost budování kariéry, no tak budiž, ale jinak je taková žena hloupá husa, blbka, a k rozumu má se přivésti pořádným výpraskem s následným arestem. Má snad některá žena — či snad dokonce muž — jiný názor? Chce se snad někdo dobrovolně přihlásit k dnešní homogenizující společnosti, v níž má každej buzík víc práv než manžel na svoji manželku? (A naopak, podotýkám).

Uživatel istik smazal svůj příspěvek.

moror100

moror100 (hodnocení, recenze)

Absolutní špička. Opravdu Sicílie jak má být. Jen se bojím, že dnes už taková asi není, ta hnusná amerikanizace kultury dosáhne všude a zničí všechno to staré a tradiční. Dnes je to všude jako v zasranej USA, otec u piva zírá na televizi a má úplně na háku, zda je jeho dcera panna a nebo ji už protáhlo celé město, prostě USA životní styl.

mnet

mnet (hodnocení, recenze)

Parádny komediálny film. Sicília ako má byť, prísne mravy, silný patriarchát, vášen, únosy žien, česť, pred policajtami mlčanlivosť, nábožnosť, hrdosť, krvná pomsta..., presne takú Sicíliu milujem.   V tomto filme všetko toto ukazujú, ale aj hodne zosmiešňujú, svine :-) 

kocourMour

kocourMour (hodnocení, recenze)

Na tento mládeži nepřístupný film se snažili do kina dostat v jedné Švandrlíkově povídce žáci Kopyto a Mňouk v přestrojení za ženy:-) Doteď jsem si myslel, že šlo o výplod spisovatelovy fantazie a nikoliv reálný film.

Reklama

Reklama