Reklama

Reklama

Mononogatari

(seriál)
  • Japonsko もののがたり (více)
Trailer 1
Animovaný / Akční / Mysteriózní
Japonsko, 2023, 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Onigunsó (komiks)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Xelik, John Kanda

Hrají:

Takeo Ócuka, Júki Takada, Mijuki Sawaširo, Aimi Tanaka, Čikahiro Kobajaši, Jošiki Nakadžima, Reina Ueda, Saori Óniši, Nobuaki Kanemicu, Šin'ja Takahaši (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Občas se stane, že duše zabloudí do našeho světa a zde může posednout nějaký starý předmět a získat tak fyzickou formu. Takové bytosti se pak říká Cukumogami a stejně jako lidé i tito Cukumogami mohou být hodní, zlí a i něco mezi tím. Problémy s takovýmito bytostmi pak řeší klany Saenome, lidé se schopnostmi vypudit zbloudilou duši zpět do svého světa. Ovšem ne všechny duše touží po tom se vrátit, a tak Saenome volí zpravidla nenásilná řešení konfliktů, kdy se vlastně snaží zjistit, co si Cukumogami přejí, a pak jim pomoct. Jedním z klanu Saenome je i Hjóma Kunato, který ale díky traumatické zkušenosti z dětství nesnáší všechny Cukumogami a setkání s nimi tak řeší pokaždé silou. Jeho dědeček si však o chlapce dělá starosti a jednoho dne se rozhodne, že bude v jeho zájmu, když stráví nějaký čas v domě mladé dívky Botan Nagacuki, která žije s Cukumogami pod jednou střechou jako velká rodina. Dokáže toto soužití změnit Hjómův pohled na Cukumogami, nebo vše skončí velkou tragédií? (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Jeoffrey k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2023) (S01) 

Nepřijde mi, že bych viděl cokoli, díky čemu bych měl ze seriálu lepší než průměrný dojem. Postavy, příběh, animace, akce, romantika hudba – všechno bylo jen čistě průměrné. Ano, bylo tam pár drobných háčků, které dokázali udržet moji pozornost, je tam jedna, možná dvě otázky, na které chci znát odpověď, a tak se asi podívám na druhou sérii, ale nebylo tu nic, co bych si extra užíval. Seriál má na první pohled zajímavý svět, ale nedokázal mi ho skoro vůbec prodat, záporák tu zatím vlastně taky žádný není a ten s kterým mě chtějí strašit je papírový deštník. Na druhou stranu tam není ani nic, co by mě štvalo, nebo mi vadilo, nemám problém seriál sledovat, dává mi to i jakž takž smysl. Nepotěší, neurazí - tohle je po první sezóně jasných 5/10. ()

Season 2 (2023) (S02) 

Druhá řada je pro mě o něco zajímavější a sympatičtější, než byla ta první. Líbí se mi, kam se posouvá hlavní hrdina, jak se rozvíjí jeho charakter. I ta ústřední romantická linka pro mě už nepůsobí tak nějak nuceně, ale začínám hrdinům i pomalu fandit. Souboje jsou sice pořád na anime standarty docela slabé (+ neslané, nemastné), záporáci mě pořád neděsí a někdo by měl vysvětlit zdejším hudebním nástrojům, že rock není anarchie, ale pomalu se dostávám do stavu, kdy jsem mírně zvědavý, co bude dál, což je pokrok – sice malý, ale i to se počítá. 5,7/10 ()

Reklama

Reklama