Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zvyk je prostě železná košile. Je jedno, jak moc se tihle čtyři snaží dělat věci správně. Vždycky najdou způsob, jak to zvorat v práci, rodinných vztazích nebo sexu. (Netflix)

Recenze (5)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

druhá řada se objevila z ničeho nic (nebo sem to extra nesledoval) a dobrá zpráva je, že si udržela laťku zábavné vztahové konverzačky kroužící kolem aktuálních témat prakticky stejně vysoko jako jednička...70% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I napodruhé přistoupili pyrenejští tvůrci ke žhavým, současným tématům naprosto vynikajícím způsobem, a nejednou mi tak důkladně procvičili bránici. Politickou korektnost, mužský šovinismus, feminismus, homofobii, gendry, sociální sítě a mnohé další záležitosti dokázali inkvizitoři i ve druhé sérii podat podobně (a tedy skvěle) jako v první řadě a já jsem se u této jejich vztahovky výborně bavil. Pravda, tentokrát jsem už věděl do čeho jdu, takže mě to, jak na mě seriál působil, nepřekvapilo a s dobrým výsledkem jsem počítal. Pokud se dočkám i třetí série, určitě si ji nenechám ujít. / Poučení: Svět je zvláštním místem plným zvláštních bytostí. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco v první sérce se nevážně pojímala vážná témata (výpověď ze zaměstnání a obtíže při hledání nového, nevěry, rozpad manželství, nespokojenost ve vztazích, porozvodové trauma…), druhá sérka je, co se tematiky týče, mnohem odlehčenější. Řeší se hlavně partnerské vztahy, sex, gendery a korektnost. Sklouzává to až ke grotesce, s realitou už to kolikrát nemá nic společného. Jako způsob, jak v dobrém rozmaru prožít večer, to ale funguje výborně. Evokuje mi to italskou trilogii Moji přátelé z přelomu sedmdesátek/ osmdesátek. Tehdy stačilo na diváky vystrčit prdel, tady toho kvůli nám musí hlavní hrdinové podstoupit mnohem víc. Nikdo z nich se ale neshodil tak, aby se už nemohl objevit v případné třetí sérii. Mám dojem, že už na ní vyšívají a já se na ni rád podívám. Kecám. Vysloveně se na ni těším. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama