Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Zvyk je prostě železná košile. Je jedno, jak moc se tihle čtyři snaží dělat věci správně. Vždycky najdou způsob, jak to zvorat v práci, rodinných vztazích nebo sexu. (Netflix)

Recenze (6)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco v první sérce se nevážně pojímala vážná témata (výpověď ze zaměstnání a obtíže při hledání nového, nevěry, rozpad manželství, nespokojenost ve vztazích, porozvodové trauma…), druhá sérka je, co se tematiky týče, mnohem odlehčenější. Řeší se hlavně partnerské vztahy, sex, gendery a korektnost. Sklouzává to až ke grotesce, s realitou už to kolikrát nemá nic společného. Jako způsob, jak v dobrém rozmaru prožít večer, to ale funguje výborně. Evokuje mi to italskou trilogii Moji přátelé z přelomu sedmdesátek/ osmdesátek. Tehdy stačilo na diváky vystrčit prdel, tady toho kvůli nám musí hlavní hrdinové podstoupit mnohem víc. Nikdo z nich se ale neshodil tak, aby se už nemohl objevit v případné třetí sérii. Mám dojem, že už na ní vyšívají a já se na ni rád podívám. Kecám. Vysloveně se na ni těším. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

druhá řada se objevila z ničeho nic (nebo sem to extra nesledoval) a dobrá zpráva je, že si udržela laťku zábavné vztahové konverzačky kroužící kolem aktuálních témat prakticky stejně vysoko jako jednička...70% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I napodruhé přistoupili pyrenejští tvůrci ke žhavým, současným tématům naprosto vynikajícím způsobem, a nejednou mi tak důkladně procvičili bránici. Politickou korektnost, mužský šovinismus, feminismus, homofobii, gendry, sociální sítě a mnohé další záležitosti dokázali inkvizitoři i ve druhé sérii podat podobně (a tedy skvěle) jako v první řadě a já jsem se u této jejich vztahovky výborně bavil. Pravda, tentokrát jsem už věděl do čeho jdu, takže mě to, jak na mě seriál působil, nepřekvapilo a s dobrým výsledkem jsem počítal. Pokud se dočkám i třetí série, určitě si ji nenechám ujít. / Poučení: Svět je zvláštním místem plným zvláštních bytostí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Přestože se druhá série, kde Pedro (Fernando Gil) napíše námět seriálu Alfa samci, tváří, že seriál je podle skutečné události, je seriál pouhou fikcí. (Ganka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno