Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento vysokooktanový akční thriller vypráví o statečnosti a houževnatosti hlavního hrdiny Vikrama Rathora (Shah Rukh Khan), který se pokouší očistit své jméno poté, co je křivě obviněn a potrestán. Vikram je typický chlápek, který se ocitá ve spleti nepříznivých událostí a bude na něm napravit zlo, které se mu stalo. (Jardismo)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (46)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Další bollywoodský akční velkofilm, který si zaslouží pozornost západního publika. Je to hodně inspirované jedním slavným seriálem Netflixu z poslední doby a minimálně jedním filmem Denzela Washingtona. Shahrukh Khan tu má obří prostor se vyřádit ve všech ohledech. Strašně skvěle prepalena je akce. Tohle prostě po Tygrech, RRR a Pathaanu nabrali skvělý směr. No ale hlavně je to bez digibordelu. Je to tradičně komplexní mix žánru s nějakým poselstvím a romantikou. Ano, má to 2 a půl hodiny, ale v kontextu Hollywoodu je to narachany a není tam hluche místo. Doufám, že tohle bude u nás i v USA bude chodit do distribuce často. Myslím, že ze si to sedne a publikum odkojené Chuckem Norrisem nebo Budem Spencerem si to začne užívat. Bod dolů dávám za to, že to mělo místy divnou práci s flashbacky 9/10 PS: Teď se blíží ještě třetí Tygr se Salmanem a dramedy Dunki se Shahrukhem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Totální haluz u které vůbec netuším komu byla určena. Předchozí moje dva střety s Indickými akčňáky dopadly relativně dobře, ale tohle je asi jak jsem dle ohlasů pochopil ten čistokrevný Bolywood a to není nic pro mě. Přes hromadu patosu levicových nesmyslů a tanečků občas vysvitne i nějaká ta akce, ale ta je pro mě totálně nekoukatelná. Víc už to rozebírat nehodlám. V tomto případě bude asi nejlepší uplatnit zásadu třikrát a dost.15% ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film (v překladu znamenající “Voják” mimochodem), mě pobavil aniž by začal. 4… ano slovy čtyři upozornění byly nutné, aby bylo učiněno spravedlností za dost. 1) film je fikci a veškerá jména a události jsou smyšlená. 2) ve filmu se vyskytují CGI zvířata (a jejich výčet - jako gepard). 3) pití alkoholu škodí 4) ten nejzásadnější- že scény v Bombajském metru jsou čirou fikcí a že veřejná doprava v Bombaji je vybavena veškerou moderní bezpečnostní technikou :D. Tohle bude jízda...(po pěti minutách)... No ty vole… připlaval obličejem dolů po řece (později se dozvíme že ho střežili a vyhodili z letadla bez padáku :)) a po několika týdnech v obvazech (!?) povstal z mrtvých a (nehořlavý) vymlátil armádu nájezdníků. Vše stylové a artové do posledního detailu. No ty vole. Pak skok o 30 let… a máme tu metro! Tlupa ženských (woke v Indii!?) přepadne metro… a to máme 10 minut od začátku! Film má minut asi 160… chápete? Nemůžete. Dvě sebevraždy, zpěv, tanec, střelba z rotačního kulometu a rozkostičkovaný penis farmáře… za méně než 30 minut! To je takový úchylný bizár, že nešlo odtrhnout oči ani na chvilku. A i když se na tohle podívám raději než na desáté FF nebo Marvels, víc než dvě dát nejde. Scéna v Rusku (ta s gepardem) už byla moc. A už jsem psal, že tam proběhla i reforma zdravotnictví a svatba? …a to nebyl film ani v polovině. Pořad málo? OK… Shah Rukh Khan (58) hraje dvojroli. Otce a syna (!?) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Indická kinematografie je extrémně specifická a je snad jediná, která kombinuje šíleně přepálenou, efektní akci s lacinou romantikou jak z telenovel a ještě přidává barevná, muzikálová čísla. To vše zabalené pokud možno v takřka 3 hodinové podobě. Takový je přesně Jawan a i přes vše co mi na indických filmech vadí, tentokrát mi to docela sedlo. Akce je přepálená, efektní, extrémně zpomalená a častokrát velkolepá. Muzikálová čísla rušivá ale v celkovém vyznění ne tak likvidační, jako tomu bývá jindy. Všehovšudy je Jawan přesně tím, co divák očekává od indického akčního filmu a pokud jste jeho příznivci, je to na plný počet. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V krajine hare Krišnu vedia točiť veľké filmy, ktoré aj vyzerajú, že stáli viac než sáčková polievka. Pre mňa osobný problém sú len časté spevy a tanečky, ktoré ma rušia a zbytočne naťahujú film. Jasné, chápem, že po dvadsať deka kari z britského národného obedového menu menom tikka masala človeku trochu rozprúdi črevá a zapraje si zakrepčiť, ale aj tak - dajte prosím radšej až po záverečných titulkoch. ()

Zajímavosti (6)

  • Zobrazený obchod a korupcia so zbraňami vo filme sú inšpirované skutočným tzv. Boforsovým škandálom, ktorý sa týkal zmlúv o zbraniach, ku ktorému došlo medzi Indiou a Švédskom v 80. a 90. rokoch 20. storočia. Udalosť mala významný vplyv na indickú politiku a obstarávanie obrany. (Arsenal83)
  • Jedna z kľúčových postáv filmu, Dr. Eeram, ktorú stvárnila Sanya Malhotra, je inšpirovaná skutočnými udalosťami a jednotlivcami. Predlohou je skutočný doktor Kafeel Khan, ktorý sa stal všeobecne známym pre svoju účasť na úmrtiach v nemocnici v Gorakhpur v roku 2017. Bol zatknutý a v súvislosti s incidentom čelil právnym problémom, ktoré upriamili pozornosť na systémové problémy v systéme zdravotníctva. (Arsenal83)
  • Pôvodný názov filmu bol "Sanki" a tak bol aj ohlásený. Sanki v hindčine znamená maniak. Film bol potom premenovaný na Jawan, čo v preklade znamená vojak. (Arsenal83)

Reklama

Reklama