Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Umírající učitel pověří svého posledního žáka k prověření pěti jeho bývalých studentů, které každého z nich naučil jedné ze speciálních taktik kung-fu: Sto-nožku, Hada, Škorpióna, Ještěrku a Žábu (uvedena v názvu filmu). Tento poslední student, který zná od každého tohoto bojového stylu něco, se musí spojit ještě s jedním z výborných studentů, aby zničili ty zlé. Chtivost a proradnost následují poté, co zjistí, že někteří studenti jsou opravdu velmi špatní. Ale kterému může věřit natolik, aby se s ním mohl spojit? (Intersonic)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Některé dialogy použila hiphopová kapela Wu tang clan na svém debutujícím albu Enter the Wu tang (36 chambers). (Epistemolog)
  • Představitelé ústřední šestice postav (Philip Kwok, Lu Feng, Chiang Sheng, Lo Meng, Sun Chien a v omezené míře i Wei Pai) byli prominentními protagonisty poslední generace oblíbenců režiséra Changa Cheh. Na přelomu 70. a 80. let s ním natočili slušnou řádku filmů (tzv. "Venom flicks"), jež si zejména na západě získaly kultovní oblibu. Výše jmenovaní pánové jsou fandům známi jako "(Five) Venoms" - přezdívka, kterou jim vysloužilo právě Pět zbraní (v angličtině The Five Venoms nebo Five Deadly Venoms) - první film, v němž si společně zahráli hlavní role. (MaedhRos)
  • Had měl být původně žena (podle některých zdrojů měli dokonce Stonožka a Had být manželé). Režisér Chang Cheh ale nebyl bojovným ženským hrdinkám příliš nakloněn, takže postava Hada byla nakonec přepsána na mužskou a svěřena Wei Paiovi. (MaedhRos)
  • 11. miesto v rebríčku „Najlepších 50 kultových filmov všetkých čias“ týždenníka Entertainment Weekly. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama