Reklama

Reklama

Stopař se sekerou

  • USA The Hatchet Wielding Hitchhiker
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stěží uvěřitelný dokument o bezstarostném nomádovi, který se proslavil na internetu, aby pak prožil strmý pád, a dokonce skončil za mřížemi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dokument začne jako zábavná historka o bizarním hrdinovi bez domova, vyvrcholí návštěvou Jimmyho Kimmela a skončí jako děsivý masakr o psychopatovi, který znovu potvrzuje, že nejlepší scénáře píše sám život. Všechny osoby, které se kolem Kaie motali a chtěli mu pomáhat, si můžou hodně gratulovat, že mu zrovna nepřepnulo do módu zabijáka s kovovou chutí v ústech způsobenou vytékajícím spermatem. Totální úlet. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Nevychovaný idiot, chlastající všechnu ohnivou vodu, která se mu dostane do ruky a močící na majetek lidí, kteří se dokázali začlenit do společnosti, žije svobodný život. To tedy znamená, že kromě již zmíněného popíjení, hulí brčka, nemá práci a spí v lepším případě pod mostem. Tak lze ve zkratce definovat svobodu v 21.století - být hlasitým a smrdutým vágusem, kterého mají všichni za kokota, jen se nezařadit do systému. Jednoho krásného dne, dne prosluněného sluncem, se tento panáček dostane do situace, kdy jeho kemo, který se s ním zfetuje napadne bezbranou paní. Chlapce, o kterém lze již od pohledu říci, že není zrovna Einstenovým nejbystřejším dítětem, nenapadne nic jiného, než vytáhnout sekeru, kterou nosí neustále u sebe, (což je asi u stopařů úplně normální ) a kámoše tříkrát zasáhne do hlavy. Následně poskytne rozhovor médiím a ty ho pohltí a vyplivnou čisté emerickým způsobem. Během čtvrt roku stihne dostat surfovací prkno od Jimmyho Kimmela, pochcat dveře hotelu, kde se každoročně předávají Oscary, potetovat si ksicht, aby byl v případě spáchání nevyhnutelně blížícího se zločinu svědky dobře popsatelný a ostříhat si svoje bujné háro. Vražda, ke které nakonec přeci jenom dojde je jako ze špatného filmu; v sebeobraně zabije 74letého muže se kterým provádí kojtus, který později popisuje jako znásilnění, i přesto že ho ihned po jejich techtle mechtle natočí kamerky na nadru jak se nadšeně objímají a olizují. Nakonec za tuhle radovánku fasne padesát let. Docela happy end, frajer mi silně připomínal jednoho “nomáda“ kterého opakovaně potkávám na zastávce v Ostravě Kunčicích, když čekám na bus a on přijde k zastávce a začne tam grcat a chrchlat půl metru ode mně jakoby zrovna vyvolával démona, který otevře sedmnou bránu pekelnou. Takovýhle lidi v base jsou prostě menší zlo. ()

Reklama

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Kdyby se dokázalo, že tomu řidiči dal to brko říznutý a přiměl ho si myslet, že je ježíš, dostalo by to uplně jinej rozměr. Stopař/bezdomovec/týpek dá tři rány sekerou do hlavy pánovi, co ohrožuje dámu na životě a stane se z něj virální senzace a hrdina až do té míry, že si ho producentka Keeping Up with the Kardashians vezme na noc do SVÉHO bytu, jen aby ho dostala do show a vytřískala prachy. (potom co je vyhodili z hotelu za močení na hvězdy na chodníku slávy). Btw pochybuji, že s ní po tomhle byla kdy Kris Jenner ve stejný místnosti. Nevím, co si o tom myslet. Zprvu sympaťák, pak hovado a nakonec vrah. Drogy, chlast a psychické problémy podpořené intenzivní virální slávou ho dostaly do situací a přivedly k rozhodnutím, který by bez toho mediálního a společenského tlaku možná ani nenastaly. A nebo možná nastaly. Co když ty tři rány sekerou už byly projevem jeho sklonům k agresivitě a média jen špatně interpretovala situaci? Pochopení nemám, ale lítost, tu jo. Víš co, klučina si žil svoje, pomáhal ostatním na ulici a byl evidentně šťastnej za svůj život "homefree". Teď má 57 let s maximální ostrahou... jasně, svou vinou, ale je to jenom jeho vinou? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Lidi mají rádi pohádky, na pováženou však je, že jim i v dospělosti rádi věří. SPOILERUJI. Jenomže, když se mladý kluk s lehce zmateným chováním vandrující zemí začne ohánět sekerou, čím nejspíš bude? Princem bez bázně a hany v přestrojení nebo vyšinutým jedincem s nebezpečnými sklony? Dokument to odhaluje postupně a je to zase smutný příběh. Protože tenhle nešťastný nebezpečný týpek by možná mohl mít blíž k  princi, kdyby ho nepoznamenala děsivá výchova matky, co v dokumentu mluví a absolutně nic si nepřipouští. Podle mě je hlavním a největším hříchem krutost, a tady jí bylo vrchovatě. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

O Kaiovi jsem nikdy předtím neslyšel, takže jsem byl moc zvědavý, co mě to tedy vlastně čeká. Zpočátku to vypadalo na klasickou americkou mediální celebritu se vším všudy. Z neznámého hipíka se doslova přes noc stala senzace, média, drogy, chlast. To vše však nakonec vedlo k obrovské tragédii. První část mě zas až tak moc nebavila, mnohem víc mě bavila druhá polovina, věnující se kriminální činnosti. Stopař se sekerou není vyloženě špatným dokumentem, moc mi však nesedlo celkové zpracování, a dále také to, jakým způsobem na mě dokument jako celek působil. Z mého pohledu je to takový neurážející standard. 5/10. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama