Reklama

Reklama

Příběhy starých hospod - Série 2 (2024) (série)


Zlínsko (S02E07)

(epizoda)
Česko, 2024, 26 min

Scénář:

Kateřina Lhotská

Hrají:

Josef Polášek (průvodce)

Obsahy(1)

Při svých toulkách nemůže Pepa vynechat ani Zlínsko, svůj rodný kraj. Jako první navštěvuje vyhlášenou restauraci U Mokrošů v Bystřičce, kde si u hořícího krbu vyslechne nejednu zajímavou příhodu. V Rožnově pod Radhoštěm zastavuje v pivnici Harcovna, která byla postavena již v druhé polovině 18. století. Zlínský kraj láká i svou přírodou, a tak Pepa vyráží k Lesnímu penzionu Bunč, který stojí uprostřed malebné krajiny. Těžko věřit, že jeho existence byla kdysi ohrožena výstavbou dálnice. Putování pokračuje, a tak je čas navštívit Valašské Klobouky, konkrétně pak Restauraci Beseda, nacházející se v samém srdci města. A završením dnešního putování se stává Horský hotel Čarták ležící na Valašském Olympu, jak se přezdívá vrchu Soláň. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Útulné historické hospody často s pěkným okolím. Jedna s kulturním sálem. Ke shlédnutí na https://www.ceskatelevize.cz/porady/14292423175-pribehy-starych-hospod/223544160310008/ ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Více než na pivko, měl jsem po dnešním dílu chuť cestovat do ulázaných míst. Chřiby i Hostýnské vrchy jsou kouzelné samy o sobě. A když je navíc možnost osvěžit se v zapadlé hospůdce se zajímavou historií, k dokonalosti nechybí takřka nic. ()

Reklama

Reklama