Reklama

Reklama

Jak krtek ke kalhotkám přišel

  • Československo Krtek a kalhotky (více)

Obsahy(1)

Krtek si chce udělat kalhotky, a tak poprosí ostatní zvířátka, aby mu pomohla. Ruku k dílu přiloží mravenci, čáp, ba dokonce i rak. Když je hotovo, začne se krtek obdivovat ve svém zrcadle a je se sebou spokojen. (skinny9)

Recenze (195)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jů, hele, kapsy." Zapojení rákosníka, raka, čápa, žáby, ježka, mravenců a podobné havěti do vysvětlení pracovního procesu výroby kalhot je skvělou myšlenkou socialistických inženýrů. Proto mne mrzí, že rozvinuté kapitalistické mozky do dnešního dne nedokázaly plně využít možností fauny v textilním průmyslu a vytvořit tak konkurenci asijským vylepšovatelům log předních světových značek. Je to zkrátka pokrokový kousek s velkým poselstvím, v jehož budoucí využití pro blaho lidstva pevně věřím. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem měl vždycky problémy s tím, že jsem měl v kapsách příliš mnoho věcí (a to tam kolikrát nebyl kapesník) a otázka kapes a módy mě trápí doteď, protože mít mobil, peněženku s doklady a klíče v jedněch kalhotách se vždycky na kapsách podepíše. Velice naučné, doteď si pamatuji technické zpracování lnu, zajímalo by mě, co si děti odnáší za poučení z Pokémonů a podobných krávovin. ()

Reklama

vlcekmirek 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, na které vyrostly snad všechny děti, narozené v Česku a Slovensku od roku 1950. A další miliony po celém světě. S nejmladším členem rodiny na to koukáme znovu a znovu, protože tenhle krtek je sice průkopník, ale ze všech nejlepší. Další seriály o krtkovi vznikly až po "kalhotkách" a rozrostly se v dětskou klasiku, která provází caparty dodnes. A přiznejme si to, kdo z dospělých se na některý díl nepodívá s potomky i dnes? ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Krtko je skvelý, roztomilý, nesmrteľný. Konkrétne tento diel patrí k mojim najobľúbenejším, pretože mal ten "šmrnc". Na to, že to bolo z roku 1957 to bolo naozaj geniálne ... Myslím, že ani veľkoštúdia ako Pixar či Walt-Disney by sa za takéto majstrovské dielo nehanbilo. Zdeněk Miler napísal scenár k príbehu, ktorý spočíva vlastne len v tom, že krtko potrebuje nohavice. A je to skvelé :). ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Přestože tato roztomilá ukázka manufakturní výroby může svým názvem evokovat laickému diváku název náhodného německého filmu pro dospělé s negrem v hlavní roli jde naopak o oscarový film našich nejmladších generací. Jako osoba s velikými znalostmi v oboru literatury si sice lehce rýpnu, že kniha je o mnoho lepší, nejde však o nějaký výrazný přešlap jako třeba v případě podobných klasik jako Obraz Doriana Graye či různých adaptací Bídníků, kde mnohdy film nedosahuje kvalit psaného textu, zde to ale nehrozí a stejně jako kniha, tak i její animovaná adaptace patří do Spielbergova nebe :D ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Benátkách roku 1956 a byl oceněn řádem Benátského lva. Nedlouho poté dostal také cenu na festivalu v Montevideu. (hippyman)
  • V epizodě vystupuje celá řada zvířátek. Krtek, myš, babočka kopřivová, rak, hlemýžď, rákosník tamariškový, broučci, housenka, dle zbarevní také babočka kopřivová, včelka, skokan zelený, komár, který je sice stylizovaný, ale má svůj charakteristický bzukot, čáp, ježek, křižák obecný, mravenci, sameček roháče, čmeláci a cvček. V žádné další epizodě se tolik zvířátek neobjeví. (troufalka)

Reklama

Reklama