Reklama

Reklama

Jak krtek ke kalhotkám přišel

  • Československo Krtek a kalhotky (více)

Obsahy(1)

Krtek si chce udělat kalhotky, a tak poprosí ostatní zvířátka, aby mu pomohla. Ruku k dílu přiloží mravenci, čáp, ba dokonce i rak. Když je hotovo, začne se krtek obdivovat ve svém zrcadle a je se sebou spokojen. (skinny9)

Recenze (195)

vlcekmirek 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, na které vyrostly snad všechny děti, narozené v Česku a Slovensku od roku 1950. A další miliony po celém světě. S nejmladším členem rodiny na to koukáme znovu a znovu, protože tenhle krtek je sice průkopník, ale ze všech nejlepší. Další seriály o krtkovi vznikly až po "kalhotkách" a rozrostly se v dětskou klasiku, která provází caparty dodnes. A přiznejme si to, kdo z dospělých se na některý díl nepodívá s potomky i dnes? ()

kubyno 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nejsou krtečci nějak spojení dohromady - takhle je tu strašně moc krátkých dílů a já nevím kolik jich mám jak ohodnotit. Takhle to shrnu zhruba za všechny. Krteček je česká klasika, pojem, plný krásných příběhů a ideální pohádka pro děti (nejen). ''Kalhotky'' byly můj první krteček (samozřejmě v knížce) a pořád nejoblíbenější, takže píšu zrovna sem. Bravo pane Milere, já určitě nezapomenu. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je úplně jiný Krteček, než ten, kterého si pod tímto označením představuji já. Je úplně jinak kreslený, má ocásek a je namluvený. Tento snímek je typický pro českný animovaný film té doby. Po technické stránce je jistě na vysoké úrovni, příběh je milý, dabing kvalitní. Avšak zlatá éra Krtka pro mě začíná až dílem Krtek a autíčko. Avšak jedná se o povinný předstupeň, kterým prošla spousta kreslených postaviček, která časem zkultovněla. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Všechno ti rákosníčku povím. Na louce vyrostl len, s žábou jsme jej namočili, na sluníčku vysušili, čáp jej lámal, ježek pročesával, pavoučkové usoukali, borůvky mu barvu daly, mravenečci tkali a rak nastříhal. A tobě, rákosníčku, za ušití dík. Jediný díl, kde krtek mluví a proto nemám chuť ho za ty zvuky zašlapat zpátky do země, odkud vylezl. ()

S.Kok.i 

všechny recenze uživatele

V dobe kedy toto vyšlo ešte ani moji rodičia neboli na svete, takže ťažko sa mi to hodnotí, nemám na to nijaké spomienky. Ale myslím si, že na to, v akom roku to vyšlo, je to určite nadpriemerné. Najviac sa mi páči, že okrem toho, že je to milé, je to aj poučné a určite hodnotnejšie ako mnohé rozprávky pre malé deti čo teraz bývajú v TV. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Benátkách roku 1956 a byl oceněn řádem Benátského lva. Nedlouho poté dostal také cenu na festivalu v Montevideu. (hippyman)
  • Prvý Krtko mal malé oči a obočie a dokonca aj chvost. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama