Reklama

Reklama

Krásné maličkosti

(seriál)
  • USA Tiny Beautiful Things (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seriál Krásné maličkosti, natočený podle bestselleru Cheryl Strayedové, vypráví o Clare (Kathryn Hahnová), která se stane uznávanou autorkou poradenských sloupků, zatímco její vlastní život se hroutí. Když se s Clare setkáváme poprvé, její manželství s Dannym je na pokraji krachu, dcera Rae s ní sotva promluví a její kdysi slibná spisovatelská kariéra nestojí za nic. Proto když jí starý kamarád spisovatel navrhne, aby se ujala vedení poradenské rubriky Milá Sugar, považuje se za posledního člověka, který by se pro tuto práci hodil. Pak ale souhlasí a uvědomí si, že možná právě ona má pro tuto práci všechny předpoklady. Pisatelé dopisů nutí Clare, aby se vrátila ke svým nejzásadnějším okamžikům – smrti matky, roztržce s bratrem, dokonce i k příšernému sexu v kanceláři v zadní části pohřebního ústavu – a vyšťourala z vlastního života krásu, úsilí a humor, aby nám ukázala, že všechno není ztraceno a že jsou to právě naše příběhy, které nás nakonec mohou zachránit... a třeba i přivést zpátky domů. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

angeline 

všechny recenze uživatele

Dvě různé dějové linky slepené k sobě – sociální drama a hořká komedie – které se na závěr protnou v těžkopádném sladkobolu. ()

Katie88 

všechny recenze uživatele

No komedií bych to rozhodně nenazvala... Čisté drama takovýto "ze života", i když vlastně neznám nikoho, kdo by podobné "drámo" opravdu prožíval. Prolínají se tu dvě linie, jedna historická a jedna současná - obě ze života hrdinky Clare. Seriál se zaobírá velice populárním motivem, bez kterého se poslední dobou dramata neobejdou, a to psychické problémy a způsob jejich řešení. Krásné maličkosti tedy přináší takový emotivní guláš, často nechápete chování hlavních hrdinů (Clare obzvláť ta mladá se často chová nepochopitelně a vztah matky a pubertální dcery je prostě na palici) a z toho zase vás každý díl prakticky dojme k pláči. Kathryn Hahn je pro mě asi jediné pozitivum, jinak je to taková slabotka... 3* tak tak. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám ráda dámy Holofcener a Cholodenko a tenhle styl mi připomněl ten jejich. Nesnesitelná lehkost pádů a stavění se na nohy. Clare už dávno není dvacet, ale má tendenci se chovat jako by bylo. Vrací se k dávné smrti matky a hledá odpovědi. Bolí to, ale jede v tom pořád, baví ji padat na čumák a ztrácet, je v tom autentická a přitahuje, hlavně podobně křehký nádobí. Líbilo se mi to. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Bylo fajn vidět Kathryn v dramatické roli a moc jsem si to užívala. Od Cheryl Strayed, o které je tenhle seriál jsem četla knihu Divočina, která byla i zfilmovaná s Reese Witherspoon v hlavní roli. Takže jsem věděla, že se na seriál budu chtít podívat. V seriálu se opět řeší její (asi) největší srdcebol a to smrt její matky, která jí neskutečně poznamenala a srazila na samotné dno. V knize Divočina se vydává na trek, aby si vyčistila hlavu a našla své já. Tady se snaží vyrovnat s nefungujícím manželstvím a dospívající dcerou, se kterou nemá dobrý vztah. Nejvíc mě na seriálu bavily flashbacky a scény s mladou Clare. Herečka Sarah Pidgeon, která mladou Clare ztvárnila je naprosto dokonalá a vyrazila mi dech. Dovolím si říct, že předčila i samotnou Kathryn Hahn. Opravdu neskutečný výkon. Příběhově se mi líbilo, že to je prostě seriál ze života, každý si něčím takovým prošel a je to opravdu moc hezky zpracované. Jen konec bych raději více uzavřela. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama