Reklama

Reklama

Taris, roi de l'eau

  • Francie La Natation par Jean Tardis (více)
Krátkometrážní / Dokumentární
Francie, 1931, 10 min

Režie:

Jean Vigo

Scénář:

Jean Vigo

Kamera:

Boris Kaufman

Hrají:

Jean Taris
(další profese)

Recenze (5)

Matty 

všechny recenze uživatele

Studijní materiál pro začínající plavce... ale díky Vigovu jedinečnému vidění světa je v tom zpomaleném plácání se lidských těl ve vodě něco magického. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nádherně "klukovsky rozjívené", nespoutané, plné života a touhy po něm. Mnohem, mnohem více než fetišizující oslava těla a pohybu, jak by se mohlo zdát. Mnohem více než nudná přehlídka plaveckých stylů. Mnohem více než strohá plavecká instruktáž. Ta radost! Ta podvratnost! Ta grácie! Plavecká poezie s úsměvem na rtech aneb Ve vodě se zjevuje Pravda. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Vigův originálně natočený rychlokurz plavání. Nejedná se ani tak o portrét plaveckého šampiona Jeana Tarise, jako spíš o reportáž o různých plaveckých stylech obohacenou avantgardním filmovým zpracováním Jeana Viga a Borise Kaufmanna. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

proste plave... no jo no jenom plave. ale je to film Jeana Viga, cloveka, ktery se pro film narodil a skoro jakoby pr nej i umrel. Kdo nebyl v mladi aspon chvili anarchistou? ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Příručka plaveckých stylů, nasnímaná a sestříhaná jako esteticky povznášející (a trošku podvratná) oslava lidského těla, pohybu a filmového umění a zároveň úsměvný medailón "krále vody" Jeana Tarise. ()

Reklama

Reklama