Reklama

Reklama

Démon ve mně

  • USA It Lives Inside (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Teenagererka Sam se zoufale snaží zapadnout do kolektivu ve škole. Trápí se kvůli svému indicko-americkému původu, chtěla by být jako všichni ostatní. Saminu nejistotu ještě umocní podivné chování její nejlepší kamarádky Tamiry. Tamira se najednou všech straní a neustále u sebe nosí zavřenou, prázdnou sklenici. V návalu vzteku při hádce Sam Tamiřinu nádobu rozbije. Nevědomky tak uvolní prastarou démonickou entitu, která její kamarádku unese. Sam je rozhodnuta udělat cokoli, aby svou přítelkyni zachránila… Démonovu moc však živí osamělost jeho obětí. Samina realita se mění v děsivé vize, propadá se do hlubin šílenství. Sam musí přijmout svůj původ a dědictví, aby měla šanci přežít… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (53)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To je taky nápad schovávat démona do zavařovačky🙄Každopádně toho ten indickej démon Pishach moc nepředvedl. Čekal jsem, že rozpoutá daleko větší peklo na zemi. Samotnej démon se ukáže v plný kráse až v úplným závěru(což mi nevadilo). Do té doby musí divák zapojit aspoň svoji fantazii. Dle zdejšího většinou 3hvězdičkovýho hodnocení hororových kolegů jsem čekal rozhodně víc. Slabší 2hvězdy. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Vesměs standardní a filmařsky rutinní horor o středoškolačce, které dělá problémy (a unáší/zabíjí její kamarády) nechtěně vypuštěný démon. Film zpracovává téma inkluze menšin ve společnosti, potěší několika praktickými efekty a z vod průměru mírně vystupuje důrazem na indickou mytologii a kulturní tradice, což je ale také to jediné, co na něm působí neokoukaně. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Opět ta stejná písnička. Nemohu říct, že by to bylo špatné, ale jako bych to už předtím celé někde viděl. Nápad ohledně indického démona byl dobrý, jen kdyby k tomu byla hutnější atmosféra. To se příliš nepovedlo a dílo tak nebylo skoro vůbec strašidelné. No a to dokazuje i fakt, že vlastně ani nikdo důležitější neumře. 58% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 Indky byly kamarádky od dětství pak nastoupily do školy  a jedna chtěla být společenská a hledat si kamarády a druhá naopak chtěla být samotářka tak se přestaly bavit. Ta samotářka pak našla sklenici ve, které je uvězněn démon jednou jí o tom řekne a ona jí tu sklenici rozbije ten démon se  dostane ven  a unese ji ta druhá ji pak hledá a ten démon jde po ní a jejich blízkých. Bohužel na horor to má málo hororových scén zhruba tři (jedna scéna nápadně vykrádá Zhasni a zemřeš (2016) ) a zabití je tam pouze jedno a trikově vypadá špatně. Plusové body za vhled démona a kulturu mínusové za konec. 40 procent ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už tu boli démoni zo všelijakých kultúr a videl som niekoľko aj z Indie. Tento film je remeselne na tom dobre  a dávkuje napätie celkom solídne. Najviac , ale čo sa mi páčilo, že démon vyšiel s faceom až na konci, dovtedy to bolo len na fantázii diváka, ale ani tu sa neubránili viacerým klišé a najväčšmi to bolo v podobe  napodobneniny Kayako a to som nepochopil, načo to sem mal za potrebu niekto drbnúť. Je to pri takýchto filmoch všade, ale pri indickej legende by som to nečakal, no tvorcovia filmu chceli asi byť in, no v mojom prípade to ešte viac pokašlali. Koncový démon je solídny, až tak efektné monštrum som načakal, len škoda, že bodycount nebol vyšší, mohlo to byť aj gore efektnejšie. Film nevystraší, ale v pohode plynie a má aj sympatické postavy a ako jedno hubka na večerne posedenie pri nejakom moku celkom postačí. Silné 3*. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa od 14. októbra 2021 v kanadskom Vancouveri. (Arsenal83)
  • Dutta čerpal inšpiráciu pre film zo svojej vlastnej skúsenosti z detstva, keď sa narodil v Indii predtým, ako sa presťahoval do Severnej Ameriky. Príbeh je ovplyvnený indickou démonickou mytológiou ako aj osobným príbehom od Duttovho starého otca. K filmu viac povedal: "Na jednej strane je to milostný list komunite a kultúre, ktoré ma vychovali, na druhej strane, je to vnútorná skúsenosť, ktorá je navrhnutá tak, aby vo svojich divákoch vyvolala rovnaký surový teror, aký vo mne vyvolali moje obľúbené hororové filmy.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno