Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sestry Jessica a Meg Bergmanovy snad nemohou být ani rozdílnější. Živelná, otevřená Jessica miluje svého otce, pomáhá mu s hospodářstvím a hravě zvládá všechny mužské práce. Zato jediným cílem její krásné a zhýčkané sestry Meg je provdat se do bohaté rodiny. Proto Meg s matkou Hester už dlouho nadbíhají jedinému vhodnému majetnému nápadníkovi v okolí, pohlednému Jacku Thomasovi. Ten však o ni nestojí a má už od dětství oči jen pro Jessicu. Meg s matkou ale na mladíka vymyslí podlý plán, jak ho k sňatku přimět. Netuší ovšem, že se mezi Jackem a Jessicou už naplno rozhořela láska a Jessica čeká Jackovo dítě...

Pravdivý pozoruhodný příběh boje ženy, která byla neprávem umístěna do ústavu pro duševně nemocné a přišla tak o možnost pečovat o svého syna. Film zasazený do přelomu devatenáctého a dvacátého století se odehrává v nepřívětivé krajině australské buše. Natočen byl podle knižní předlohy jednoho z australských bestsellerových autorů Brycea Courtenaye, jehož román Hlavou a srdcem vyšel i v českém překladu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

Džesika, drsná farmářka, kdesi v Austrálii se zastane pomateného vraha. U soudu žádala, polehčující okolnosti. Nepochodila, spíše pohořela. Rozsudek – provaz.. Vrahem byl pomatený chlapec, který dostal kdysi kopytem do hlavy, právě ve chvíli, kdy chránil čest neboli fyzickou integritu těla Jessicy, čti, Džesiky. Nehodná sestra Džesiky, Meg, ji ukradne manžela. Získá svého manžela Džesika zpět? Zvítězí podlost a nenávist nad pravdou a láskou? 70% ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nehorázně tupý kýč o strááášně zlých ženách a jedné trpící hrdince, který je ještě mnohem otravnější než narativy D. Steelové (z nichž jsem většinu musel z pracovních důvodů absolvovat), protože ty se aspoň nechtějí jevit ach-tak-seriózně. ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

Ježíš, to jsem si zase hezky na konci pobrečel .. každý příběh ukazující, že nejen ten můj život stál místy za prd mě vždy spolehlivě dostane .. Jessicu bych mohl z fleku milovat .. Sam Neill mi ukázal, že je stále ve formě a umí moc dobře hrát .. a navíc, pro Austrálii mám já odjakživa tak nějak slabost … ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Nedostatečně ohodnocený "dvou-film". Já nemám co vytknout. V některých momentech děje jsem byl sice tak napružený, že jsem si říkal jak tomu tady dám nízké hodnocení - ale to bylo jen díky silnému příběhu a mé slabosti. Zřejmě podobně tady smýšleli i někteří hodnotící... Ale to je špatně. Měli hodnotit právě naopak, přece to, že Vás dokáže rozhodit děj nějakého filmu je v pořádku a práce se filmařům nadmíru povedla. Jo a rozhodně chci vidět další filmy s krásnou a velmi talentovanou Leeannou Walsman. ()

EmmaMorley 

všechny recenze uživatele

Tento film možno neurobí taký wow efekt, že ho po zhliadnutí vyhlásite za najlepšiu snímku všetkých čias.. Ale zato príbeh a jeho nespravodlivosť vám bude ležať v hlave ešte veľmi dlho. Na podobných filmoch nemám rada ten pocit bezmocnosti pomstiť hlavného hrdinu, alebo mu, v tomto prípade jej, aspoň povedať: "nechoď tam! pozor, šijú na teba búdu.." A v tomto prípade sa tvorcom nadmieru dobre podarilo vyvolať u diváka takéto silné sympatie s hlavnou hrdinkou a o to konieckoncov v podobnom príbehu ide. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama