Reklama

Reklama

Obsahy(1)

May Ho je mladá krásná, právě ovdovělá žena, jíž majetek po manželovi zajistí život v přepychu. To se nelíbí její tchýni a švagrové, které ji mají za zlatokopku, která se k ničemu nehodí. May Ho ale manžela stále upřímně miluje a hádky s tchýní a švagrovou ji ubíjejí. Pomalu začíná rezignovat na život a tráví dny spánkem, pitím a nicneděláním. Jeden z alkoholových excesů končí bezmála smrtelnou nehodou, při které si poraní levé oko. V nemocnici po sundání obvazů zjistí, že svým levým okem vidí duchy zemřelých. Pro May Ho to nastoluje zásadní otázku: Dojde k setkání s jejím milovaným manželem? (KlonyIlony)

(více)

Recenze (4)

tombac 

všechny recenze uživatele

Tenhle hongkongský filmík je taková nenáročná a zábavná blbinka. Zásluhu na tom má především temperamentní herečka Sammi Cheng v roli rozmazlené a frackovité milionářky May, jež je nosným pilířem většiny komických situací ve filmu. Spolu s pěkným hudebním doprovodem, humorem, jenž není na hongkongské poměry moc infantilní, nezvyklými úhly záběrů a nájezdy kamery, a zajímavou pointou dělají z My Left Eye Sees Ghost veskrze příjemnou a oddychovou záležitost. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Nedá se upřít originální nápad, ale zůstává bohužel hodně nevyužitý. Přestože je film celkem krátký, tak na mě působil jako mnohem delší. Buď za to může neustálé čekání, kdy už se to rozjede a začne se dít něco vitpnýho, romantickýho.... prostě něco dít, nebo to, že napoprvé jsem po půlhodině usnul a dokoukával to až na podruhé. Kdyby někdo odstřihl první hodinu, tak by to byl naprosto úžasný kraťas. Je to škoda, těšil jsem se. Čekal jsem všechno možný, ale že se budu hodinu nudit opravdu ne. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ako veľmi je človeku predurčené, čo sa mu v živote stane, koho stretne ? Veríte v osud ? May Ho je tipický príhlad "povaleča" z ženskom vydaní. Za 7 dní si vezme bohatého muža, ktorý tragicky zomrie. Stáva sa dedičkou zámožnej rodiny a čiernou ovcou podniku, ktorý patrí rodine zosnulého. Lenivá vdova, ktorá nevie čo s časom a so sebou sa po jednom opileckom extempóre ocitne na pokraji smrti. Autonehodu vďaka svojskému duchovi prežije a v nemocnici sa budí so zvlaštnym darom. Ľavým okom vidí duchov. Rozbeh parádny ! Tu nastáva obrovský priestor pre celý rad komických situácii a postupom času sa viac a viac zoznamuje so svojim zachráncom. Ako vidno v podtitulke, jedná sa o ďalši s radov ázijských žánrových gulášov. Najviac sa to tvári ako komédia, lenže potenciál ktorý sa tu vyskytuje je udupávaný nulovým nápadom. Dramatické scénky zlyhávajú vďaka Sammi Cheng, ktorá je síce výborná komička, ale dramaticky IMHO dosť nepresvečivá. Horor? No áno sú aj nejaké lakačky, ale pôsobia umelo, jednoducho a hlavne sílene. Čo film zachraňuje je romantická časť a to hlavne vďaka (nebojím sa povedať tradične) záveru s peknou pointou, vďaka ktorému som nemal pocit zabitej hodiny a pol, a zároveň pridal jednu hviezdičku. Lenže otázka je, či to vydržíte čakať. Mne pomohol pár krát fast forward. ()

Reklama

Reklama