Reklama

Reklama

Arnold

(seriál)
  • USA Arnold
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Slavný kulturista, úspěšný hollywoodský herec a taky vlivný politik. Osobní dokument o pestrém životě a kariéře uznávaného Arnolda Schwarzeneggera. (Netflix)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (4)

Arnold (2023) 

Vzhledem k tomu, že jsem četl Arnoldovu biografii (656 stran, takže žádný výcuc) nic moc co jsem v seriálu viděl mě nepřekvapilo. To že Arnold dokázal neuvěřitelné věci je bez debat. Nicméně z jeho prezentace jsem měl pocit neskutečné namachrovanosti. Obzvlášť v kontrastu pokud se podíváte na prezentaci jeho o rok staršího “rivala” na YouTube. To je pak objektivní hodnocení celkem těžké. Podrobněji proto u jednotlivých epizod. ()

1. část: Sportovec (2023) (E01) 

Epizoda mapuje prvních cca 25 let jeho života. Hodně se tam používá stopáž z Pumping Iron, což je místy dost nešťastné. Používají totiž stopáž z “docu-drama” a prezentují jako “dokumentární”. Tedy řečí co Arnold vede (a hraje) se podávají jako popis faktu. To samé mě celkem urážela až drzá ignorace faktu, že Arnold bral celou dobu dopingové látky (a neskutečně to bagatelizoval). Sice v té době nebyly zakázané, to ale nic nemění na faktu, že prezentuje své “kralování” jako něco přirozeného a obdivuhodného, kdy osobně pochybuji, že kdyby cvičil bez nich, byl by “stejný král všeho” (on sám tvrdil, že to bylo jen trošku, jen pár cyklů a přidalo mu to max 5%). ()

2. část: Herec (2023) (E02) 

Druhých 25 let Arnoldova života. Epizodě hodně pomáhají vstupy Lindy, Jamese, Ivana, Dannyho, Jamie a asi nejvíc Sylvestera. Tam se ukazuje ten neskutečný kontrast (a vyzrálost) osobností, kdy Arnold zřetelně tahá za kratší konec. Každopádně díky tomu, že jeho sebestředné chrochtání je lehce upozaděno a epizoda konečně funguje jak má. Celkem mě rozčilovalo jak neuměl ani komentovat neúspěch a dokonce doping nezmínil ani v souvislosti se svou operací srdce (trapně to zakamufloval jako “vrozenou vadu”) i přestože to v historii už uvedl. ()

3. díl: Američan (2023) (E03) 

Konečně posledních 25 let. Paradoxně ty jsou ty nejzajímavější. Epizoda je hodně poskládaná ze vstupů různých televizních stanic = žádné docu-drama se scénářem (neobsahuje tolik sebestředných komentářů z křesla jako měla první epizoda) a má hodně vstupů i od politiků a reportérů. Poprvé také Arnold přiznává, že něco vyloženě podělal. To pro mě dělá třetí epizodu jako zdaleka tu nejlepší (i přes tu aktuální lacinost jak se zviditelnit s Ukrajinou). ()

Reklama

Reklama