Reklama

Reklama

Čmuchalové

(seriál)
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Thriller / Sportovní
Jižní Korea, 2023, 8 h 9 min (Minutáž: 55–74 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tři zaměstnanci dobrotivého finančníka se rozhodnou společně zničit krutého lichváře, který sdírá z kůže chudé lidi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

bararich8 

všechny recenze uživatele

Další skvělá věc z Koreje. Netradičně tu máme v hlavní roli box, ale stojí to za to, akce je totiž parádní, přehledná a fakt baví. Kromě akce je tu samozřejmě i hodně dalšího prostoru pro vývoj postav a postupné rozkrývání příběhu, občas je trocha toho jejich humoru. A navíc velké plusové doby, že se tvůrci nebojí drsných dějových zvratů, ale nic prozrazovat nebudu :). Jo tohle se prostě neomrzí. 5* ()

Shaddy1 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to je tím, že jsem teď nalazen na asijskou notu, ale Korejci mě opět velmi příjemně překvapili. Po letech sledování amerických klišé jsem rád, že můžu objevovat korejskou tvorbu a dopřávat si odlišný zážitek. Seriál má spád od začátku do konce, hlavní herecké duo je skvělé a musím říct, že jsem si hlavní postavy oblíbil od prvního dílu. Boxerské souboje je radost sledovat - kromě pěstních soubojů jsou vidět v akci různé chladné zbraně (žádné pistole a kulomety nečekejte). Trošku zamrzí, že se další série nejspíše nedočkáme, nicméně velkou výhodu spatřuji v tom, že poslední díl nenechává prostor pro nezodpovězené otázky a přináší uspokojivé rozuzlení celého příběhu. ()

Reklama

Nix 

všechny recenze uživatele

Zase další objev. Jsem rád, že jsem zase narazil na seriál, který teda má brutální tempo. Nejdříve působí spíše jako drama a tak jako boxeři vás ze začátku pomalu oťukává a pak vám nasadí brutální direkty, které máte co dělat zpracovat. To, jaký přechod seriál dostane a stane se z něj ultimátní řezanice, jsem nečekal. Hlavně všechny postavy tady mají smysl, jasně občas u takových seriálů je nevýhoda tolik postav a člověku dají zabrat ještě ty korejský jména, ale když vás to baví, tak není problém se v tom neztratit. Občas sice už bylo trochu moc to, že se tam vraždilo až moc postav najednou a když se to stalo podruhý, tak nějak to ztrácelo moment překvapení jako v prvním případě, ale i tak jsem spoustu věcí v seriálu nečekal a  seriál si neustále udržuje napětí. Hlavně bitky jsou krásně nasnímané a vidět v akci boxerské souboje se často na obrazovkách nestává. Já jsem nadšený a určitě se k tomu vrátím, tenhle seriál má vše, co má opravdu dobrý seriál mít. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná a brutální jednohubka. V čem je tenhle příběh jiný? Ty postavy! Už dlouho jsem neviděla v seriálu tak dobrou práci s postavama. Každý si svou přirozenou cestou jde tím odkud se od začátku posune až na konec svého příběhu. A stejně tak i u zaporáků. Jako jo, od začátku jsem jim přála jenom to nejhorší. Ale ke konci? Tisíckrát hůř na ně! Jenom trochu škoda uspěchaných svou posledních dílu (vzhledem k tempu předchozímu, byť špatné to nebylo). Prostě naprosto perfektní  :) ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

V covidové době ovládli finanční trh lichváři a těžili z úpadku drobného podnikání. Seriál to podává v drsném i mírně zábavném pohledu. Jsou zde  zdánlivě nekompaktní linie. Lichvářské gangy coby novodobá mafie a dva naivní boxerští mladíci, kteří umí žít jen poctivý život, místy až dětinský. A přesto to dohromady funguje. Je to tedy trochu jiné, než jen nekompromisní korejské mlátičky. Celkově mě tato kombinace překvapila a rychle jsem si na ni zvyknul. Úvod je pozvolný a gradace je pak vzestupná a nepřestávající. Zajímavé je, že zde nepoužívali střelné zbraně. Jen ruce, nohy, nože, případně železné tyče. A hlavní záporák byl celou dobu na přes držku. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (1)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama