Reklama

Reklama

Říše zvířat

(festivalový název)
  • Francie Le Règne animal (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve světě, který sužuje vlna mutací, jež postupně mění některé lidi ve zvířata, dělá François (Romain Duris) vše pro to, aby zachránil svou ženu, která je tímto záhadným zlem postižena. Když se v kraji objevují tvorové nového druhu, vydává se se svým šestnáctiletým synem Emilem (Paul Kircher) na výpravu, která navždy změní jejich životy. (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (19)

Easykill 

všechny recenze uživatele

V době, kdy místo například prasečí chřipky chytneš prasečí rypák se žije opravdu zajímavě! V říši zvířat se nám opět krásně misí žánry. Od scifi, přes drama až po body horror. Hodně zvláštní kousek, který přináší náhled na svět z takového úhlu, že se nad tím člověk musí fakt pozastavit. Kromě toho je v pozadí vlastně docela obyčejné drama. Tady cením hlavně originální nápad, tohle si určitě zaslouží pozornost, ale nebude to pro každého. Žít a nechat žít! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Svět, v němž se v důsledku tajemné epidemie někteří lidé mění v různé živočišné druhy, je z hlediska převedení do filmové podoby poměrně těžkopádný námět a umím si představit, že pod nejistým režijním vedením by mohl vyznít nechtěně směšně. Thomasovi Cailleymu se však povedlo sestavit poutavé rodinné drama, které vztahy mezi postavami a „coming of age“ premisu dává do popředí před všechny fantastické prvky. Je to kvalitní snímek, ale i kvůli té lehce přepálené délce jsem si chvílemi nemohl pomoct nepředstavovat, co by s takovým námětem svedl třeba David Cronenberg v plné síle. Takový film bych skutečně chtěl vidět. [Sitges 2023] ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Když se evropské produkce pokouší o žánrovky s fantasy nebo sci-fi prvky, málokdy to dopadne dobře. Říše zvířat uniká průseru jen o chlup. Chybí jí vysvětlené důvody proměn lidí ve zvířecí tvory a spíše než zajímavá, je úsměvně naivní. A také jí při předvídatelnosti a dějovém klišé schématu chybí artový přesah, který udělal skvělým například švédsko-norské “zvířecí podobenství” Tina a Vore.  [Karlovy Vary IFF] ()

Aceboris 

všechny recenze uživatele

Svet v ktorom je prítomná záhadná mutácia. Tá z ľudí ktorí ju majú pomaličky robí zvieratá. To je asi tak všetko čo stojí za zmienku. Pokiaľ čakáte horor tak na to zabudnite a pokiaľ fantasy tak to isté. Film je skôr rodinná dráma, ktorá skôr rieši napätie v rodine medzi otcom a synom. Film zachytáva osudy jednej z rodín, ktorá je takouto mutáciou postihnutá. Celkovo sa celý film točí o téme inakosti a to tom ako ťažko prijíma spoločnosť niečo čo nevie, resp. nechce pochopiť. Takže jedine čo stojí za zmienku v prvej pol hodine je utekajúca chobotnička. Žiaľ to čo mi chýbalo bolo celkové vysvetlenie prečo sa to deje a aká je príčina. To evidetne tvorcov vôbec nezaujímalo, oni len otvorili tému inakosti a ostatné si ma domyslieť divák. Za mňa až na tie efekty slabučké, prekážala mi dlhá minutáž ktorá bola úplne zbytočná, tak ako aj nekonečne dlhé kecanie. Filmu by prospelo pri takomto scenári a nápade viac akčnosti. 4/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Svět se v prdel obrací, všichni budem jinací. Zrůdy se tu hromadí, v kapradí nám dovádí.“ Tak ne, nedovádí. Jen letargicky koukají skrz OKÉNKO ODCHYTOVÉ SLUŽBY: [][] Zbytečně se netěšte, mutantů je v tom jak šafránu, zato výchovných momentů tři opičí prdele (Lana s obličejem paviána promine). [] Poučení z filmu. Chcete-li se sexuálně identifikovat např. jako orel, coming out z hnízda se nedoporučuje bez padáku, jinak si zmačkáte zobák. Mladík Fix, řečený „neuč orla létat“ a jeho mávání křídly pobavilo. [] Darovaná ryba? Obvyklá chyba. Emil měl Fixe radši naučit chytat ryby. [][] Bohužel, pro intenzivnější a komplexní artový dobytek, ech, chtěl jsem říct prožitek, mi ve Zvířatech chyběl nějaký ten zvrhlý chlupatý sex, čímž nemyslím méďu Teda, ale např. lesní soulož neandrtálských mužatek v Tina a Vore, což je taky LGBT+ film o jinakosti, ovšem čtyřhvězdičková, echt hnusná mňamka. ()

Galerie (15)

Související novinky

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (více)

Reklama

Reklama