Reklama

Reklama

Po dannym ugolovnogo rozyska

  • Sovětský svaz По данным уголовного розыска...

Obsahy(1)

V lete roku 1941 bolo auto prevážajúce klenoty a šperky zachytené nemeckými vojskami. Velenie nemeckej rozviedky prijíma rozhodnutie dať na miesto zabitého účtovníka svojho agenta.
O rok neskôr bola zabitá rodina slávneho klenotníka Ivanovskova. Ako tieto udalosti spolu súvisia? Práve to je potrebné zistiť čo najskôr. Pracovníci MUR-a s čekistom Danilovom začnú vykonávať operácie, aby zachytili nebezpečných sabotérov, vyškolených v školách bezpečnostnej rozviedky a Abwehru... (bjjoba)

(více)

Recenze (1)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh z válečné doby na základě knižní předlohy literárního autora Eduarda Khrutskyho. A jak je na sovětskou kinematografii typické, jedná se o konverzační poklidnou etudu. Převážně natočeno v exteriérech a aby se neřeklo, sem tam se z pistole také vystřelí. Oproti obsáhlé knize se však jedná o nemalé zkrácení děje a těžko říct, jestli je to dobře nebo špatně. Pro neznalce knihy není scénář napsán nejhůř, což čtenáři předlohy samozřejmě okamžitě odmítnou. Zápletka je sice kapánek nestandardní, ale danou problematikou je zase zajímavá. Snímek se vlivem své stopáže spíše jeví jako lákadlo ke knize, kde je toho více a při čtení je daleko napínavější. ()

Reklama

Reklama