Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1987 a vítr změn brzy zavane i do komunistického Polska. Ela je mladá žena, hledající útočiště před šedí režimem posvěceného života mezi umělci alternativní scény, na pódiích klubů v roli zpěvačky postpunkové skupiny či na večírcích plných alkoholu… Režisérka Olga Chajdas ve svém druhém snímku s živelnou energií oživuje uměleckou scénu baltského Trojměstí a s pomocí charismatické herečky a spoluscenáristky Leny Góry představuje divákovi plastický portrét mnohovrstevnaté osobnosti – inspirativní umělkyně věčně zahalené v cigaretovém dýmu, ženy bojující se svými vnitřními běsy i křehké bytosti, toužící po matčině lásce. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

Bush13 

všechny recenze uživatele

Sexuálně náruživá sourozenkyně a wariatka, jak říkají Poláci, nejmladší z devíti, která vykouří víc než Jiří Bartoška, John Constantine a Winston Churchill dohromady, v nesmírně zajímavé gdaňské punkové jízdě, která často jen naznačuje a občas ke konci lehce rozostří hrany skutečnosti a bláznovství, přesto udrží koherentní filmový celek. Nepochopil jsem, zdali má jít spíše o psychologické převyprávění, hudební film, či sociální drama, ale je mi to vlastně jedno. Byl to hustej zážitek se zajímavou pointou. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Cigaretovej kouř, Polsko, temná muzika, písek, Balt, alkohol, šílenství mateřství. #kviff2023 a hooodně silnej zážitek ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2023] Polsko letos pouze jednou na KVIFF. Velká škoda. Tento film byl kupodivu svým stylem a pojetím nejvíce inspirativní pro moje osobní práce, ale podobně jako u mnoha, film postupně ztrácí dech. Do nějaká části se svatbou hezky vše klape, ale pak už film nemá takovou sílu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Příběh byl inspirován matkou herečky Leny Góra. Lena se také podílela na scénáři. (Awaw)

Reklama

Reklama