Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (336)

campix 

všechny recenze uživatele

Francouzské alternativní animované filmy vždy nabízí hodně zvláštností oproti animovanému mainstreamu. Ať už to je většinou velice zvláštní animace, která Vám prostě musí sednout, jinak je zle. Nebo také námět, který každému sednout nemusí. To je přesně případ Tria z Belleville. Toto dílo Sylvaina Chometa přímo překypuje nápady, z nichž většina je poměrně hodně absurdních a hodně záleží, jak k tomuto filmu přistoupíte. Mně osobně se animace vůbec nelíbila a místa byla ta absurdita až za hranou. Dokážu ocenit nápady tvůrců, ale asi nejsem cílovka. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zajímavý způsob, jak si nachytat žáby k večeři anebo opravit defekt za pomocí domácího (kulatého) mazlíčka. Tenhle film si bere na paškál všemožná gesta a klišé (plazící se číšník u mafiánského stolu, totálně neschopní pistolníci, mafiáni znázornění jako "hrany" a spousta dalších), působí na naše pocity bez zbytečných slov. Je to moc dobrá animovaná detektivka, kde si musíte hodně domýšlet a málo přemýšlet. Zvuk je na Oskara, moc se mi líbil také střih a práce s kamerou (výběr úhlů pro snímání), rovněž tak animace - především pohyby babičky a psa neměly chybu (a taky jak pořád štěkal na vlaky), v neposlední řadě i písničky. Velmi příjemné překvapení. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výtvarník, komiksový kresliar a režisér snímky Sylvain Chomet nakrútil veľmi nudný film, ktorým sa snažil vzdať hold jazzovej hudbe, cyklistike, psej vernosti a babičkovskej oddanosti. A to všetko bez dialógov a bez podliezavej "roztomilosti". Bližšie je mu skôr irónia, nadsázka a zmysel pre jemne korenený čierny humor. Milujem tvorbu a animáciu Chometa ale toto sa nepodarilo. Chomet v snímke využíva známe veci, akými sú typické náklonnosť Francúzov k vínu alebo ležérny prístup k čistote a obezite americkej populácie. Dej sa odohráva v päťdesiatych rokoch vo francúzskom malomeste, na šírom mori aj v obdivuhodnom veľkomeste Belleville, inšpirovanom architektúrou Quebecu a New Yorku, pochopiteľne upravenú podľa Chometovho gusta. Dobe zodpovedá tiež výtvarné riešenie, najmä v kresbe figúr aj pozadí. Všetky postavy a postavičky pôsobia výstredne. Trio z Belleville je naozaj vybranou lahôdkou pre to publikum, ktoré má rado (rovnako ako autor) suchý humor a tupú iróniu. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Po výtvarné stránce slast, jíž se ani Pixar se vší svou digitální parádou nemůže rovnat, avšak příběh je divný (lepší by bylo užít anglického slůvka "weird"). Lidé jsou tu jen směšnými karikaturami , k nímž není snadno najít vztah. A také humor je natolik zvláštní, že jsem spíš kroutil hlavou, než abych se smál. Když už jsem se zasmál, byl to hořký smích. Výsledek je značně depresivní, ale bez čitelného poselství. Nemám potřebu přivozovat si samoúčelně sklíčenost, byť krásně animovanou. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Trio z Belleville je držitelem mnohých ocenění, např. César za Nejlepší hudbu k filmu nebo Ceny Bostonské společnosti filmových kritiků za Nejlepší cizojazyčný film. (imro)
  • 8-milionový animák měl světovou premiéru v nesoutěžní sekci filmového festivalu v Cannes a během prvních 5 dní (26.-30.11. 2003) promítání v USA si odnesl z šesti kin 146 762 dolarů. 16. února následujícího roku expandoval do širší distribuce a svou pouť ukončil v červnu se ziskem 7 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama