Reklama

Reklama

Uprostřed ničeho

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná žena na útěku ze zničené totalitní země uvízne v přepravním kontejneru a na rozbouřeném moři bojuje o holý život. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně povedená záležitost. S tímhle jsem tedy vůbec nepočítal. Vynikající survival z vnitřka kontejneru na moři ? No kurva proč ne. Vůči stopáži jsem byl ze startu hodně skeptický ale rejža ten prostor dokázal více než slušně vyplnit a pořád se tu něco děje. Já tyhle neobvyklosti odehrávající se na jenom místě mám prostě rád a když k tomu přidáte i trochu hnusu, z kterého se Vám bude zvedat kufr, pak je to přesně dle mého gusta. Myslím to vážně, během filmu doporučuji nejíst, jelikož asi dvakrát budete hledat lavor na zvracení. Tady je asi jen škoda, že se více nevysvětlil a nevyužil nastolený režim. Už teď si říkám, že to byl kurevsky zajímavý nápad a klidně by se z toho dal vytěžit zvlášť třeba nějaký prequel, sequel. Taky tam mohl být lépe vylíčen osud jejího manžela. Slušná záležitost Piňďo. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Sterilný , avšak nie tak docela neoriginálny. Len vežu vymenili za bedňu, a všetko ostatné, .. Skoro Fall, ale koniec ma ubil po kútikoch. Španielski toreadori majú naviac, hlavne bývavajú nekompromisní vo všetkých ohľadoch ( aspoň ja som si tak zvykol) , tuná ich myslím morská soľ zmäkčila. Ale neberiem. Nezazíval som.. len tak nejak neviem.. Čakám na Španielský, tentokrát naozaj Fall. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trojica scenáristov a režisér sa rozhodli otrepanú látku obohatiť o fikčný svet plný krutého násilia a zrejme chceli reagovať na utečeneckú krízu, respektíve na všetky utečenecké krízy, ktoré prebiehajú v podstate neustále, takže aj tak žijeme permanentne len v jednej. Pozor, prvé desiatky minút prinášajú extrémne zobrazenie násilia ako z vojnového filmu ťažkého kalibru, takže Nowhere nie je tá najlepšia látka na víkendvý večer pred telkou, kedy si chcete oddýchnuť. V kontajneri to ale nemá žena o nič jednoduchšie, len jej scenár pomáha napríklad tým, že jej nekladie do cesty prekážky typu silný dážď, búrka, vodné živočíchy či veľké vlny. Je to však nakrútené svižne, film nenudí ani v uzavretom priestore (nielen) s jednou postavou a Anna Castillo je dokonalá. Len ma ten úvod tak rozhodil, že 70% zaokrúhľujem smerom nadol. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film dává protagonistce slušně zabrat. V něčem to až prvoplánově přehání (porod), ale jinak se pohybuje v mezích uvěřitelnosti. Jen mohl být uvnitř kontejneru o něco kratší. Jinak řemeslně dobře zvládnutý survival na vodě, ne tak důstojný jako All Is Lost, ale dostatečně zábavný, dobře využívající malé dějiště s jeho možnostmi a rekvizitami, které má hlavní postava po ruce. Chladnokrevná brutalita v prvním dění filmu překvapivá, ale odlehčuje ji béčkové vyznění zobrazeného totalitního světa. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Solidní survival s několika svěžími (v různých ohledech) scénami a dobře hrající Annou Castillo. Nohy mu podráží jen úvod jak z pochybného céčkového akčňáku a taky fakt, že tvůrci zjevně neměli nejlepší známky z fyziky. Btw, (SPOILER) jak by asi diváci reagovali na závěr, v němž by přežila jen ta, jež nemůže "vyprávět příběh"? ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal hlavne v španielskom prístave Tarragona. (Arsenal83)
  • Anna Castillo (Mia) nosila speciálně vyrobenou protézu dělohy pro scény, ve kterých se objevuje těhotná. (Johnny.ARN)
  • Ačkoli se jedná o zajímavý příběh, je v něm mnoho dějových děr. Největší z nich by byl plovoucí ocelový přepravní kontejner. Je sice pravděpodobné, že by tyto přepravní kontejnery (některé z nich jsou vzduchotěsné) mohly plavat, ale při počtu děr v bocích kontejneru, ve kterém se nacházela, není možné, aby tento kontejner po všechny ty dny stále plaval. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama