Reklama

Reklama

Uprostřed ničeho

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Těhotná žena na útěku ze zničené totalitní země uvízne v přepravním kontejneru a na rozbouřeném moři bojuje o holý život. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mě dostalo. Začátek utopie kdy jsou lidi vražděni protože není jídlo a lidem nezbývá než se snažit utéct ze země. Což taky není vůbec jednoduché a mnohdy to dopadne smrtí. Hlavní hrdinka se s velikým štěstím podaří přežít masakr v kontejneru tím že vyleze na bedny a při následné bouři spadne do moře, kde pluje opravdu hodně dlouho. Je to možná trochu zvláštní ale ne nemožné. Přece jen kontejner byl relativně prázdný a tudíž lehký a jestli dobře těsní což evidentně až na díry po kulkách byl. V bednách se nenachází nic moc užitečného, ale žensky Mcgaiver se i s tím dokáže poradit. Porod byl velice realistický i některé scény hodně drsné třeba jíst placentu a pod. Snad jen ten happyend si mohli odpustit. Přesto tohle bylo hodně originální a zajímavé  plné napětí a beznaděje. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Eu vyhlásí, že je na světě moc lidí a ať se s tím něco dělá tak Španělsko odchytává a zabíjí ženské a děcka ty před tím utíkají za hranice. Film sleduje hlavní těhotnou hrdinku co s manželem utíká dají jich do kontejneru (každý má vlastní)  a ten kontejner s ní  vypadne z lodi (opravdu by někdo riskoval dávat do kontejneru těhotné ženské v rizikovém stupni těhotenství ? Tak hlavně, že vadil pes.) . Pobavil mě komentář , že je to realistický survival jo opravdu je to tak skutečné jak létající žralok v sharknadu nejen, že se ten kontejner nepotopí zatímco ostatní co jsou stejné ano (jaké štěstí, že se dostala zrovna do toho co se nepotopil), ale on se nepotopí ani pokud je z více jak půlky plný .  Do toho jsou tam takové píčoviny jako ženská co rodí bez kapky krve  a lovení ryb na dětské hovna ( můžu akceptovat , že by jich to lákalo , ale pochybuji, že by to žraly). Od scény porodu už to nemá co nabídnout a stojí to na místě a konec je už k zasmání kontejner se potopí ona hledá dítě objeví se tam náhodně  velryba a pomůže jí. P.s. Někdo tu píše, že stačilo pořád vylévat tu vodu a bylo by po problému a má pravdu , ale režisér na to šel složitou cestou. P.s. 2 podle čeho počítala ty dny, když ze začátku neudělala do toho kontejneru díru a nevěděla jestli je noc nebo den to si jako řekla přičtu si 5 dní třeba? P.s. 3 Abych jen nekritizoval  pobavila scéna kdy chlápek vystřílí skoro celý kontejner a pes přežije a ten chlápek ho nechá žít P.s. 4 Co Niko přežil? Nevíme srát na něho řekl si režisér   60 procent ()

Reklama

Cooller 

všechny recenze uživatele

mám rád nizkorozpočtové filmy kde se díky ušetřeným penězum na efektech a kulisách muže projevovat vjem poutavým dějem a vykonem herců. Bohužel tohle je obrovská slabota s naprosto nevyužitým potenciálem, dramatické momenty vytváří uměle většinou jen nějakým zásahem z venčí, třeba že ji někdo volá... logika taky místy velmi zaostává, většinu času spíš nuda než cokoliv jine ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film dává protagonistce slušně zabrat. V něčem to až prvoplánově přehání (porod), ale jinak se pohybuje v mezích uvěřitelnosti. Jen mohl být uvnitř kontejneru o něco kratší. Jinak řemeslně dobře zvládnutý survival na vodě, ne tak důstojný jako All Is Lost, ale dostatečně zábavný, dobře využívající malé dějiště s jeho možnostmi a rekvizitami, které má hlavní postava po ruce. Chladnokrevná brutalita v prvním dění filmu překvapivá, ale odlehčuje ji béčkové vyznění zobrazeného totalitního světa. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Těhotná žena sama v přepravním kontejneru uprostřed moře……když už nic jiného, tak je třeba ocenit netuctovost. Samozřejmě je to přitažené za vlasy až na půdu a logika se stejně jako hlavní představitelka ocitá uprostřed ničeho, ale jestli mám zasednout před Netflix a vybrat si mezi třeba stokrát omletou romantikou a nebo právě španělskou Rambicí, tak myslím není o čem. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoli se jedná o zajímavý příběh, je v něm mnoho dějových děr. Největší z nich by byl plovoucí ocelový přepravní kontejner. Je sice pravděpodobné, že by tyto přepravní kontejnery (některé z nich jsou vzduchotěsné) mohly plavat, ale při počtu děr v bocích kontejneru, ve kterém se nacházela, není možné, aby tento kontejner po všechny ty dny stále plaval. (Johnny.ARN)
  • Film sa natáčal hlavne v španielskom prístave Tarragona. (Arsenal83)
  • Anna Castillo (Mia) nosila speciálně vyrobenou protézu dělohy pro scény, ve kterých se objevuje těhotná. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama