Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Vesman 

všechny recenze uživatele

O co vlastně jde, jde o příběh, ve kterém je hlavní postavou vampírská verze Jamese Bonda. Máme tady i velitelku M, ovšem v mladší a mnohem sličnější podobě než Judi Dench a další postavy, které se s přimhouřeným okem dají připodobnit dalším postavám okolo původního agenta 007. Seriál bych kvalitativně rozdělil na tři části, první díl na mě zapůsobil jako velmi dobrý úvod a hodně povzbudil moji zvědavost a očekávání. Bohužel dalších asi pět dílů nedosahuje nastavené laťky a nejsou tak úžasné. To co se v první polovině ztrácí bohatě dohání polovina druhá, kde dochází k vyvrcholení celého příběhu, jenž svým zpracováním patří mezi ty lepší. (kam se hrabe Jackman a spol.) Nějak mám v poslední době pocit, že hraným lovcům upírů odzvonilo, anime postupně přebírá vládu. Blade a Van Hellsing by se asi nemohli srovnávat s Alucardem a D...a tady si pokládám otázku, kdo z nich je vlastně lepší, Alucard nebo D? ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Říkali, ať to zkusím. Říkali, že tohle anime vezme i lidi, kteří anime jinak nemusí. Říkali, že se budu bavit. Lhali. Jedna stylová postava s úžasnou bouchačkou mi dokonalý zážitek nepřipravý. Už od prvního dílu jsem další pouštěl jen s tím, že se nemá odsuzovat hned a třeba si k Hellsingovi najdu cestu. Bohužel. Anime je stále země zapovězená. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Po Claymore další parádní seriál. I když se spolu moc srovnávat nedají, jde u mě o další parádní anime, chcete-li manga, který stál za to. Alucard byl dokonalý a Victoria Ceras natolik sexy, že jsem si tento seriál falk užíval a 13 dílů zmizelo jako nic. Pokračuji v OVA, ale už to není ono! Chválím myšlenku i provedení. Jasně zasloužené plné hodnocení! Rád bych se pozastavil nad hudbou, protože s tímto "stylem" jsem se ještě nesetkal. Jak zde už někdo psal. Často natolik nevhodně volený typ hudby pro určité situace z tohoto seriálu dělá kult a něco úplně nového. Nemělo to chybu! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Nelze hodnotit jinak. Pravděpodobně nejvíc cool anime vůbec. Naprosto úžasné postavy jako například ten nejefektivnější upír všech dob Alucard, chladná, drsná, ale přitom (nebo právě proto) tak přitažlivá Integra Hellsing, nevinná kozatka Ceras s obřím kanónem, oddaný sluha Walter, který taky rozhodně není žádný párátko... Ti všichni mi přirostli tak moc k srdci, jak jen to je možné. Jejich charaktery se nejen předvedou v brilantních akčních scénách plných hektolitrů krve, ale jsou také často vystavěny těm nejkrajnějším situacím, na který mají koule snad jen Japonci (hned zkraje seriálu je téměř kompletně vystříleno sídlo Hellsing, což ve srovnání se závěrem je téměř čajíček). To vše v krásné animaci, která sice diváka oproti původní manze o pár tříd šetří ohledně brutalit, ale "vybarvenost" je zde využitá naplno především u scén s mixem červené a černé. Vypadá to tak nádherně, že v každém dílu jsou desítky políček, ze kterých by byly naprosto úchvatné plakáty. Plus naprosto super j-rocková hudba, která ještě vylepšuje atmosféru a jen umocňuje už tak vynikající zážitek. Zápory? Jenom drobnosti. Opravdu je tu jakási "roztříštěnost", kde něco přes polovinu dílů sledujeme jen jakési epizodky, které mají zdánlivě jen málo společného s finálním příběhem v posledních cca 5 dílech. A dále že přes boží postavy jako je Alucard či kněz Alexander není finální záporák až tak působivý. Upíři nikdy nebyli víc cool. A už taky nikdy nebudou. "WHO ARE YOU?!" (9/10) ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Hellsing je urcite jednim z tech znamejsich ditek matozne zily anime-hororu. Jeho cold, wild, sexy beast image, doplnuje skvela rockova hudba. O to vice u srdce zaboli stupidni dej lepe receno absence pribehu a stupidni zaporaci, ktere od hanby zachranuje snad jenom konflikt s priestem. Ostatni alucardovi oponentni jsou blby samorobitka a incognito je vrcholne otresna postavicka. Kdyby se hellsing roztahl na vic dilu, urcite bychom byli obeznameni i s alucardovou minulosti, treba se i dozvedeli jak vlastne otec hellsing zamašlil pro dcerku do sklepa drakulu. Neni to spatny serial, ale tolik nevyuziteho prostoru proste zamrzi ()

Galerie (272)

Zajímavosti (5)

  • Zbraň ráže 30mm užívaná Victorií Seras (Fumiko Orikasa) se jmenuje Hallconnen, což je přesmyčka od vcelku výstižného slova hellcannon – pekelný kanón. (Mates2106)
  • Dracula v seriálu používá své jméno obráceně, tedy Alucard. Důvodem je fakt, že v případě, že by někdo znal pravé jméno upíra, mohl by z něj vyhnat démona a vymítit jej. (Rimer545)
  • Seriál se drží své předlohy jen do sedmého dílu, čili do druhého dílu mangy. Dále se již rozvíjí samostatně. (Hem.m)

Reklama

Reklama