Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

V celé Velké Británii byla v poslední době zaznamenána znepokojivá aktivita nových umělých upírů, takzvaných "freaks", kteří jsou stvořeni pomocí biomechanického čipu. Organizace Hellsing, pojmenovaná podle starého britského šlechtického rodu, která si už od nepaměti klade za úkol svět od upírské hrozby chránit, se bude s tímto problémem muset velice rychle vypořádat. Naštěstí má prastarou zbraň. Jmenuje se Alucard a sám je upírem. Důvod, proč slouží lidem, je zahalen tajemstvím, stejně jako fakt, kdo a proč čipy vyrábí.

Seriál má stylovou atmosféru, která překvapí atypickou hudbou, která by se k němu za běžných okolností vůbec nehodila, a syrovostí podání. Mezi fanoušky anime je veskrze velice kladně hodnocen, již delší dobu patří mezi "must see" tituly a jeho soundtrack je bez nadsázky legendární. (ČSFD)

(více)

Recenze uživatele Kicune k tomuto seriálu (1)

Hellsing (2001) 

Hellsing je mnou dlouho přehlížena a přitom zasloužená klasika představující asi největšího frajera anime světa – upíra Alucarda (nebo jak správně japonsky Akádo). Bohužel seriál ho staví na vedlejší koleje a hlavní hrdinkou je Alucardem nově stvořená upírka Seras Victoria. Jako mlaďoch mezi pány noci se musí nejenom smířit se svojí novou existencí, ale také se naučit být správným upírem a poslouchat svého stvořitele. To vše probíhá v rámci prastaré tajné organizace Hellsing, chránící její veličenstvo Královnu a Velkou Británii před „nesmrtelnými“ tvory noci. Najednou totiž se projevuje zvýšená aktivita řádících upírů a jejich otroků tzv. ghúlů. Akce, krev a násilí je na denním (či nočním) pořádku, nepřátele jsou čím dál tím více silnější a my se jen můžeme užívat chvíle, kdy se objeví Alucard a všem nandá bez mrknutí oka. Seriál částečně vychází ze stejnojmenné mangy, ovšem cca po pátém díle se ubírá svojí vlastní cestou (lze říci, že trochu do oči bijící). Některé motivy proto se vytrácejí do ztracena, některé zase nejsou dostatečně objasněné, každopádně i přesto je satisfakce velká a konec má více výkladů. Velké plus pro krátkost série (13 dílů) a skvělou hudbu. ()

Reklama

Reklama