Reklama

Reklama

Deliver Us

Trailer

Obsahy(1)

Hrdinkou je jeptiška ze vzdáleného kláštera, která tvrdí, že je těhotná díky neposkvrněnému početí. Vatikán posílá kněze, aby to prošetřil. Existuje obava, že tato jeptiška může být začátkem starověkého proroctví a že porodí dvojčata, jednoho Mesiáše a druhého Antikrista. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těhotná jeptiška, církevní vyšetřovatel, který nevěří a uvěří, zlotřilá organizace uvnitř církve a věčný boj mezi Spasitelem a Antikristem. Už se asi ani nedopočítám, kdy jsem tohle všechno viděl. K tomu si přidejte plačící sochu Panny Marie či tajemné proroctví a máte takřka kompletní přehlídku náboženských klišé, se kterým ve větší či menší míře operují všechny podobně laděné horory. Jo, najde se tu pár slušných momentů co do brutality, sem tam se film blýskne atmosférickými momenty a představitelka boho/satanorodičky je fajn. Ale celkově je to strašná nuda, která nemá dohromady co říct, i když by strašně moc chtěla. 35% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podobenství o sváru dobra a zla se nevyhýbá násilí, otevřené nahotě ani sexu. Julie čeká jednovaječná dvojčata, z nichž by jedno mělo být Antikrist a druhé Mesiáš. Hned úvodní scéna zachycující výrobu knihy z lidské kůže je výživná. Mezi ty dramatické patří určitě porod, střet s policisty a útok vlků. Zatmění slunce se blíží a podle proroctví nastane konec světa, nebude-li Antikrist zničen. Samozřejmě s proroctvími je to vždy složitější, než se na první pohled zdá. Každopádně většina příběhu je útěk před fanatickým členem řádu Vox Dei. Krásná estonská krajina, zejména mořské pobřeží, útesy, ale také tajuplný les. Nejde o prvoplánový horor, spíše o filosofický snímek zabývající se otázkami dobra a zla. Může být zlo zničeno, a nebo je s dobrem jako dvě strany jedné mince? Nezdá se mi, že by šlo vyloženě o artový film, ale rozhodně asi neuchvátí většinové publikum. Parádní kamera. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Technicky skvělé. Atmosféru to má místama slušnou. Film se někdy bohužel táhne a ubral bych na některých vizích/nočních můr či na některých výjevech. Ke konci jsem toho měl dost. Film nabídne i pár nepříjemných scén, které jsou opravdu povedené (zabití policistů je správně surový). Ve výsledku je tento náboženský horor o narození dvojčat a proroctví Mesiáše a Antikrista fajn jednohubka. 5,5/10 ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Poslednej dobe som videl niekoľko filmov s kláštora, kde hlavnú rolu hralo mníšky, v tomto prípade mníška. A musim povedat, že tento očividne spadá do kategórie jedno hubiek, na ktoré si za chvilku ani nespomeniem.  A to aj kde náboženské filmy až tak nevyhľadávam, mám niekoľko obľúbených, no tento medzi ne patriť nebude. Už začiatok mi prišiel, že sa niekto chce len ukázať a , že aj keď to na začiatku vyzeralo na okultný horor, zvrhlo sa to na naháňačku niekde v zapadákove. Niekto chcel spraviť napodobeninu the omen, ale to by režiséri tohto filmu museli viac zariskovať a tému oživiť niečím nevídaním a nie stále tá istá pesnička. Pani režiséri hľadajú asi nejakú tému, ktorou by prerazili aj na poli režisérskom, ale tento film je dôkazom, nech hľadajú ďalej, určite nájdu niečo, čo by im pasovalo viac, toto žiaľ nie. Slabé 2*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa strašné utrpenie. Dávam „až“ 2*, lebo ono to nie je úplné béčko a už tobôž sračka, ale mal som normálne problém dopozerať to do konca. Tak nepríjemné herecké výkony natoľko nesympatických hercov som dávno nevidel, k tomu strašne silená pseudo hororová atmosféra. Scény jedno veľké klišé, dialógy o ničom. ()

Reklama

Reklama