Reklama

Reklama

Dejvické divadlo


Zrod nového divadla (E01)

(epizoda)
Česko, 2023, 27 min

Režie:

Aleš Kisil

Scénář:

Aleš Kisil

Obsahy(1)

Dějiny dejvického divadelního fenoménu se začínají psát v říjnu 1992, kdy v malém sále domu v Zelené ulici na Praze 6 poprvé hráli tehdejší studenti Katedry alternativního a loutkového divadla pražské DAMU. Uvedli školní inscenaci hry Matěje Kopeckého Johanes doktor Faust. Pod vedením režiséra Jana Borny zde pak setrvali až do roku 1996, kdy odešli společně do nově vzniklého Divadla v Dlouhé. Odcházeli se štítem. Na konci jejich působení se Dejvické divadlo stalo Divadlem roku a inscenace Sestra úzkost získala Cenu Alfréda Radoka. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pocatky jsou spojeny s umeleckym sefem a reziserem Janem Bornou a rocniku DAMU roku 1989. Studenti- pametnici rikaji, ze typickemu piti v hospodach, putykach, oajzlech a nalevnach se nevenovali. To je podobne soucasne generaci studentu. Divaku v pocatcich divadlo moc nemelo a tak se vsadilo na predstaveni pro deti, loutky nebo na operu. Duvody odchodu Borny s partou do Divadla v Dlouhe nejsou moc vysvetleny. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Suché encyklopedické vyprávění. Bohužel žádný nápad se zajímavou formu, ani atraktivní způsob vyprávění, prostě kronika, reportáž. Opět konvenční tv počin, kvůli kterému zase budou všichni říkat, že dokument není žádný film a že ho vlastně může dělat každý. ()

Reklama

Reklama