Reklama

Reklama

Zlo si umí počkat

(festivalový název)
  • Argentina Cuando acecha la maldad (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V odlehlé vesnici najdou dva bratři muže pod vlivem démona, který se právě chystá přivést na svět samotné zlo. Rozhodnou se ho zbavit, ale podaří se jim pouze rozšířit chaos. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (128)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak na tento počin som sa začal tešiť, keď som zistil, že moji kolegovia sú týmto filmom nadšený. Začalo to fakt super, dvaja bratia, jedna hnilá poduška a závan niečoho hrozivého a keby sa to cele dialo na menšom priestore, tak by film od sceny ako vstúpili do mesta, nevyzeral trocha chaotický až bezradný. Lebo od tej chvíle to bolo často uškriekané a aj zmätočné. Na začiatku mi to trocha pripomínalo 100 Bloody Acres, kde tiež dvom bratom sa to celé vymklo spod kontroly a tu to bolo podobné, len oveľa v efektnejšej rovine. Je to surové, kruté a zabíja sa tu všetko, čo dýcha a pokým iní tvorcovia kamerami uhýbajú, tu je všetko detailne nasnímane. V tom spokojnosť vidím, ale zas niektoré dialógy, chovanie postav či neprehľadnosť niektorých scén mi pochuti neboli. Čakal som aj nejaké vysvetlenie, prečo sa to cele deje a hlavne ako je možné, že o tzv. " hnilobe" všetci vedia a aj tak sa nenájde nikto, kto by s tým niečo urobil, až prídu dvaja borci a .... Krvavosť rozhodne úžasná, ale mne to už dávno nestačí, film ma musí chytiť aj niečím iným a tu okrem tej surovej gore efektnosti, som nič neobyčajné nenašiel. Celkom som si myslel, že tento film bude v mojej topke naj hororov tohto roka, ale u mna tie ambície nenaplnil. Tak zatial v tomto roku u mna dominuje Evil Dead: Vzostup zla a myslím si, že do konca roka ho už z trona nik nezosadí. Silné 3*. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Tak zlej horor tu minimálně tento rok ještě nebyl. Výborná záležitost ze které mrazí s naprosto skvělou variací na posednutí démonem. Tady místo klasických PG-13 kino kravin oběť vyloženě hnije za živa. Už jen tento koncept posednutí dává vědět že tohle bude drsný a taky že je. Celý si to totiž nebere servítky a před posednutím se tu neubrání ani zvířata či děti (což něco takovýho bylo fakt osvěžující vidět v hororovým filmu). Což má za následek že tady napětí či obavy co se hrdinům stane, opravdu fungují. Spolu s tím i potěší poměrně zajímavý lore celého dění okolo posednutí, to mi přišlo celkem kůl. Ve výsledku se prostě jedná o poctivou drsnou podívanou, která vám na stopáži 99 minut dokáže naservírovat tolik poctivých atmosferických a zapamatovatelných scén co většina hororů dokáže stěží i na dvou hodinách. Za mě jednoznačně aspirant na horor roku! Jo a gore efekty byli výborný. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ako keby ste urobili kombináciu hororov 28 dní poté a Neutečeš. Je tam dosť dobrého. Napríklad scény zo začiatku filmu v dome nákazy, s obéznym ležákom, sú lahôdkové. A aj tá atmosféra "pandémie", kde každá chyba môže byť osudová, pretože nebezpečie môže číhať všade. Ale vôbec mi nesadla ukričaná argentínska mentalita. Neustály krik jeden cez druhého. Sklamanie bolo aj finále. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Tento snímek jsem sledoval v lehce opojném stavu a podařilo se mi do něj krásně proniknout a splynout s ním. V první řadě bych rád uvedl, že tohle nebyl tak úplně horor. Vůbec mi to však nevadilo. Nesmírně oceňuji velkou originalitu a s ní spojený velmi neotřelý děj o tom, kterak se Pat a Mat rozhodli naložit mokvajícího démonického tlusťocha a vyvést ho někam za hranice okresu, aby páchal zlo na jiném obyvatelstvu, což moc nevyšlo. Zlo se nekontrolovatelně šíří a divák si užívá dosti neotřelý vývoj situace. Nesmírně se mi líbila tamní atmosféra i zvolené démonické univerzum. [80 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Argentinští filmaři zase jednou vylepšili (v mých očích) pošramocenou reputaci své vlasti. Jo, jo, oslavování největšího fotbalového podvodníka jim u mě příliš neprospělo. Jak já jsem se bál, že půjde jen o další z celé řady vymítačských hororů, které přežvykují stále dokola už natrávené výblitky z předchozích pokusů. A jak velmi jsem se mýlil. Tento snímek měl totiž nápad; tvůrci nevykrádali nic, co bych už pětkrát viděl, zato přišli s originálním příběhem, s Urielem, z něhož by se v našem současném, tuze tolerantním světě mohl stát nový sex idol, a s dvojicí snaživých zoufalců. Užíval jsem si vymazlenou atmosféru, která sama o sobě dokázala udržet diváka ve střehu, i skvěle obsazené postavy (seděly mi fakt všechny) a velice se mi líbilo, jak tvůrci na jednu stranu šetřili s násilím (omezili ho na občasná krátká vyšlehnutí), ale když už na něj došlo, byla to dokonalá brutalita. No, musím přiznat, že jsem si to fakt užil. / Poučení: Nesnaž se sníst nestravitelné materiály. 4*+ ()

Galerie (15)

Související novinky

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno