Reklama

Reklama

Zlo si umí počkat

(festivalový název)
  • Argentina Cuando acecha la maldad (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V odlehlé vesnici najdou dva bratři muže pod vlivem démona, který se právě chystá přivést na svět samotné zlo. Rozhodnou se ho zbavit, ale podaří se jim pouze rozšířit chaos. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

raimi 

všechny recenze uživatele

Bacha, spoilery: Démon si pro své fyzické zrození nemohl vybrat nikoho lepšího než Pedra. Pedro je totiž docela dost magor. Impulzivní, násilnický, hysterický a neovládající se slaboch, kterej ať už dělá cokoliv, udělá to tím nejhorším možným způsobem. A tak umetá cestičku na svět antikristovi (či co to bylo), a vrství jednu fatální chybu za druhou, v čemž mu zdařile sekundují oficiální úřady, a jeho spoluobčané, neschopní jakékoliv spolupráce. Rugna je talentovanej týpek, kterej mě velice potěšil svým předchozím snímkem Aterrados. Ale tady se bohužel poměrně dost utrhl ze řetězu, a výsledkem je chaos. Jasně, že to byl tvůrčí záměr, ale i tak by film měl mít nějakou pevnou strukturu. Jinak je výsledkem jen na originální námět navěšená série více či méně šokantních scén. Třeba ta pomalá noční projížďka autem okolo posedlé matky nesoucí v náručí své dítě, kdy kamera postupně odhaluje naprosto hrůznou scenérii, je absolutním vrcholem filmu. Je to škoda, ale nedokázal jsem se emočně napojit na postavy, který dělají jednu tragickou chybu za druhou, i když ví, že je to špatně. Jen se prostě nedokážou ovládat. Tak snad příště, Demiáne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po veľmi vydarenom "Aterrados" z pred šiestich rokov, prichádza Demián Rugna opätovne s niečím novým, a opätovne (relatívne) napĺňa očakávania milovníkov horor žánru. Bez pochýb musí človek uznať, že snímok disponuje silnými pasážami, z ktorých zamrazí, no nedá mi ani konštatovať, že filmu sa nedarí takúto pozornosť udržať po celú dĺžku svojej stopáže, pričom z celkového pohľadu prevládajú tie hluchšie pred tými, ktoré by mali šokovať. Tri-4 veľmi solídne scény to za 100 minút skrátka nepotiahnu, od záverečnej tretiny som taktiež očakával ďaleko viac, a tak mi nezostáva nič iné ako konštatovať, že dobrá hudba v pozadí, samotnú atmosféru sama od seba neudrží. Asi som mal vysoké očakávania. Možno odstupom času to viac docením, teraz "len" na hrane lepšieho priemeru medzi 3-štyri, no snímok ako taký, jednoznačne odporučiť môžem. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi solídny horor s komornou a dusnou atmosférou. Že to bude horor z Argentíny..., kto by to povedal. Zaujímavý námet, kvalitné spracovanie, hnijúci tlustoprd posadnutý zlom skvelý. Film je plný zvratov a nečakaných udalostí, no chýbal mi ten pocit plíživého strachu, ktorý človek zažíva len z času na čas pri extra dobrom horore. Určite by pomohla lepšia hudba, ktorá by dokázala vygradovať top scény a rozhodne by pomohli kvalitnejšie výkony detských hercov, aj keď určite nie je jednoduché nájsť super detské talenty, no tam rezervy boli bez debaty. Každopádne veľmi solídny zárez v hororovom žánri, s malými úpravami to mohla byť super jazda. 80%. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Tak zlej horor tu minimálně tento rok ještě nebyl. Výborná záležitost ze které mrazí s naprosto skvělou variací na posednutí démonem. Tady místo klasických PG-13 kino kravin oběť vyloženě hnije za živa. Už jen tento koncept posednutí dává vědět že tohle bude drsný a taky že je. Celý si to totiž nebere servítky a před posednutím se tu neubrání ani zvířata či děti (což něco takovýho bylo fakt osvěžující vidět v hororovým filmu). Což má za následek že tady napětí či obavy co se hrdinům stane, opravdu fungují. Spolu s tím i potěší poměrně zajímavý lore celého dění okolo posednutí, to mi přišlo celkem kůl. Ve výsledku se prostě jedná o poctivou drsnou podívanou, která vám na stopáži 99 minut dokáže naservírovat tolik poctivých atmosferických a zapamatovatelných scén co většina hororů dokáže stěží i na dvou hodinách. Za mě jednoznačně aspirant na horor roku! Jo a gore efekty byli výborný. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šel jsem si pro plný kotel a dostal jsem plný Kotel. INSANE!! Demian Rugna už jednou stihl zazářit parádním creepy Atterados, ale to co předvádí tady z něj jasně dělá silného hráče na hororovém poli, který má nevídaný talent ( Jo Flanagan by se mohl učit). Tohle je fakt hutný hororový žrádlo a divočina urvaná z řetězů, která mi přesně padla do vkusu. Je to však hodně zlý film, nepříjemný, temný, překonávájí se zde žánrové hranice, režisér umí šokovat a všem se tady dějí hodně ošklivé věci včetně dětí a zvířat, takže slabší povahy BACHA! Jde o Argentínský rurální démonický horor odehrávající se na vesnici, kde dva bratři naleznou infikovaného muže ( posedlého démonem). Tady posednutí démonem se šíří jako mor a člověk hnije za živa! Musím říct, že ten námět je nejen originální, ale taky dost realistický, pokud někdy nějaké posednutí démonem proběhlo, tak věřím, že se to mohlo projevovat těmihle symptomy. Velmi se mi líbilo, že ve filmu řeknou 7 pravidel, kterým se vyvarovat proti podobnému zlu. Už od úvodu na nás režisér tasí nekompromisní atmosféru, ze které jde cítit beznaděj, zoufalost, bezmoc proti neznámému zlu. Má to velmi dravé tempo, což oceňuji, výbornou hudbu, která skvěle dotváří napětí a uceluje atmosféru, postavy hrají dobře, režijně samozřejmě špička no a teď jdeme k tomu nejdůležitějšímu. Samotné hororové scény jsou tak dobré, že každá jedna by byla highlightem v jiném filmu. Jsou tu scény, které jsem jednak v životě neviděl, ale teda šokují takovým stylem, že se rozdýchavají horko těžce ( Scéna se psem je fakt něco šílenýho!!) Obézní a prohnilý Uriel až na kost mě bude děsit nejspíš ve snech a vyjídat mozek ze svého dítěte jak popcorn je taky docela slušnéj úlet a tím se rozhodně nekončí. Za mne naprostá hororová krasojída, která boduje na všech frontách. Má to originální námět, výborné gore, výborné masky, dobré tempo, skvělý vizuál, film šokuje, je nepříjemný, má dusnou atmosféru, boří se tu filmové hranice. Nevím co, víc si přát, takhle má vypadat Horor s Full Menu. Letos zkrátka hororovou pouť ovládli démoni. ( Zdravím Evil Dead). jo a btw stěžovat si na to, že se postavy chovají nelogicky, když město sžírá mor, hniloba a démoni je fakt logické. To zas nějaký intouš omylem zabloudil z drama na horor. Jediné, co mne mrzí, že film neměl o půl hodiny více. 9/10. ()

Galerie (15)

Související novinky

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama