Reklama

Reklama

Ďábelské alibi

  • Velká Británie The Devil on Trial
všechny plakáty
Trailer
Velká Británie, 2023, 81 min

Režie:

Chris Holt

Scénář:

Chris Holt

Kamera:

Brendan McGinty
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o klukovi posedlém ďáblem a brutální vraždě, který se prostřednictvím rekonstrukcí a autentických záznamů snaží odhalit, co se tenkrát vlastně stalo. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

B3n 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí The Enfield Poltergeist (seriál) (2023) si nerobím ilúzie o dvojici Ed a Lorraine Warrenovcoch (rovnako aj o SPR). Tento dokument je potvrdením doteraz len silného pocitu, že niečo s nimi nie je v poriadku. No ale Hollywood ryžuje na týchto príbehoch aj naďalej, v Conjuring sérii sú Warrenovci vykreslení ako špičkoví zanietení démonológovia, svedkovia ich práce však hovoria o nich ako o obchodníkoch, ktorí majú "kreatívny prístup" ku dodržiavaniu dohôd... Takže jedna vec je Hollywood, potom je presný opak a tým je reálny život. Kto vidí, ten vidí, kto to nechce vidieť, ten to nebude vidieť nikdy. Keď nemôžeš nejakému procesu zabrániť, postav sa mu do čela. A to Hollywood aj robí. A to robili aj obchodníci Warrenovci. Získali trochu času, ale ľudia sa už prebúdzajú pomerne vo veľkých množstvách. Čo sa týka samotného dokumentu, mohlo to byť sviežejšie, vystupujú v ňom samotné zúčastnené postavy príbehu The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021), takže sú to autentické výpovede, žiadne z druhej ruky a pod. Jedna vec je obchod, úplne iná kvalita je však zúčastniť sa na krytí vraždy zo žiarlivosti. Je mi z toho smutno... ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnešná premiéra. Za mňa je to zaujímavý dokument, ktorý rozpráva príbeh, ktorý sa stal vo filme Conjuring 3. V tomto dokumente môžeme vidieť dve pohľady na tento prípad. Dokument má 81 min. Je to počin od Netflixu, ktorý môžem odporučiť, každému kto sa o danú problematiku aspoň trochu zaujíma. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. ()

Reklama

Daiker 

všechny recenze uživatele

Dokument o posedlém dítěti, kterému chtěli pomoct manželé Warrenovi. Manželské duo jsem viděl poprvé živě ze záznamu. Originálních záznamů je tam dost a něco málo jsou hrané scény s herci. Asi jen pro fanoušky těchto záhad. Pro mě jako ateistu to jde úplně mimo a zatím mě nic nepřesvědčilo o opaku. Jako zábava v podobě filmů Conjuring ok, ale realita je spíš někde jinde a je tam uvedena i druhá stránka Warrenových, ta finanční... Dokument má ale nepříjemnou atmosféru, je i trochu strašidelný.... Lidé co v posednutí věří si přijdou na své.... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

O roli duchovnich demonu v zivotech lidi s nadechem senzacechtivosti. Vse je upecene ze spravnych prisad - skutecny pribeh, nadech exkluzivity s pouzitim skutecnych archivnich materialu. Jsou tu umele sokovani, ale take obtizne otazky. Uvod je venovan nudne historii rodiny, ktera je nutna pro porozumneni, ale mohla byt udelana lepe. Zvrat ve vypraveni vas prekvapi. Zazni argumenty obou stran, skeptici i ti, kteri uverili, coz vnasi prijemnou provokativnost. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Hodnotím to posednutí ne tu vraždu. Většina komentářů je úplně mimo dokument se z nich nesnaží dělat podvodníky , protože to nejspíše jednoznačně dokázat ani nelze. Kdyby to opravdu hrály jak dokáže někdo vysvětlit ty hlasy na nahrávkách i ty rodiče toho kluka sami říkají, že se tam dělo něco divného podle jejich logiky to hrají i ty jejich rodiče co by z toho měly? Navíc v dnešní době jde zjistit všechny i zpětně a u Warrenových  se nic o podvodu nezjistilo jsou i důkazy a fotky, že třeba v domě Amityvillu toho démona ducha natočily a nikdy to za fake označeno ještě nebylo navíc proč by si ty videa a fotky ukládaly kdyby to byly podvody ? Pokud tam opravdu Lorraine došla na policii a řekla, že dojde k vraždě a bude vraždit ten dotyčný a on opravdu vraždil je to nezvratný důkaz, že si nevymýšlela. Je jasné, že pokud je někdo skeptik nebude věřit ani tak, ale   to nikdo nezmění . P.s. je zvláštní, že ti co tu na ně v tom dokumentu  nadávají to dokázaly až po jejich smrti (Ed zemřel v roce 2006 Lorraine v roce 2019)  za jejich života to nedokázaly nebo to je kalkul, protože ví, že už se bránit nemůžou? Sám tam na konci říká normálně se o tom s nikým nebavím jo, ale jak dá Netflix prachy tak mu to nevadilo náhoda? P.s. 2 I kdyby to ten kluk opravdu hrál není zde vysvětleno jak udělal ty nadpřirozené pohyby co údajně udělal a navíc byl divný před návštěvou Warrenových což říká on sám i v tomto dokumentu jak tohle oni ovlivnily , když ho v té době neznaly? Navíc u toho exorcismu byl i obyčejný kněz z Vatikánu a obyčejní lidé a nikdo z nich jich z podvodu neobvinil jaká náhoda? P.s. 3 Kdo je teda lepší údajně Warrenovi co to udělaly pro peníze nebo tahle rodina co tohle udělala pro peníze? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama