Reklama

Reklama

Ďábelské alibi

  • Velká Británie The Devil on Trial
všechny plakáty
Trailer
Velká Británie, 2023, 81 min

Režie:

Chris Holt

Scénář:

Chris Holt

Kamera:

Brendan McGinty
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o klukovi posedlém ďáblem a brutální vraždě, který se prostřednictvím rekonstrukcí a autentických záznamů snaží odhalit, co se tenkrát vlastně stalo. (Netflix)

Recenze (21)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentov, ktorý sa snaží kompromitovať dvojicu démonologov Eda a Lorraine Warrenových. Pred pár týždňami som videl "Devil's Road: The True Story of Ed and Lorraine Warren", ktorý je samozrejme orientovaný iným smerom, pričom ten je rovnako priemernou záležitosťou, ako tento pokus od Netflixu, ktorý sa snaží ukázať iný pohľad na problematiku. To, či boli títo manželia iba pojebaní šarlatáni, to sa ťažko posudzuje, no pravdou zostáva, že sa vzhľadom na nimi rozprávané príbehy, celkom slušne obohatili. A ťažia z toho dodnes .. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v tomhle případě je úplně jasný na jaký straně je pravda. A jeden z bratrů to ví moc dobře. A kdepak volat exorcistu na toho "posedlýho" klučinu evidentně stačil jen rozzuřenej vlastní otec. Celkově mě dokument nějak zvlášť nezaujal. 2hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zlomený mýtus o dobrých pomáhačoch Warrenovcoch a chlapík, ktorý si vybral to najľahšie alibi. Ak by to malo byť priechodné, tak by sme už asi nemohli žiadneho vraha odsúdiť. Veď každý z nich má v sebe diabla, minimálne v čase vykonávania trestného činu. Kvitujem však, že dokument nehodnotí, rekonštruuje nejednoznačný obraz medzi nadprirodzenom a skepsou a už nech si každý vyberie, inak neposkytuje žiadne veľké vzrušenie a z nahrávok nejde žiadny mráz. Asi šlo len o to, o čo Warrenovcom. Zelené papieriky až na prvom mieste. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Prvni pulka je celkem desiva a ta druha uz me moc nebavila, ale mela zajimave rozuzleni. Moc pekny poster btw. Sominex. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

O roli duchovnich demonu v zivotech lidi s nadechem senzacechtivosti. Vse je upecene ze spravnych prisad - skutecny pribeh, nadech exkluzivity s pouzitim skutecnych archivnich materialu. Jsou tu umele sokovani, ale take obtizne otazky. Uvod je venovan nudne historii rodiny, ktera je nutna pro porozumneni, ale mohla byt udelana lepe. Zvrat ve vypraveni vas prekvapi. Zazni argumenty obou stran, skeptici i ti, kteri uverili, coz vnasi prijemnou provokativnost. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, po chvíli člověk co viděl conjuring 3 je prostě doma. Autentické záběry se mi jenom líbily. Pro mě doplněk příběhu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument či formou alebo obsahom. Režisér nechal celkom na diváka, nech sa rozhodne, komu bude veriť, či Warrenovým alebo zdravému rozumu. Príbeh je známy predovšetkým kvoli The Conjuringu 3 a aj keď séria sa mi veľmi páči, ale len ako sympatické filmové dielo, ale ,že by to bolo podľa skutočného príbehu, to vobec tak neberiem. Hádam len to, že títo manželia to vyšetrovali, všetko ostatné je už nafúknuté pre filmový či knižný priemysel. O Warrenových sa toho narozprávalo veľa, či keď žili alebo aj v tejto dobe a mám aj jednu knihu o paranormalnych javoch a tam skoro vobec nefigurujú, prečo asi? Oni vedeli čo ľudia a svet potrebujú a to im aj rafinovane vedeli predhodiť a preto ja patrím k tým, čo Warrenových berú len ako podvodníkov a nie ako lovcov duchov, ale lovcov dolárov. Je smutné, že sa nájdu ľudia, ktorý sa chcú obohatiť na nešťastí rodiny a je im jedno, ako tá rodina dopadne, je to smutne, ale pravdivé. Dokument je, ale vynikajúci. Dozvedel som sa tam také skutočnosti, ktoré v Conjuringu 3 neboli, lebo pre taký druh filmu je pravda nezaujímavá, čím väčšie klamstvo tým vizuálne dokonalejšie dielo. Krásne sa tu striedajú reálne zábery s tými hranými a do toho sa miešajú rozhovory s reálnymi osobami toho problému. Bavil som sa a tak silne 4* dávam s prehľadom. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Vždy som rád polemizoval nad podobnými témami, no chápal som aj skeptikov. Conjuring (1 aj 2) beriem ako najlepšie horory dekády a prirodzená zvedavosť mi tak dala od dokumentu prehnané očakávania. Dajme bokom kto čomu verí, nemyslím si že najväčším problémom bude na akej strane stoji divák. Vadil mi štýl spracovania. Autentické nahrávky z ktorých má mraziť v chrbte sú neúčinné. Doplnené čudnými fotkami alebo hranými zabermi. Tie ma rušili asi najviac. Celkovo strih nebol úplne vyladený, tempo kolíše, dôležité informácie sú skratkovité a po tom všetkom čo Netflix dokázal pri iných sériách (napríklad o masových vrahoch) ide o obrovské sklamanie. Cením že sa dostane na kritické názory a nejdeme iba jedným smerom ale povedzme si úprimne, pri takejto téme mi mala spadnúť sánka. Nestalo sa. Po dlhej dobe som si dobrovoľne pustil dokument čo ma nútil pozerať na hodiny viac ako je treba. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nakoľko je to dokument od Netflixu, celý čas som čakal nejakú porábku. Tá však neprichádzala. Dokonca to zo začiatku bolo desivé a v istej miere aj uveriteľné. Potom, potom na scénu príde ten jeden brat. Ten normálny brat, ktorý sa nebojí rozprávať. Síce dosť neskoro, ale príde a rozpovie svoju verziu celého príbehu očami nezainteresovaného diváka. Ešte aj tých dvoch šarlatánov natrie. Dokonca aj cirkev si prestrelí koleno svojím konaním. A absolútne rozuzlenie prichádza skoro až v poslednej minúte, a mne to stačilo. Nie najlepší dokument, rozhodne stojí za pozretie. A neberte drogy, ani nevedome. 3 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Hodnotím to posednutí ne tu vraždu. Většina komentářů je úplně mimo dokument se z nich nesnaží dělat podvodníky , protože to nejspíše jednoznačně dokázat ani nelze. Kdyby to opravdu hrály jak dokáže někdo vysvětlit ty hlasy na nahrávkách i ty rodiče toho kluka sami říkají, že se tam dělo něco divného podle jejich logiky to hrají i ty jejich rodiče co by z toho měly? Navíc v dnešní době jde zjistit všechny i zpětně a u Warrenových  se nic o podvodu nezjistilo jsou i důkazy a fotky, že třeba v domě Amityvillu toho démona ducha natočily a nikdy to za fake označeno ještě nebylo navíc proč by si ty videa a fotky ukládaly kdyby to byly podvody ? Pokud tam opravdu Lorraine došla na policii a řekla, že dojde k vraždě a bude vraždit ten dotyčný a on opravdu vraždil je to nezvratný důkaz, že si nevymýšlela. Je jasné, že pokud je někdo skeptik nebude věřit ani tak, ale   to nikdo nezmění . P.s. je zvláštní, že ti co tu na ně v tom dokumentu  nadávají to dokázaly až po jejich smrti (Ed zemřel v roce 2006 Lorraine v roce 2019)  za jejich života to nedokázaly nebo to je kalkul, protože ví, že už se bránit nemůžou? Sám tam na konci říká normálně se o tom s nikým nebavím jo, ale jak dá Netflix prachy tak mu to nevadilo náhoda? P.s. 2 I kdyby to ten kluk opravdu hrál není zde vysvětleno jak udělal ty nadpřirozené pohyby co údajně udělal a navíc byl divný před návštěvou Warrenových což říká on sám i v tomto dokumentu jak tohle oni ovlivnily , když ho v té době neznaly? Navíc u toho exorcismu byl i obyčejný kněz z Vatikánu a obyčejní lidé a nikdo z nich jich z podvodu neobvinil jaká náhoda? P.s. 3 Kdo je teda lepší údajně Warrenovi co to udělaly pro peníze nebo tahle rodina co tohle udělala pro peníze? ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Dokument o posedlém dítěti, kterému chtěli pomoct manželé Warrenovi. Manželské duo jsem viděl poprvé živě ze záznamu. Originálních záznamů je tam dost a něco málo jsou hrané scény s herci. Asi jen pro fanoušky těchto záhad. Pro mě jako ateistu to jde úplně mimo a zatím mě nic nepřesvědčilo o opaku. Jako zábava v podobě filmů Conjuring ok, ale realita je spíš někde jinde a je tam uvedena i druhá stránka Warrenových, ta finanční... Dokument má ale nepříjemnou atmosféru, je i trochu strašidelný.... Lidé co v posednutí věří si přijdou na své.... ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnešná premiéra. Za mňa je to zaujímavý dokument, ktorý rozpráva príbeh, ktorý sa stal vo filme Conjuring 3. V tomto dokumente môžeme vidieť dve pohľady na tento prípad. Dokument má 81 min. Je to počin od Netflixu, ktorý môžem odporučiť, každému kto sa o danú problematiku aspoň trochu zaujíma. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. ()

movemat 

všechny recenze uživatele

Hrané pasáže ťahajú dokument dosť ku dnu. Ak by ho tvorcovia dokázali vyskladať len z autentických záberov a nahrávok, rozhovorov s aktérmi či snahou o nejaké hlbšie porovnávanie a vyšetrovanie jednotlivých dôkazov, tak by to bolo určite zaujímavejšie. ()

B3n 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí The Enfield Poltergeist (seriál) (2023) si nerobím ilúzie o dvojici Ed a Lorraine Warrenovcoch (rovnako aj o SPR). Tento dokument je potvrdením doteraz len silného pocitu, že niečo s nimi nie je v poriadku. No ale Hollywood ryžuje na týchto príbehoch aj naďalej, v Conjuring sérii sú Warrenovci vykreslení ako špičkoví zanietení démonológovia, svedkovia ich práce však hovoria o nich ako o obchodníkoch, ktorí majú "kreatívny prístup" ku dodržiavaniu dohôd... Takže jedna vec je Hollywood, potom je presný opak a tým je reálny život. Kto vidí, ten vidí, kto to nechce vidieť, ten to nebude vidieť nikdy. Keď nemôžeš nejakému procesu zabrániť, postav sa mu do čela. A to Hollywood aj robí. A to robili aj obchodníci Warrenovci. Získali trochu času, ale ľudia sa už prebúdzajú pomerne vo veľkých množstvách. Čo sa týka samotného dokumentu, mohlo to byť sviežejšie, vystupujú v ňom samotné zúčastnené postavy príbehu The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021), takže sú to autentické výpovede, žiadne z druhej ruky a pod. Jedna vec je obchod, úplne iná kvalita je však zúčastniť sa na krytí vraždy zo žiarlivosti. Je mi z toho smutno... ()

Maraboy 

všechny recenze uživatele

Místama to má i hororovou atmosféru a fanoušci filmů, jako je Conjuring si přijdou určitě na své, i lidi co věří v duchovno. Taky je dobré, že v dokumentu zazní i protinázor, který se jeví jako nejvíce pravděpodobný. 45% ()

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Jako dokument fajn, zase jiný pohled na celou věc, která je známá. Hlavně tam aspoň měli i protiklady, nejen utvrzování v tom, že šlo o posednutí, ale i druhý pohled někoho, kdo měl dokonce i důkazy na to, že to bylo jinak. V tom mi to přijde asi nejlepší. ()

koky45 odpad!

všechny recenze uživatele

Za mě totální propadák, přijde mi to jen jako útok Netflixu na sérii V zajetí démonů, co jsem se tak dočetl, Netflix nedostal práva na natočení právě čtvrtého dílu V zajetí démonů a přijde mi to jako pomsta, kde tahají špínu na mrtvé lidí. Je to jen další krok, stejně jako z Netflixu zmizel druhý díl V zajetí dèmonů, za mě tady akorát chce Netflix poškodit úspěšnou sérii filmů V zajetí démonů. ()

Johny2022 

všechny recenze uživatele

Pozerám hodnotenie, ale mam pocit, že polovica z kritikov to ani nedopozerala. Treba si dať záležať a pozerať. Nechcem tu hádzať spoiler, ale rozhodne to není ako "pomník Warrenovcom"  ...Urobili si z toho kseft? To rozhodne. Ta posadnutosť je pravdivá? Ktovie. Warrenovci sú podvodníci? Skôr si myslím, že zo začiatku neboli...len zistili, že je to slušný biznis... ()

Caviar odpad!

všechny recenze uživatele

V první řadě si musíme uvědomit, že se jedná o dokument, nikoliv horor. Za druhé, že tento snímek vůbec nepřinesl nic zajímavého a byla to hodina a půl nudy. Příběh se opakuje stále dokola, jen vyprávěn jinými postavami  a tím, že od použitých záběrů uplynulo již skoro 40 let se postavy změnili k nepoznání, nakonec vlastně nevíte, kdo je kdo. Nejpovedenější z filmu je asi přebal, jinak je to jen slabá upoutávka na  V zajetí  démonů. ()

Reklama

Reklama