Reklama

Reklama

Co je ti? Nic.

(TV film)
Trailer

Obsahy(1)

Případů dětí s psychickými problémy stále přibývá a dostupnost dětské psychiatrické péče je v alarmující situaci. S čím děti a rodiče nejčastěji bojují a jaké jsou možnosti pomoci? ... Dětská psychiatrie je ve fázi klinické smrti. Ale i přesto existují pracoviště a lékaři, kteří dokáží vracet děti zpátky jejich rodinám vyléčené a zdravé. A tímto směrem je třeba jít. Dokument mapující stav dětské psychiatrické péče v České republice natočil režisér Jiří Podlipný, Česká televize na něm spolupracovala s nadací Venduly Pizingerové Kapka naděje. Do hlubin bolavé dětské duše nám umožní se podívat vizualizace AI pod vedením kameramana Jiřího Studničky. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který může pomocí mnoha lidem otevřít oči. Kéž by je dokázal otevřít i naší politické reprezentaci, která neváhá vyhodit stovky miliard za nehorázně předražené a přitom nepotřebné stíhačky, zatímco o budoucnost národa třeba formou zlepšování péče o duševní zdraví děti (nejen), se víceméně nestará. Z toho totiž žádné provize nekoukají. Víc takových dokumentů. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Záslužný dokument! Spousta lidí říká, že děti jsou v současné době rozmazlené, zhýčkané, přecitlivělé, nic nevydrží... Někoho snad ani nenapadne, že existují psychické problémy, které se mohou zhoršovat, pokud chybí odborná pomoc. Je málo dětských psychologů a ještě méně psychiatrů. Když něco tíží dětskou duši, nemusí to být na první pohled někdy vůbec vidět. Psychické problémy se mnohdy zlehčují. A pak se může stát, že pomoc přijde pozdě. ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Jedná se o téma velmi důležité. Dětská psychiatrie je prevencí před tím, co se může rozvinout v celoživotní nemoc a současně podpůrná síť není zdaleka dobře zafinancovaná. Přesto si myslím, že existují ještě předcházející kroky, tedy rozšířit dětskou psychiatrii, zlepšit zařízení a současně se zaměřit na to, aby děti na psychiatrii končily co nejméně. Forma dokumentu mě neoslovila, animace mě rušila, lépe bylo to jen poslouchat a ne sledovat. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byl šok. Jak může být díté psychicky nemocné. Slyšela jsem o holkách s mentální anorexií, ale víc jsem si nedokázala představit. Být rodičem takto nemocného dítěte, brala bych to asi jako své velké selhání, přesto že některá onemocnění jsou genetická nebo se projevují díky jiným onemocněním. Musí být strašné vysvětlovat dítěti, že je šikanováno jen proto, že.... Možná nejsou zlé děti, ale jenom nemocné. Dost mě překvapila dětská psychiatrická nemocnice v Motole - děti s depresí se tam musí cítit fajnově. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Je záslužné se věnovat tomuhle tématu, podívat se na aktuální stav a možnosti dětské psychiatrie, ale trochu mi chybělo zasazení do širšího rámce (co se v této oblasti v posledních letech (ne)mění, co s tím naše vlády (ne)dělaly...) a stejně tak možnosti řešení (je tu jen popsaný neutěšený stav a chybějící kapacity, ať už prostorové, nebo lidské). Nejvíc mě zaujalo nahlédnutí do jednotlivých center dětské psychiatrie, včetně ostravského prvního dětského stacionáře u nás, a konstatování, že dětská psychiatrie je mnohem efektivnější než dospělá. Škoda, že v dokumentu chybějí ti, kterých se to všechno týká (tedy děti), ale chápu to. ()

Reklama

Reklama