Reklama

Reklama

Jak se stát šéfem mafie

(seriál)
  • USA How to Become a Mob Boss
Trailer
USA, 2023, 3 h 3 min (Minutáž: 28–34 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Temně satirický průvodce světem zločinu, který popisuje vzestup a pád historicky nejvýznamnějších šéfů podsvětí a jejich recept na úspěch. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že si série Jak se stát... stále udržuje víceméně stejnou kvalitativní úroveň, předchozí dvě minisérie jsou zajímavé a pěkně zpracované, nejinak tomu je i v případě Jak se stát šéfem mafie. Mafiánskou tématiku jako takovou mám všeobecně moc rád, tudíž mi tvůrci udělali velkou radost, že se po tyranech a sektách zaměřili na známé šéfy podsvětí. Nejvíc se mi líbily epizody, které jsou věnovány největším gangsterským ikonám, a sice Alu Caponemu, Johnu Gottimu a Pablu Escobarovi. Ostatní epizody jsou rovněž zajímavé, najde se i nějaký ten trochu slabší díl, nicméně jako celek dokument funguje výborně, a to i přes značné zjednodušování a určitou zkratkovitost, což je ale vzhledem k celkové stopáži a smyslu dokumentu pochopitelné. Peter Dinklage je jako vypravěč opět perfektní,  jeho sarkastické poznámky jsou čím dál tím lepší. Za mě palec nahoru, bavil jsem se víc, než u předchozích sekt, takže spokojenost. 7/10. ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Příjemný dokument o zločineckých organizacích, který reflektuje životy různých cappa di tutti cappi, čili otců všech otců ale docela mi tam chybí větší výlet do minulosti, do úplných počátku, kdy Al Capone byl ještě záblesk v mlékařově oku, do doby Luckiho Luciana a jím podobných. Jinak si nemohu ztěžovat. Řekněme, že se jedna o satirický dokument, který ale podle mě dost zlehčuje masakry, kterých se některý zrůdy dopustili na jiných. ()

Reklama

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Vlastně se jedná o docela morálně pochybnou záležitost. Tvůrci divákům v šesti dílech servírují "playbook", jak se stát úspěšným šéfem zločineckého syndikátu, přičemž bez patřičné sebereflexe do značné míry adorují několikanásobné vrahy, jakými jsou postupně Al Capone, Frank Lucas, Salvatore Riina, John Gotti, Whitey Bulger a Pablo Escobar. Inteligentní divák samozřejmě pochopí satirické vyznění, a to i díky cynickému komentáři Petera "Tyriona" Dinklage, jehož na poslech příjemný hlas nás všemi šesti díly provází. Příjemná je rovněž kombinace dokumentárních záběrů a komiksových animací. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

Mafiánská tématika mě bere, ale koncept série "Jak se stát..." mi připadá od začátku naprosto otravný a hloupý. Pro pořad charakteristická odlehčenost do toho vůbec nepasuje a působí nuceně, až dětinsky. Dokument se navíc nedokáže držet jedné linie a přeskakuje z místa na místo jak vzteklej čertík. Většina informací je notoricky známá a jako tutoriál to nefunguje ani co by se za nehet vešlo. Naštěstí? :)) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jak se stát tyranem mi přišlo podstatně lepší. Tohle je sice v jádru to samé, ale zatímco tyran šikovně ukazoval na nebezpečí a jednoduchost upadnutí pod nadvládu jednoho člověka, tady mi to přišlo jako zbytečná adorace zločinců a zlehčování toho co prováděli. Jasně že je to třeba brát s rezervou a nadsázkou a tenhle minidokument nechce nikomu doopravdy radit jak se stát mafiánem, ale stejně mi to tentokrát úplně nesedlo...40% ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama