Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desítky let trvající popularita a stále na špičce. Nehasnoucí hvězda české populární hudby Helena Vondráčková vyprodává koncertní sály a za svými fanoušky vyjíždí i do zahraničí. Kamera České televize ji doprovázela nejen na vystoupení a do zákulisí, ale i během chvil odpočinku. Cílem dokumentu bylo představit Helenu nejen jako hudební legendu, ale i jako ženu, která se za touto legendou skrývá. Režisér Ivo Macharáček natáčel mimo jiné v pražské Lucerně, na hradě Karlštejně, v bydlišti Heleny Vondráčkové v Řitce u Prahy či v polských Sopotech. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Jako kvalitní dokumenty z Netflixu jsem nečekal, přesto to vlastně i šlo. Plno archivních kousků, který byly fakt super, jednou i režisérský um, když jedna písnička byla sestříhaná z koncertů a estrád.Trochu toho Polska,kde aspoň je vidět, že lidi se rádi baví a televize to podporuje.U nás se na tohle sere nebo něco vypadne ze Šlágru za šláger ceny.Trochu se nakouslo vztah s bratrem,ale nejsou zde nějaký větší nuance se v tom hrabat.Je to spíše takový sumář o Vondráčkový,kde jsem nevěděl, že i moderovala německy.Žádný velký tabu zde nehledejte,je to spíše takový dobrý obraz této dámy, stále aktivní zpěvačky,kde znám tak čtyři songy.Hlas má pěkný to bez debat.65% ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem měl Helenu hodně rád, když zpívala s Jirkou Kornem. Nebudu zde psát proč už méně, když napsali již jiní. Ale staré její hity mám rád stále a to také díky tvůrcům - skladatelům a textařům (hlavně p. Borovcovi). No je to moje mládí a z dokumentu, ke kterému mám také výhrady, co napsali jiní, jsem si vzal to, co mám rád, archivní záběry, nějaké informace, vzpomínky... Takže zaokrouhlím ze dvou na tři * a asi jednou stačilo, uvidíme... ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Film začíná sčítáním zlatých a platinových desek, aby po sdělení vysokého počtu Helena řekla, že si na tom nezakládá... A přesně v tomto duchu je celý film. Hlavni protagonistka se prezentuje jako obyčejná holka z lidu, leč v reálu je tomu jinak. Záměrně se zde neotvírají žádné kontroverze a že jich bylo, kromě Anticharty, jen aby se dalo najevo, že nebylo možné, aby ji podepsala a tim je vlastně bez viny. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelná teta a osoba postrádající jakoukoli sebereflexi. Kromě momentu, kdy mluví o smrti své matky, stále stylizovaná a načančaná panička. Prý "měla pocit úlevy, když přejížděli na Západ." Proč tam tedy nikdy nezůstala ? Pouze pro prachy tady dělala komoušům estrádu a hrála si na umění při spoustě převzatých vykradených věcí. Prý "si ten život užít, zbytečně si ho nedělat těžkej". No jistě, heslo lidí bez páteře, za každýho režimu v balíku. "Začátky po revoluci byly těžký, když lidi, co nemohli vystupovat v minulým režimu, dostali přednost." A stárnutí se nebojí, je jí zatím jen 75. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Dobře, místy i nápaditě sestříhaný přehledový dokument, který Vondráčkovou prezentuje takovou, jaká je. Že lidské momenty v případě jejich zvláštní lidské citlivosti nejsou akcentovány, je pochopitelné; to lidské ubíhajícím časem přirozeně uvadá. Vytýkání Alexandrovců nepostrádá momenty trapnosti, na kterou má každý právo. Na faktu, že je to klasika světového sborového zpěvu, to nemění nic; podobně je tomu i v případě baletu. Podobně jako Kubišová nebo Pilarová či Urbánková (ještě mě napadá Simonová nebo Rottrová) je i Vondráčková jednou z našich vůbec nejlepších zpěvaček lehkého žánru. Prostě je taková jaká je. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama