Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Zajímavosti (17)

  • Ústřední filmovou melodii s názvem „Flight of the Dragon (High Upon High)“ nazpíval Jackie Chan v angličtině. (Rominator)
  • Natáčení probíhalo převážně v bývalé Jugoslávii, konkrétně v městech Záhřeb, Trnje a Motovun, na hradě Predjama, v jeskyni Postojna. Dále filmový štáb pracoval v Rakousku ve městěch Graz, ve víděňském zámku Schönbrunn a altánu Gloriette a v Paříži. (GeusX)
  • Ve 32. minutě filmu je při honičce rozbito auto Škoda 110 MB, Lada 1500 a VW Brouk . (Terva)
  • Stříbrný kabriolet, který řídí Jackie Chan, je prototyp Mitsubishi Colt Spider z roku 1984, který se však nikdy nedočkal sériové výroby. Ve filmu je díky dlouhodobé sponzorské smlouvě automobilky Mitsubishi s Jackie Chanem. (Raztubyl)
  • Distribuční verze studia Miramax, určená pro americké publikum, je oproti originálu o 9 minut kratší. Snímek existuje v několika verzích sestřihu, z nichž nejdelší je honkongský, který má 97 minut. (Rominator)
  • Jackie Chan pro verzi, distribuovanou v anglickém jazyce, nadaboval svou postavu sám. (Rominator)
  • Během prvních scén se výrazně mění délka Jackieho vlasů. Ve všech předchozích filmech nosil Jackie dlouhé vlasy, až pro Božskou Relikvii se nechal ostříhat nakrátko. Avšak po nehodě při natáčení scény skoku ze zdi na strom, během které málem přišel o život, se rozhodl nechat si pro štěstí narůst opět dlouhé vlasy. (Raztubyl)
  • Hudební sekvence s kapelou „The Losers“ je narážkou na honkongskou rockovou kapelu „The Wynners“. Členy skupiny The Wynners jsou mimojiné Alan Tam, Anthony Chan a Kenny Bee. Všichni tři se ve filmu objevili. (HellFire)
  • Jackie Chan si způsobil vážné zranění během scény, kdy skáče ze zdi na větev. Minul totiž větev a spadl hlavou na kámen. Od té doby má na pravé straně hlavy proraženou lebku a také špatně slyší na pravé ucho. (HellFire)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama